Elbukott a bajnok: óriási Sopron-győzelem a Szolnok ellen

Hiába produkáltak óriási negyedik negyedet Vojvodáék, mentálisan erősnek bizonyult a szinte végig vezető Sopron és Warner büntetőjével az utolsó pillanatban legyőzte a címvédőt. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
Sopron KC - Szolnoki Olaj KK 82-81 (23-13, 16-23, 23-14, 20-31)

Sopron: Warner 18, Lemar 21/6, Dénes 5/3, Gilbert 11/3, Gordon 15.
cserék: Supola 1, Molnár -, Takács 2, Wiggins 9.

Szolnok: Airington 4, Vojvoda 17/9, Murphy 7, Milosevics 15, Andric 14. 
cserék: Rowsey 5/3, Benke 9, Tóth Á. 10

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Két jó mérkőzés után ezúttal is jól kezdett a Sopron, a Warner-Lemar-Gilbert trió hatékonyan fejezte be a támadásokat, az Olaj pedig a túloldalon sem nagyon talált ellenszert, így 8-2-vel nyitottak, sőt, egészen 18-6-ig "merészkedtek" a hazaiak. Az első negyed végén Airington hármasával úgy tűnt, hogy elindulhat a Szolnok, de Vojvodát és Milosevicset teljesen levette az SKC, ennek köszönhetően pedig 23-13-mal zárult az első negyed, továbbra is Lemarék jártak előrébb. A második játékrészben fordítani tudott azért a játékon a címvédő, eljutottak a gyűrűig Benkéék, közben védekezésben le tudták lassítani a Sopront, így elkezdett csökkenni a távolság, de a Sabáli-legénység nem adta könnyen magát, nem omlott össze és három pontot megőrzött előnyéből a nagyszünetig. Itt érdemes kiemelni a nyolc megszerzett támadópattanót a részükről, negatívumként viszont a hét kihagyott büntetőt lehet említeni - az Olaj ritmusa sem volt meg igazán, ráadásul ez egy 2/9-es triplamutatóval párosult.

A faultgondokba kerülő Andricot jegelő Szolnok a fordulás után sem tudott váltani, míg az SKC továbbra is nagy önbizalommal játszott, sőt, növelni tudta az előnyét, ismét Dénesék diktálták az iramot, a bajnok pedig próbált nem leszakadni. Gordon két támadópattanója után azonban megint meglett a közte tíz, Gilbert büntetőivel el is kerülte ezt a különbség a harmadik negyed hajrájában és kezdett égni a ház az Olajnál: a pálya mindkét oldalán az történt, amit a Sopron akart, Milosevics használhatatlan volt és gyakorlatilag csak ötös posztról tudott komolyabban eredményes lenni a címvédő. A záró etap elején ennek megfelelően nem is, de rögtön két fokozattal feljebb kapcsolt Vojvoda, bevert egy hármast, kiosztott két gólpasszt (az egyikből Benke dobott triplát), majd még egyszer betalált távolról, megpróbálta felrázni csapatát, de a továbbra is szenzációsan támadópattanózó soproniak ezekre válaszolni tudtak, nem törtek meg a fokozódó nyomás alatt.

Öt perccel a vége előtt az alacsony szerkezettel így is visszajött négy pontra a vendégcsapat, majd Andric visszaállása után 75-75-nél, bő két perccel az órán ki is egyenlített - gyakorlatilag 0-0 után először nem a Sopron vezetett, az Olaj ráadásul komoly lendületben volt, a parádézó Vojvoda mellett Milosevics is elkapta a fonalat. A hazaiak gödörben lévő szekerét azonban Lemar tolta meg egy clutch triplával, amire Milosevics egy kettessel válaszolt, az utolsó percbe lépve Dragan Alekszics kért időt 78-77-nél. Ezt követően ismét Milosevics volt eredményes, majd a túloldalon Warner elrontott egy kulcsfontosságú büntetőt, de ezt nem tudták kiharcolni a vendégek, mert Vojvoda eladta a labdát, amelyből Warner ziccert dobhatott - 81-79, Alekszics-időkérés, 17 másodperc. 

Andric még kiegyenlített, öt másodperc maradt, jöhetett a Sopron, Warner pedig minden rutinját bevetve elugrasztotta Benkét és kiharcolt egy faultot - alig egy másodperc volt az órán, bedobta az első büntetőjét, a második pedig ugyan lejött, de megszerezték a támadópattanót, így megnyerték a mérkőzést. Óriási győzelmet aratott az SKC, amely rengeteget tett érte, 12-vel több büntetőt harcolt ki, 17-8-ra nyerte a támadópattanózást és akkor sem tört meg, amikor hatalmas rohamot intézett, kiegyenlített, majd vezetett a Szolnok - a címvédő így elszenvedte idei első vereségét, a Sopron pedig a tavalyi ezüstérmes után az aranyérmest is elkapta. 

fotó: Soproni Kosárlabda Club Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus