Hatalmas küzdelemben őrizte meg pályaelőnyét a Falco

A meccs jelentős részében vezetett a ZTE, ám a hajrában átvette az irányítást a Falco és kiélezett végjátékban végül kicsikarta a győzelmet. 

Magyar férfi NBI/A, negyeddöntő, 1. mérkőzés 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 91-88 (22-33, 23-22, 23-19, 23-14)

Falco: Govens 24/9, Perl 17/3, Váradi 10, Boriszov 4, Taylor 14. 
cserék: Norfleet 13/3, Pustahvar 5/3, Tóth N. 4.

ZTE: Kinney 8, Vaughn 13, Benke 14/6, Szabó Zs. 11/9, Radic 28/3. 
cserék: Doktor -, Horváth Á. 12/6, Kis R. -, Mohácsi 2, Mikovic -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A két center, Taylor és Radic pontpárbajával indult a mérkőzés, három perc után már 6-6-ra állt a két magasember, a folytatásban pedig csak a ZTE-nél kapcsolódtak be a többiek: 8-8 után egy 12-2-t rohantak a vendégek, időt kellett kérnie Szrecsko Szekulovicsnak, Radic pedig bő öt perc után egymaga 13 pontnál járt, ízekre szedte a szombathelyi védekezést. A hazaiak egyébként sem találták a megoldást, átjáróház volt a festék, így bár támadásban Govens próbálta "etetni" a többieket, a túloldalon sorra kapták a kosarakat, ennek megfelelően az első negyed 22-33-mal zárult. A második játékrészben aztán több fokozattal feljebb kapcsolt a Falco védekezésben, sokkal-sokkal fizikálisabbá vált a gárda, elöl pedig az addig szinte lenullázott Perl lendült bele, így egy 9-0-s etappal visszazárkóztak, de hiába egyenlítettek 38-38-nál, a pályára visszatérő Radic vezetésével újabb ZTE-roham következett és a nagyszünetre megint meglett a tízpontos zalai előny. A center végül 24 ponttal (10/11 mezőnyből) és 9 lepattanóval (4 támadó), valamint 35 VAL-lal állt húsz perc után, vele szemben eszköztelen volt a Szombathely és összességében is egészen botrányos védekezést mutattak be Boriszovék - az 55 kapott pont egy félidő alatt rengeteg volt, nagyon komoly problémákkal küzdöttek.

A fordulás után Kinney-re szinte azonnal ráfújták a negyedik személyijét, de pályán hagyta hátvédjét Bencze Tamás és bár ismét jött egy kisebb Falco-futás, kezelni tudták ezt a vendégek és tartották tíz pont körüli/feletti előnyüket. Így ment ez a harmadik negyed hajrájáig, amikor a szombathelyi cserejátékosok megint változást tudtak hozni, utolérte ellenfelét, majd a záró etap elején már fölénybe is tudott kerülni a gárda - Norfleet, Tóth és Pustahvar meg tudta dolgozni a ZTE második sorát, a vendégek kezdőötöse már 75-74-es hazai vezetésnél állt újra össze. Kiélezett küzdelmet hozott a negyedik játékrész, de a hazaiaknál előlépett az addig leginkább az előkészítésben jeleskedő Govens és tarthatatlan üzemmódba kapcsolt, gyakorlatilag minden támadást ő fejezett be, méghozzá tökéletesen, hátára vette csapatát a kulcsidőszakban.

Szűk három perccel a vége előtt, 84-84-nél Kinney kipontozódott a vendégeknél, majd szinte azonnal Norfleet is beütötte ötödik faultját a túloldalon és egészen az utolsó perc kezdetéig egál volt az állás. Akkor egy, a Falco palánkja alatti lepattanóért folyó harcban beütött faulttal jutott két büntetőhöz a Szombathely, Váradi higgadtan bedobta őket, Vaughn pedig mindkét hátralévő támadásban egy-egy rossz középtávolit engedett el - Perl ugyan adott még egy esélyt a ZTE-nek azzal, hogy kihagyott egy büntetőt, de Govens már nem hibázott, az utolsó tripla pedig nem esett be vendégoldalon, így óriási csatában őrizte meg a pályaelőnyt a Falco. Nagy esélyt szalasztott el az Egerszeg, amely fájó vereség után, komoly győzelmi kényszerben lép majd pályára otthon.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus