Egy ponttal nyert az ASE Szegeden

A paksiak az utolsó negyedben védekezésben teljesen elvették a szegediek játékának élét és izgalmas záró pillanatok után idegenben győztek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 63-64 (18-25, 23-16, 16-12, 6-11)

Szeged: Boltics 6, Wirth 5, Davis 18, Juhos 13/3, Sulovics 14.
cserék: Green 5/3, Vágvölgyi 2.

ASE: Ruják 7/3, Kovács Ák. 5/3, Faust 10, Eilingsfeld 3/3, Trajkovszki 22/6.
cserék: Evans 14/3, Jevtovics 3, Medve -, Horváth K. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Talán a vendégeken volt nagyobb a nyomás, bár az eddig igen szép arcukat mutató szegediek is úgy állhattak neki ennek a csatának, hogy azt hazai pályán mindenképpen hozniuk kell hosszabb távú céljaik megvalósításának érdekében.

Ugyanakkor a nyitó etapban kijött, hogy ez a teher a vendégek játékára sokkal inkább jótékonyan hatott, az általában szervezett védekezéséről híres Szedeák hibát hibára halmozott az első percekben, így valóságos parádét rendezett az eddigi legjobb meccsét hozó Trajkovszki főszereplésével az ASE.

A Mandics-tanítványok viszont időben rendezték a sorokat és a 18-at szóró Davis segítségvel elkezdték csipegetni a pontokat, ezzel "megúszták" hét pontos hátránnyal az első 10 percet.

A második etapban hatalmasat változott a játék képe, a paksiak zavarodtak meg támadásban és a sérülés után visszatérő Evans-szel (7 eladott labda) képtelenek voltak felvenni azt a stílust, amit az egészen más felfogásban játszó szegediek rájuk erőltettek, viszont a kritikusabb szakaszokban képesek voltak egy-egy lélektanilag fontos kosarat szerezni, így Ruják triplájával egállal mehettek a felek a nagyszünetre.

A fordulás után már nem tudott érdemben meglógni egyik gárda sem, a játékrész középső perceiben pedig nagyon feszült volt a hangulat mindkét oldalon, de Vágvölgyi és Juhos pontjaival ezen a hazaiak tudtak előbb túllendülni és úgy festett, hogy az ötletesebben játszó vendéglátó (17-10 a gólpasszok aránya a Szegednek) képes irányítani az eseményeket.

A záró negyedben ugyanakkor jöttek a védekezésbeli stopok a paksiaktól, kiválóan működött az ASE periméter védekezése, így a 2/16-os triplázással záró hazaiak a hajrára 61-58-as vezetésük után egy 0-6-os Atomerőmű-futás után már nagy bajban voltak, mert teljesen elfogyott a lendületük támadásban.

Juhos próbálkozott kintről az egyenlítéssel, de csak egy Sulovics-kettesel tudtak egy pontnyira feljönni a hazaiak, majd hiába az újabb lehetőség a Szedeák magyar válogatott magasa előtt, megint rontott kintről Juhos, ezzel pedig megszerezte első idegenbeli diadalát az ASE.

Fotó - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus