Hősiesen küzdött, de kiesett a Jászberény Pécsen

A mindössze három légióssal felálló JKSE kiváló első félidőt produkált, de végül nyert, s így söpréssel jutott be a legjobb négy közé a PVSK.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, harmadik mérkőzés
Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto-JKSE 88-76 (21-21, 22-26, 25-18, 20-11)

PVSK: Pongó 8, Taylor 17, Budimir 28/3, Csirics 15/3, Horti 14/3.
Csere: Demeter -, Wright 6, Bíró L. -.

JKSE: Pitts 19/6, Rakic 17/15, Brbaklics 9/3, Czirbus 10, Pantelics 13.
Csere: Kerpel-Fronius B. 6, Ruják B. 2, Fekete V. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A berényieknél nem tudott már játszani ezen a meccsen Nemanja Alekszandrov sem, így Cseh György és Coleman elvesztése után nagyon megrövidült érdemi rotációval kellett felvennie a harcot a számára az életben maradásért vívott derbin a JKSE. Czirbus József került be a kezdőbe a vendégeknél, s ha már ott volt, igen csak aktív volt Brbakliccsal együtt, így hiába Budimir zsinórban szerzett kilenc pontja, 9-10-nél vezetni tudott a Jászberény. Az egyetlen hármasát értékesítő Csirics keze sült el kintről, aztán válaszul Rakics és Pitts sorozták meg az ellent, ezzel 17-19-re ment a Lazics-legénység. Pongó és Pantelics kosárváltása után 21-21-es állással ért véget a nyitó etap.

A másodikban pedig még egy lapáttal rá tudott tenni az óriási kedvvel játszó Jászberény. 36-36-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok, ekkor Rakics vert be két hármast, Pitts kintije pedig valósággal sokkolta a hazai szurkolókat, hiszen ezzel már kilenccel vezetett a JKSE a nagyszünet előtt. Horti és Csirics viszont higgadt tudott maradni, az ő kosaraikkal négy egységnyire visszajött a PVSK a félidőre.

A harmadik etapban már érezhető volt, hogy az első 20 perc nagyon sok energiájába került a vendég gárdának, a 28 egységig jutó Budimir vezéri teljesítményével 53-52-nél át is vette a vezetést a Pécs. Az igazi fordulópont Horti hármasa volt, s noha 59-54 után még Pantelics visszavette az előnyt (59-60), Brbaklics hármasa után is maradt három a hazaiak előnyéből az utolsó etapra fordulván.

A záró negyed 11-0-s baranyai rohammal vette kezdetét és így 80-65-nél megrogyni látszott a Jászberény, mely onnantól is tisztes ellenfele volt a Csirke-legénységnek, ám a jóval atletikusabb játékot mutató hazaikhoz már nem tudtak 10 pontnál közelebb férkőzni, így emelt fővel ugyan, de nyert meccs nélkül búcsúztak a negyeddöntőben. A pécsiek igen komoly sikert értek viszont el centenáriumi évükben és a Körmend elleni elődöntőre készülhetnek.

Továbbjutott: 3-0-s összesítéssel a Pécs.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus