Egy félidőt bírt a Szedeák Körmenden

20 percig jól tartotta magát a remekül triplázó Szedeák, de a több lábon álló vasiak megérdemelten győztek. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló 
Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 93-84 (21-17, 25-27, 28-17, 19-23)

Körmend: McNeail 6, Price 11/3, Oroszi -, Hammonds 18, Delas 12.
Csere: Ferencz 11/6, Csorvási 10, Márton -, Lajsz 4, Bán 3/3, Bradford 18/6.

Szedeák: Boltic 6, Green -, Wirth 18/12, Davis 23/15, Sulovic 10/3.
Csere: Vágvölgyi 6/6, Révész 10, Kerpel-Fronius 4, Goldring 3/3, Szatmári 4, Mayer -, Bonifert -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 5-2-es mérlegével harmadik helyezett Körmend az éppen ellentétesen, 2-5-tel álló Szegedet fogadta a férfi NB I/A nyolcadik fordulójában. Sulovic közelijével indult a derbi, hazai oldalon Delas volt aktív az első percekben. Wirth két triplát is bepörkölt a körmendi kosárba, 4-10-es állásnál Antonis Constantinides kért ki egy időt. A két center, Sulovic és Delas sokszor "összefutottak" a palánkok alatt, pontokat azonban Leyton Hammonds szerzett, négyet is (10-12). Price egyenlített, a mérkőzés képe pedig annyiban változott, hogy felgyorsult a játék - ez a vasiaknak kedvezett inkább, a Szeged türelmesebb akciókat vezetett. Hammonds újabb duplája már Mandic mestert késztette időkérésre, hiszen a negyed első felében sikerrel erőltették rá akaratukat a körmendiekre, az utóbbi percekben azonban megfordult ez a tendencia. Hammonds nyolcadik pontjával már 12-0-nál járt a piros-fekete roham, Davis távolija szakította meg a sorozatot (18-15). Green két faulttal ült a padon, Wirth büntetőivel zárult a negyed - néggyel nyerte a hazai gárda (21-17). 

McNeail kosarával hatpontos előnyt épített ki a Körmend a második játékrész elején, ám Sulovic 3+1-es játékával csakhamar kettő volt közte újra (25-23). Ferencz is bepörkölt egy távolit, majd Bradford zsákolt labdaszerzését követően - ha tudott futni a Körmend, eredményes volt rendre, ám szívósan tapadt ellenfelére a Szedeák (34-33). Davis trojkájával a vezetést is átvették a csongrádiak, Delas egyenlítése után pedig Révész is betalált. Végül Hammonds zsákolásával hazai előnnyel mehettek nagyszünetre a csapatok, de nem dőlt el semmi, remekül küzdött a második felvonást megnyerő Szeged (46-44).

Price nyitotta meg a kosarak sorát a második félidőben, Hammonds is betalált, de Davis ugyanígy tett, csak ő a hárompontos vonalon túlról - 8/15-tel triplázott a Szeged, nagyrészt ennek köszönhetően tartotta magát (52-47). Hammonds azonban remek formában kosarazott, hat pontot szerzett a negyed első perceiben, Delas zsákolása pedig mér tíz pont fölötti hazai vezetést, na meg vendég időkérést eredményezett (60-49). Hammonds kapott egy technikai hibát reklamálásért, Boltic azonban beütötte a negyedik személyi hibáját, nem zökkent ki a Körmend. Davis hármasával zárkóztak a vendégek, kissé kapkodóvá vált a játék (65-57). Bán és Lajsz villantak hazai oldalon, ismét tíz fölé kúszott a differencia. Ez végül meg is maradt a negyed végéig, 73-61-es vasi előnnyel fordulhattak a felek a záró felvonásra. 

Vágvölgyi és Révész próbálták meccsben tartani csapatukat, de Bradford két hárompontossal tett róla, hogy megmaradjon a 15 pont körüli differencia (82-66). Három perc alatt 11 pontot szórt a piros-fekete együttes, látszott rajtuk, hogy le szeretnék zárni a mérkőzés érdemi részét. Wirth a negyedik tripláját süllyesztette el, de az időközben kipontozódott Boltic nélkül kevés esélye mutatkozott a Tisza-partiaknak a fordításra (89-73). Csorvási közelijével már hússzal is vezetett a Körmend, a végjátékot különösebb izgalmak nélkül hozták le a zsinórban ötödik bajnoki sikerüket bezsebelő vasiak - a mérkőzés végén a fiatalok is lehetőséget kaptak, a szegedi fiatalok nem is vallottak szégyent, ügyesen mozogtak. 

fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus