Elődöntőbe jutott az Olaj, de ez két vezéráldozattal járt

A PVSK szívósan küzdött és megnehezítette a címvédő dolgát, míg a továbbjutó Olajnál kidőlt Kovács Péter és Strahinja Milosevics is.

Férfi Magyar Kupa, harmadik negyeddöntő 
Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 85-90 (18-23, 19-18, 24-31, 24-18) 

PVSK: Pongó 16/6, Taylor 16, Budimir 12/6, Csirics 20/12, Horti 11/9.
cserék: Wright 5, Antóni 3/3, Demeter 2.

Olaj: Vojvoda 23/6, Kovács 5/3, Benke 16/6, N. Milosevics 6, Tóth 9.
cserék: S. Milosevics 10, Andric 4, Rowsey 17/12, Rudner -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A harmadik kupanegyeddöntőben sem keresték sokáig dobóformáikat a csapatok, jó iramban felváltva estek a kosarak - az egyik oldalon főként Taylor, a másikon Tóth Ádám volt eredményes, akihez Benke is felzárkózott. 8-8 után elkezdett rotálni a Szolnok, érkezett Strahinja Milosevics, Rowsey és Andric is, ezt pedig nem tudta lekövetni a PVSK - az Olaj futott egy 6-0-t, és Csirke Ferenc gyorsan időt is kért. A védekezésük fel is javult, támadásban viszont teljesen elvesztették a fonalat, 8-16-nál Horti kosara nagyon kellett, mert a tripláról teljesen veszélytelennek bizonyultak - Taylor csinált egy 2+1-et, majd Horti bepörkölte a meccs első tripláját is, hirtelen beindult a PVSK és 18-20-ra zárkózott. A negyed végét Rowsey hármasa zárta, valamelyest nyugtatva csapatát (18-23).

Antóni hármasa nyitotta a második játékrészt, a pécsiek kispadja is hozzászólt a meccshez, majd Strahinja Milosevics duplájára Pongó felelt kintről, 24-25-re zárkóztak a baranyaiak, de a vezetést nem tudták átvenni, pedig több labdájuk is volt hozzá. A címvédő Kovács saroktriplájával büntette a hibákat, és bár Wright 2+1-gyel válaszolt, Rowsey újabb jó kintijével visszaállította a negyed eleji differenciát. A 17. percben Kovács Péter szállt ki a meccsből és nagy valószínűséggel a kupa további részéből is, csúnyán aláfordult a bal bokája, csapattársai támogatták le a parkettről - Airington után újabb fontos játékossal szűkült a jászságiak rotációja, ráadásul az ő kiesése a válogatottat is érzékenyen érinti. Vojvoda tempója jókor jött, de Csirics is hozzászólt a meccshez egy hármassal, Dragan Alekszics pedig gyorsan igyekezett rendezni a sorokat egy időkéréssel. Vojvoda duplájára ismét egy Csirics hármas következett, utána viszont túlvállalta magát és egy homály érkezett, Vojvoda pedig kíméletlenül büntetett a túloldalon (33-38). Csirics közelebbről már eredményesnek bizonyult, mjd Pongó a támadóidő végén szórt duplájával egy pontra zárkóztak a pécsiek - de a negyed végén ismét jött Rowsey és a hárompontos (37-41). 

Csirics büntetőjével indult a második félidő, Taylor is betalált, de Vojvoda és Benke gyorsan válaszolt, Tóth dobását pedig már leszállóágban szerelték a pécsiek - 40-47-nél Pongó kosara a legjobbkor érkezett, mert kezdett belelendülni a Szolnok. Horti is beszórta második tripláját, de Vojvoda ismét büntetett, majd labdaszerzése után Nemanja Milosevics zsákolt, Csirke Ferenc pedig időkéréssel próbált belenyúlni a mérkőzésbe. Csirics és Vojvoda triplát váltott, majd újra Horti szórt be egy újabb trojkát, de erre Benke válaszolt, majd a válogatott kiscsatár Budimir betöréseit még egy kintivel ellensúlyozta, így nem nagyon tudott közelebb jönni a PVSK. Sőt, Rowsey könnyű ziccere után kétszámjegyűre nőtt a különbség - ekkor a Szolnok segítette ki ellenfelét egy kivédekezett támadás utáni eladott labdával, de a pécsiek ettől sem jöttek lendületbe, Rowsey 2+1-ével, majd Milosevics büntetőivel 15 pontra hízott a szolnoki előny. Úgy tűnt, hogy nyeregbe került az Olaj, ekkor viszont Strahinja Milosevics kapott a bokájához, így a 11 pontos különbség ellenére nehéz negyedik negyed elé néztek a piros-feketék (61-72). 

A zárónegyed eleje a pécsi hibákról szólt, Csirke Ferenc már egy perc után kikérte az idejét - szépen kis játszották a hármast Budimirre, de előbb Tóth bentről, majd Vojvoda kintről büntette meg a figyelmetlenségüket, 16 pontra növelve a fórt. A negyed közepén mindkét csapat kicsit megállt, Alekszics időkéréssel igyekezett felrázni csapatát, a pécsiek pedig zónával igyekeztek megzavarni ellenfelüket. A baranyaiak taktikája okozott pár kellemetlen pillanatot a Szolnoknak, a túloldalon is elkezdtek jönni tőlük a kosarak, de három és fél perccel a vége előtt még mindig 72-82-re a jászságiak vezettek. Pongó sarokhármasa után már csak hét volt közte, Csirics egy büntetője után már csak hat, majd Csirics ziccere után már csak négy - Rowsey hármasa szakította meg a nagy szériát, de Budimir azonnal válaszolt kintről (81-85). A remeklő Csirics azonban kipontozódott, legeredményesebb játékosa kiválását pedig megérezte a Pécs, 83-86-nál pedig Taylor egyrészt rossz megoldást választott támadásban, másrészt egyúttal Vojvodát faultolta, ő is kipontozódott, tovább nehezítve csapata életét. Vojvoda nem büntetőzött jól, de Nemanja Milosevics kisegítette egy középtávolival, 22 másodperccel az órán öt pontos előnyhöz juttatva az Olajt. Itt már az időkérés sem segített, a címvédő nagy csatában győzött, ez a siker azonban drágának bizonyult, hiszen Kovács Péter és Strahinja Milosevics is kidőlt. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus