Elsőre simán nyert a Körmend

Már a nagyszünetre lerendezte a nyitott kérdéseket a Ferencz és Csorvási által vezetett vasi alakulat, amely első félidőben mutatott kitűnő védekezésének köszönhetően nagyobb izgalmak nélkül verte ezúttal a KTE-t.

Magyar férfi A csoport, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 77-59 (19-7, 20-15, 18-18, 20-19)

Körmend: Wright 9/3, Hollins 2, Ferencz 20/12, Davis 15/3, Csorvási 16.
Csere: Fanning 13/9, Halász -, Bán 2, Márton -, Németh -.

KTE: Pongó 3/3, Thompson 6/3, Djeraszimovics 10/3, Dramicanin 11/3, Karahodzsics 4.
Csere: Molnár M. 13, Wittmann 7/3, Molnár D. -, Fülöp -, Orgona 2, Kucsera 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A párharc állása: 1-0 az Egis Körmend javára.

Nagyon jól kezdett a hazai együttes, főleg védekezésben álltak össze Ferencz Csabáék, támadásban pedig mindenki hozzátette a magáét az első percekben. A Kecskemét nagyon nem találta a vasiak védelmének kulcsát, Molnár Márton az ötödik perc elején szerezte a vendégek első kosarát, de akkor a Körmend már 10 egységnél járt (10-2). Ferencz duplájára, majd triplájára is Molnár felelt öt ponttal, a felvonást azonban Ferencz és Davis kosarai zárták, így 12 pontos előnye volt a vendéglátónak 10 perc játékot követően (19-7).

A második negyedben beindult az első felvonás során pont nélkül maradó Djeraszimovics, így 7 pontra visszakapaszkodott a KTE a 15. perc elejére (24-17). Ezt követően azonban újabb 4 perces kosárcsend következett a vendégek oldaláról, a Körmend magasembereivel pedig nem tudtak mit kezdeni Forray Gábor tanítványai - Csorvási és Davis vezetésével a Körmend lelépte ebben a szakaszban a Kecskemétet, a 19. percben kerek 20 pont volt a differencia egy 13-0-s futást követően (37-17). Molnár Márton, Wittmann és Thompson pontjaival közelebb férkőzött a KTE, de 17 pontos lemaradásban volt a félidőben (39-22).

A fordulás után Dramicanin egymaga 8 pontot szórt három perc alatt, így a 23. perc végére 11 pontosra csökkent a hazaiak fórja (41-30). Ekkor azonban megint felpörgött a piros-fekete együttes, Csorvási 2+1-gyel állította meg a kecskeméti felzárkózást, és minden vendég kosárra érkezett válasz hazai oldalról. A játékrész második fele a körmendiek legendájáról, Ferenczről szólt, aki megint beszórt néhány hármast, és negyedik triplájával kialakult az a 17 pontos előny, amivel a Körmend a záró 10 percre fordulhatott (57-40).

Az utolsó negyed elején Thompson és Djeraszimovics hármasaival próbált meg egy utolsó felzárkózási kísérletet a Kecskemét, de Wright és Fanning is betaláltak kintről, lehűtötték a kedélyeket, és a 33. perc közepére eldöntötték a mérkőzés kimenetelét (65-46). Ezt követően kosárra kosár volt a válasz - a hazaiaknak már nem kellett erőlködniük, a vendégek pedig nem tudták ennél szorosabbá tenni az összecsapást, a végén mindenki pályára került már tőlük. A Körmend a vártnál talán simábban, de a játék képe alapján ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött, a végeredmény 77-59 lett. 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus