Elázott az Alba a kecskeméti triplaesőben

Carlos Cabezas sem tudott segíteni a székesfehérvári alakulaton, szoros első félidőt követően robbantottak Wittmannék, és simán nyerték a találkozót.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 94-79 (24-27, 26-20, 22-8, 22-24)

KTE: Wittmann 7/3, Green 12/6, Dimic 19/9, Dramicanin 17/12, Karahodzic 9/3.
Csere: Derasimovic 18/9, Molnár M. 8, Mészáros M. 2, Fülöp -, Kucsera -, Plézer 2, Molnár D. -.

Alba: Zeno 9/9, Keller 8/3, Freeman 24/18, Lóránt 7, Heath 11.
Csere: Bullock 11, Cabezas 5, Filipovity -, Tóth P. 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 7-8-as mérleggel kilencedik helyen álló Kecskemét a 6-9-es mutatóval bíró, 11. helyezett Albát fogadta a férfi NB I/A 16. fordulójában. A vendégeknél ezen a mérkőzésen debütált a korábbi világ-és Európa-bajnok spanyol Carlos Cabezas, rögtön egy precízen védekező gárda ellen csillogtathatta meg játékmesteri erényeit a fehérváriak új szerzeménye. Az Alba az előző fordulóban simán verte a Körmendet, a KTE pedig Debrecenben szenvedett vállalható vereséget. Wittmann és Dimic kosaraival kezdtek a házigazdák, a másik oldalon Heath volt eredményes. Elsősorban benti embereiket keresték az első percekben fehér-lilák, ám Karahodzic és Dramicanin is hibáztak, Zeno és Keller azonban kintről büntettek (5-10). A negyed első felében ismerkedtek egymással a csapatok, a KTE hosszabb támadásokat vezetett, az Alba igyekezett futni - Keller Iván duplájával 14-14-et mutatott az eredményjelző. Bár a vendégek megléptek öt ponttal, Karahodzic egy palánkos hármassal vétette észre magát - a Ramirez-legénység főként büntetőkből volt eredményes, ennek köszönhetően szűken vezettek. A játékrész második fele közel sem hozott olyan sok kosarat, mint az első - a kicsivel pontosabb fehérváriak 27-24-es előnnyel vonulhattak kisszünetre. 

Egy perc kosárcsendet követően Heath zsákolt Filipovity szép passzából, de Green a túloldalon tett róla, hogy ne lépjen el a vendégcsapat. Négy kecskeméti is két személyi hibánál járt már, figyelnie kellett a Forray-legénységnek. Freeman hintett be két trojkát, amivel pillanatok alatt héttel lépett el az Alba - jött is a hazai időkérés, kissé beragadtak a hírös városiak (29-36). Dramicanin vette hátára övéit, kintről és bentről is betalált, továbbra sem engedte a KTE, hogy komolyabb előnyre tegyenek szert a kék-fehérek (36-39). Wittmann és Dimic pontjaival már a kecskemétiek vezettek, a szoros első félidő végül Derasimovic hárompontosával zárult - eltüntette hétpontos hátrányát a KTE, és kerek 50 egységgel a "zsebében" várhatta a második 20 percet a hazai alakulat (50-47). 

A harmadik etap úgy indult hazai szempontból, ahogy a második véget ért - hárompontos kosárral. Remekül védekezett a KTE, nem engedtek könnyű dobóhelyzetet Cabezaséknak, négy perc alatt mindössze kettő pontot dobott az Alba. Dramicanin távolijával már kilencre hízott a Forray-legénység előnye, újítania kellett a székesfehérváriaknak - Freeman hét kísérletből a hatodik trojkáját szórta, ezzel tartotta lőtávolon belül övéit (60-52). Senki más nem akadt azonban vendégoldalon, aki jelentősen hozzátett volna a pontterméshez, a 20-nál járó Freeman mellett nem volt más kétszámjegyű dobó. Belelendült a Kecskemét, sorra szórták a kosarakat a házigazdák - Derasimovic kintijével már a húszat közelítette a differencia, eddig 20-6-ra hozta a játékrészt a lila-fehér együttes (70-53). Korai faultgondjait remekül menedzselte Forray Gábor, emellett támadásban és védekezésben is jobb teljesítményt nyújtott csapata a fehérváriaknál - magabiztos előnnyel várhatták a záró etapot a remekül triplázó hazaiak (72-55). 

Továbbra sem akart kihűlni a kecskemétiek keze, Dramicanin távolijával már 13/20-nál jártak a vonalon túlról - ilyen dobóformával aligha csak az Alba baja gyűlt volna meg, pedig ők is 50% körül céloztak kintről. Green, Dimic és Dramicanin összesen 9/9 hármasnál jártak, de a többiek sem sokat lőttek mellé - a szoros első félidő már csak távoli emlék volt (85-62). Becsülettel próbálkoztak a fehérváriak, de a KTE rutinosan tartotta 20 pont körüli előnyét a végső dudaszóig - bár végül "lerontották" triplamutatójukat 14/25-re, így sem érheti szó a ház elejét, látványos támadójátékkal, és időnként meggyőző védekezéssel húzták be az összecsapást Dramicaninék.    

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus