Fontos Falco-győzelem a PVSK otthonában

Bár az első negyedben összesen hét pontot dobtak Govensék, a folytatásban összeálltak, a záró etapban pedig a maguk javára döntötték el a küzdelmet.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 21. forduló 
Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-65 (15-7, 20-22, 10-15, 12-21)

PVSK: Pongó 8/6, Taylor 22/6, Demeter -, Csirics 8/6, Horti 10/6.
cserék: Budimir 9/3, Wright -.

Falco: Govens 16/6, Curry 6/6, Bíró 6/6, Bruinsma -, Reddic 16.
cserék: Perl 10/6, Balmazovics 9/6, Tóth N. 2

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés (is) a középszakasz előtti helyezkedés miatt, hiszen a Falco számára óriási blama lenne, ha nem jutna be a felsőházba, de a Pécsnél is többször elmondták, hogy ez a cél - otthon minden esélyük megvolt a baranyaiaknak a sikerre, míg a Szombathely a 2-8-as idegenbeli mérlegen próbált javítani. A hazaiaknál Demeter Attila került be a kezdőbe Veljko Budimir helyett (Simon és Antóni hiányzott), míg a vendégeknél Váradi Benedek nem állt rendelkezésre. Összességében a PVSK kezdett jobban (5-0) és erre építve az első negyed folyamán végig előrébb is járt, igaz, mindkét fél előszerettel, viszont pocsék hatékonysággal hajigálta a triplákat. Ahogy beakadt két hazai hármas, úgy gyorsan szét is nyílt az olló (15-7) és az első negyed is így zárult, de elég beszédes volt a hazaiak 33, illetve a vendégek 20%-os mezőnymutatója tíz percet követően. A másodk negyedben aztán három perc alatt több pontot dobott a Falco, mint az elsőben összesen, de 21-18 után jött egy újabb 7-0-s pécsi futás Horti és Budimir pontjaival, úgyhogy mégis Gasper Okornnak kellett időt kérnie. Hiába, Taylorral sem Bíró, sem Curry, sem más nem tudott mit kezdeni, a hazaiak vezére azonnal bevert öt pontot, ahogy visszatért a pályára (már 16-nál tartott ekkor), úgyhogy 33-20-nál, alig két perccel az előző után Okorn ismét magához rendelte csapatát - sem elöl, sem hátul nem működött a Szombathely, ismét a "megszokott" idegenbel formáját mutatta a gárda. A nagyszünetig aztán mégis összekapták magukat a vasiak, az ex-pécsi Bíró két triplájával, illetve Reddic duplájával 35-29-ig zárkóztak, úgyhogy látótávolságon belüli különbséggel mehettek pihenni a felek - a hazaiaknál Taylor (18 pont, 8/11 mezőnyből, 6 lepattanó, 23 VAL) parádézott, a vendégeknél pedig az említett Reddic (11 pont, 5/7 mezőnyből, 6 lepattanó, 2 gólpassz, 19 VAL) pótolta a gyengébben teljesítő hátvédsor pontjait.

A fordulás után Okorn variált, Bruinsma és Curry helyett Balmazovics és Perl kezdett, ez a húzás pedig bevált: Govens nagyon felpörgött, azonnal bevert sorozatban hat pontot, amivel egyenlített a Szombathely, majd Balmazovics labdaszerzése után Reddic zsákolt, úgyhogy alig két perc alatt megfordította a találkozót a vendég gárda. Itt egy időkérés után viszont elállította a vérzést a PVSK és a harmadik negyed végéig fej-fej mellett haladtak a felek, ugyan a pontok egyáltalán nem záporoztak, de a záró etap végül egypontos pécsi fórral vette kezdetét. Itt Tóth Norbert egy kosárral, egy lepattanóval, majd egy gólpasszal vétette észre magát, ez pedig beindított egy újabb komoly Falco-rohamot, Balmazovics megszórta magát (tripla és egy 2+1), Perl is berámolt két hármast, úgyhogy bő három perc alatt egy 14-2-t rohant Okorn serege - pillanatok alatt tíz pont feletti vendég előny alakult ki. Itt megpróbált még felzárkózni a PVSK, de Budimirék egyszerűen nem voltak elég pontosak ezen az estén, Horti beütötte a negyedik faultját és itt már Taylor sem tudott dominálni, míg a túloldalon Govens, majd Balmazovics is fontos hármast süllyesztett el - ez éppen elég volt ahhoz, hogy megőrizzék az előnyüket. A PVSK hiába kezdett jól, összességében vérszegény támadójátékot nyújtott, 40% alatt dobott mezőnyből, eladott 15 labdát és Tayloron (22 pont, 12 lepattanó) kívül senki nem tudott érvényesülni, ez pedig főleg a második félidőben volt egyértelmű, hiszen a nagyszünet után összesen 22 pontot szórt a baranyai alakulat. A Falco végül érvényesítette akaratát és nagyon fontos idegenbeli győzelmet szerzett Pécsett.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus