Gyengébb kezdés után simán verte a DEAC a Sopront

Az első negyed után még vezetett a Sabáli-legénység, ám onnantól hengereltek Berényi Sándor tanítványai, nagy lépést téve a bennmaradás felé

Magyar férfi A csoport, Középszakasz, Alsóház, 2. forduló
DEAC (9-18) - Sopron KC (6-21) 90-72 (27-29, 23-12, 17-12, 23-19)

Debrecen: Martinics 22/9, Jones 8, Lilov 6, Bognár 14/3, Armwood 16.
Csere: Lauderdale 8, Velkey 16/12, Kozák M. -.

Sopron: Duvnjak 8/6, Parker 21/9, El-Amin 24/12, Henderson 10, Watkins 3.
Csere: Tóth G. 3/3, Takács 3/3, Mészáros -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Az Oláh Gábor utcai közönség elégedetten csettinthetett az első etapban látottak után, hiszen igazi kosárparádé volt a pályán - ami azt is előre vetítette, hogy az a fél, mely előbb tud érdemben szigorítani védekezésén, nagyon meglepheti a másikat. Igaz, a hazai vezetés ekkor még váratott magára, az 56 pontot hozó nyitó negyed végén még kettővel Duvnjakék mentek.

Noha komoly gondok voltak az újonc csapatvédekezésével az alapszakasz derekán, itt most nem volt mese, a második játékrész kezdetétől egészen más DEAC-ot láthatott a nagyérdemű, mely teljesen elszívta a levegőt riválisától, melynek igyekezett visszavágni korábbi hazai vereségéért. 

A félidei kilenc egységnyi hazai fórt a harmadik etapban még öttel megtoldották a debreceniek - dacára annak, hogy Lilovnak nagyon nem ment a dobás (6 pont, 0/3 triplából) és támadásban sokáig a két hazai légiós magasember sem fickándozott. Ugyanakkor Armwood és Lauderdale gyűrűjében a soproniak abszolút vezére, Ryan Watkins megállt három pontnál és 4 labdaeladásba is belehajszolták, ráadásul Bognár Kristóf (14 pont, 8 lepattanó, 1 blokk 100 százalékos mezőnyözéssel) támadásban is nagyot játszott.

A parádézó Velkey (16 pont, 4/7 triplából) főszereplésével az utolsó negyedben már nem hagyott nyitott kérdéseket a Berényi-had és megnyerte a számára kulcsfontosságú meccset, ráadásul tekintélyes különbséggel, így pedig a 24-et szóró El-Amin fémjelezte Sopronnak borzasztó nehéz dolga lesz a play-out elkerülését illetően, hiszen ezzel a kudarccal már egyedül utolsó a mezőnyben, mindössze hat győzelmet számlálva.

Fotó - DEAC facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus