Egy félidőt bírt a Falco ellen a JKSE

A harmadik negyedben állva hagyták a jászságiakat a vasiak, és megérdemelt győzelmet arattak.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
JP Auto-JKSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-78 (19-19, 17-13, 8-25, 13-21)

Jászberény: Ruják B. 6, Rakics 11/3, Brbaklics 8/3, Aleksandrov 4, Pantelic 10.
Csere: Fekete -, Kerpel-Fronius 10/6, Czirbus 8.

Falco: Váradi 11/3, Govens 11/9, Curry 11/6, Bruinsma 13/3, Reddic 21.
Csere: Hódi -, Tóth N. 2, Verasztó 3/3, Körmendi -, Bíró O. 6/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A tartalékos felállásban, Pitts és Coleman nélkül kiálló JKSE a Perlt és Balmazovicot nélkülöző Falcót fogadta a férfi élvonal felsőházában. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, szinte minden pályára lépő betalált ilyen vagy olyan formában (10-10). Kerpel-Fronius triplájával először vezetett a jászsági alakulat, de rögtön jött Váradi válasza - továbbra sem eresztették "egymás kezét" a felek (15-15). A játékrész második felére kissé leült a színvonal, kevés kosár esett - 19-19-es döntetlennel ért véget a negyed.

A folytatás sem indult parádésan, sok volt a hiba. Reddic pontjaival igyekezett némi előnyt kialakítani a szombathelyi gárda, de Czirbus és Brbaklic révén visszavette a vezetést a JKSE (27-24). Govens és Bíró trojkáival újfent a sárga-feketék tartottak előrébb, ám Kerpel-Fronius öt pontjával ismét billent a mérleg nyelve - folytatódott az adok-kapok. Czirbus büntetőivel végül a jászságiak zárták előnnyel a félidőt, de nem lehettek maradéktalanul elégedettek, hiszen a Falco sok hibája büntetlenül maradt (36-32). 

A fordulás után erőre kaptak a vasiak, Govens és Reddic hathatós közreműködésével 15-2-es rohammal indították a játékrészt (38-47). Az addig csendes Curry is bevágott egy hármast, tíz fölé nőtt a differencia, teljesen beragadt a JKSE - hat és fél perc alatt mindössze kettő pontra futotta a hazaiaktól. Rakic törte meg végül a rossz szériát, majd kisvártatva Pantelic is eredményes volt, de a negyed utolsó másodpercében tripladobás közben faultolták Curryt, aki köszönte az "olcsó" pontokat - tizenhárommal ment a záró felvonás előtt a Falco (44-57).

Rakic távolijával indult a záró 10 perc, de Govens rögtön válaszolt rá, majd Bíró is bebombázott egyet (47-65). Kezdett vészesen nyílni az olló, Váradi kosarával már hússzal vezettek a vasiak. Ezt az előnyt meg is tudták őrizni a csendesen csordogáló végjátékig, a Jászberény egy félidőt bírt a tavalyi ezüstérmessel szemben - a gyengén sikerült harmadik negyed a mérkőzésbe került a jászságiaknak. 

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus