Hajmeresztő végjáték után győzött a DEAC a Kecskemét ellen

A debreceniek négy légióssal győzték le egy igazi thriller után a KTE-t hazai környezetben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 15. forduló 
DEAC - KTE-Duna Aszfalt 89-86 (28-19, 18-27, 20-22, 23-18)

Debrecen: Dugat 13/3, Manigat 17/15, Boriszov 21/3, Ivosev 18/6, Bognár 14/3. 
cserék: Polyák 6/3, Omenaka -, Velkey -, Kósa -.

Kecskemét: Green 7, Wittman 14/12, Dimics 7/3, Dramicsanyin 18/12, Karahodzsics 11/3.
cserék: Djeraszimovics 15/6, Molnár Márt. 11, Mészáros 3/3, Kucsera -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Daniel Amigo fájdalmai miatt nem tudta vállalni a játékot, így viszont fel volt adva a lecke a négy légióssal kiálló Debrecennek, hiszen ez a céljai elérése miatt egy abszolút ki-ki mérkőzés volt, amit hazai pályán be kellett húznia a Berényi-legénységnek, hogy ne kerüljön lépéshátrányba.

Az első negyed jól sikerült az utóbbi hetekben kiváló formát mutató Bognárral kezdő DEAC-nak, hiszen az egy lepattanó híján tripla duplázó Dugat (13 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz) kosarával 13-5-re meglógtak és Wittmann vezetésével ugyan visszajöttek 13-10-re, de a nyitó etapot végül kilenccel nyerték az egész derbi alatt mindössze három (!!!) eladott labdát produkáló hajdúságiak.

A második negyed teljes mértékben fordított játékot hozott, az addig a kosarakat inkább csak "találó" KTE Djeraszimovics és Dramicsanyin főszereplésével szétdobta kintről a hazaiakat és 28-30-nál már a kecskemétieknek állt a zászló. Innentől nagyon lüktető lett a derbi, egyszerre tudott mindkét gárda minőségi és hatékony támadójátékot hozni - stílszerűen 46-46-ös döntetlen állással ért véget a félidő Djeraszimovics két jó büntetőjével.

A fordulást követően érződött, hogy mindkét edző próbálta saját fazonszabászait higgadtabb és türelmesebb játékra ösztökélni, de 56-62-nél a kiváló palánk alatti produkciót nyújtó Molnár Márton (11 pont, 5/5 mezőnyből, 1/1 büntetőből 13 perc alatt) kosarával már a Kecskemét tudott némiképp lendületet venni. Wittmann hármasával 59-68-nál kezdett kicsúszni a meccs Ivosevék kezei közül, de Polyák, Dugat és Boriszov két egységnyire faragta a hátrányt a negyed vége előtt, így minden nyílt maradt a záró etapra.

Az utolsó 10 perc igazi kard-ki-kard küzdelmet hozott és kissé meglepő módon az érdemben kevesebbet rotáló Debrecen jött ki jobban ebből s 82-81-él Ivosev büntetőivel a sokadik fontos lélektani pillanatban tudott precíz és eredményes lenni a DEAC. Viszont Wittmann ekkor jelentkezett negyedik hármasával, de Boriszov azonnal válaszolt távolról és mivel innentől nem tudott mezőnykosarat szerezni a KTE, Ivosev keze pedig újfent nem remegett meg a büntetőknél, Wittmannak viszont mínusz háromnál három büntetődobás közül a másodiknál igen, így megnyerte ezt a rangadót Berényi Sándor alakulata és megelőzte a táblázaton mai riválisát.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus