Dzunics a Sopron legyőzésével kezdett Pakson

Az ASE gépezete az első negyedben még döcögött, ám az új vezetőedzővel végül legyűrte a Sabáli-legénységet hazai környezetben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
Atomerőmű SE - Sopron KC 105 - 85 (17-20, 24-18, 27-22, 37-25)

Paks: Kovács Ák. 14/3, Norfleet 8/6, Faust 23/12, Eilingsfeld 13, Jevtovics 9. 
Csere: Ruják A. 4, Henton 27/18, Williams 4, Medve 3, Horváth K. -.

Sopron: Warner 28/3, Lemar 12, Takács 4/3, Wiggins 8, Gordon 18.
Csere: Supola 9, Fuller 6/3, Dénes -, Molnár Marc. -, Werner -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az átigazolási határidő vége előtt egy-egy légióssal erősítő gárdák csatáját borzasztó rosszul kezdte a Paks, mely hiába indított látszólag stabil játékkal, szinte semmi sem esett be hazai oldalon, így Warner találata után 9-16-ról kellett kezdenie a visszakapaszkodást a hosszú évek után újra Braniszlav Dzunics dirigálta tolnai alakulatnak. A végül kintről hatszor is beköszönő Henton hármasa után indult meg az ASE, de a csereként beálló válogatott irányító, Ruják is lendületet hozott a pályára egyes poszton a vendéglátóknál. Ezzel együtt 14-20-nál megint elszakadni látszott az SKC, ekkor Faust talált be kintről, így relatíve jól jött ki az első negyed végjátékából az Atomerőmű SE.

A második etap ideges és kapkodó játékot hozott, Kovács Ákosék sokáig nem tudtak átlendülni a holtponton, ám Eilingsfeld kosarával a negyed derekán újra visszajöttek egy pontra, aztán Supola kettesére Faust válaszolt egy távolival (32-32). Jevtovics törte meg a jeget 37-35-nél, de Fuller dobott egy hármast, így hiába volt nagy a nyomás a vendégeken, Henton kettese után "csak" hárommal ment a félidőben a Paks.

A harmadik negyed sokkal felszabadultabb és lendületesebb játékot hozott, s Eilingsfeld zsákolása talpra is ugrasztotta a paksi publikumot, innentől pedig egyszerűen nem tudta visszavenni a meccs irányítását a Sabáli-legénység. Ruják 62-56-nál egy ziccerrel már picit le is tudta szakítani a vendégeket, Supoláék viszont büntetőkkel meccsben tartották magukat és "megúszták" nyolcas hátránnyal a játékrész zárását.

A vendégekben már nem maradt erő egy nagyobb rohamra, teljesen szétesett védekezésben az SKC, Henton és Faust pedig "megsorozták" az ellent, így 94-75-nél hét perccel a lefújás előtt érdemben eldőlt a derbi. A közvetlen riválisát verő ASE ezzel visszavágott soproni vereségéért is, Dzunics mester bemutatkozása összességében kiválóan sikerült, hiszen nem csak győzelemmel, de közönségszórakoztató kosárlabdával, 10-es aktív rotációval nyert saját csarnokában a többre hivatott Paks.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus