Értékes győzelmet aratott Kecskeméten a Falco

A harmadik negyedet nagyon megnyomták a sárga-feketék, megérdemelten győzték le a megszokottnál szellősebben védekező KTE-t.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 23. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80 - 95  (21-26, 23-21, 13-25, 23-23)

Kecskemét:  Wittmann 14/9, Mészáros M. 11/3, Green 2, Dramicanin 14/6, Karahodzic 13.
Csere: Derasimovic 15, Molnár M. 4, Dimic 2, Kucsera 3/3, Plézer -, Molnár D. 2, Fülöp -. 

Falco: Govens 13/3, Perl 19/3, Bruinsma 8/3, Balmazovic 5/3, Reddic 18.
Csere: Váradi 14/3, Tóth 6, Curry 9/3, Hódi 3/3, Bíró -, Körmendi -,  . 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 50%-os mérlegű, 11 győzelem mellett ugyanennyi vereséget számláló KTE a 13-9-cel álló Falcót látta vendégül a férfi A csoport 23. fordulójában. 

Lendületesen kezdtek a szombathelyiek, Bruinsma és Perl találataival hamar 7-0-s előnyt építettek ki. Wittmann révén megszületett az első hazai kosár is, majd szép lassan elkezdett zárkózni a KTE - Dramicanin pontjaival egészen három pontra feljöttek a fehér-lilák (10-13). A negyed első felében nem tudott hibázni a Falco, 6/6 kétpontos mellett 1/2-vel álltak a triplavonalon túlról is, de a pontszerzés terhét szépen elosztó kecskemétiek tapadtak rájuk - remek volt egyelőre a derbi. A Forray-legénységből főként a Karahodzic-Derasimovic-Dramicanin trió villogott, a vasiakat pedig a 11 pontos Perl, valamint a 10 egységnél járó Reddic húzta - a pontosabban célzó Falco vitte el az első játékrészt (21-26). 

Az nyitó etaphoz hasonlóan indult a második is - akkor 7, ezúttal 6 szombathelyi ponttal. Ez azonban már azt jelentette, hogy kétszámjegyű előnyt épített ki Gasper Okorn legénysége, nem is késlekedett az időkéréssel Forray Gábor (21-32). Ez sem segített, két támadásból két triplát kaptak a hazaiak - Váradi és Curry voltak eredményesek, olajozottan pörgött a sárga-feketék támadógépezete. 12-1-es futással kezdte a negyedet a Falco, Wittmann fújt riadót egy 3+1-es akcióval, közelebb hozva övéit - Mészáros Máté is betalált, a gyors 6-0-nak hála "már csak" egy tízes volt közte (28-38). Govens és Tóth tettek róla, hogy megmaradjon a fór, de 28-41 után Derasimovic és Dramicanin vették hátukra csapatukat - vezérletükkel egy 16-6-os etappal zárta a félidőt a lendületet kapó KTE, gyakorlatilag eltüntetve korábbi nagy hátrányát (44-47).  

Ahogy azt már megszokhattuk, Falco-pontokkal indult a harmadik negyed is - Reddic volt az elkövető. Kicsit bent ragadt az öltözőben a KTE, több hiba is csúszott a hazaiak játékába, de a vasiak sem voltak most olyan élesek, mint korábban. Perl tett vissza egy támadópattanót, amivel ismét tízre nőtt a felek közti különbség, nem volt mese, időt kellett kérnie Forray mesternek (49-59). Ez azonban megint csak nem bizonyult hatékonynak, Govens, Váradi és Perl kosaraival tovább nőtt a vasi előny, sőt Reddic újabb találatával már a húszat ostrmolta a differencia - 21-5-re nyerte eddig a játékrészt a Falco. Dimic, Karahodzic és Derasimovic igyekeztek közelebb hozni a KTE-t, de így is magabiztos vasi előnnyel fordulhattak a záró etapra a csapatok (57-72). 

Fontos volt hazai szempontból, hogy ne kezdjék olyan rosszul a negyedet, mint tették azt korábban - 12 pontra fel is jöttek, de Váradi és Curry találataival visszaállt a különbség (64-80). Okorn időkérését követően Mészáros rámolt be egy kintit, de erre is jött válasz - mindig volt, ki megtolja a Falco szekerét, három és fél perccel a vége előtt még mindig 18-cal vezettek a sárga-feketék (67-85). Ezt az előnyt már jól menedzselték a mérkőzés végéig Váradiék, akik főként remek harmadik negyedüknek köszönhetően húzták be ezt a fontos idegenbeli győzelmet - csaknem 100 pontot kapott otthon a Kecskemét, a vvédőoldalon keresendő tehát a hazaiak vereségének oka. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus