Hosszabbításban győzött a TF vendégeként a Kaposvár

Óriási csatát hozott az alsóházi derbi, amelyből egy hajszállal jobban jött ki az első idegenbeli sikerét megszerző somogyi alakulat. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló 
Serco - TF-BP - Kaposvári KK 79-81 (17-16, 19-25, 17-17, 19-14, 7-9) - hosszabbítás után

TF: Clark 26/6, Krnjajski 9/3, Buzás 5/3, McLane 16/6, Bergstedt 18. 
cserék: Szobi 3/3, Beák -, Filipovics 2.

Kaposvár: Ubilla 11/3, Johnson 19/3, Markovics 12, Hendlein 10, Spica 18.
cserék: Halász 5/3, Baki 6/6, Bogdán -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Bár még nagyon sok van hátra a bajnokságból, de jelen helyzetben ez kis túlzással kiesési rangadónak számított, hiszen a sereghajtó fogadta a 12. helyen álló, ezer sebből vérző Kaposvárt. A találkozót a győzelmi kényszer alatt játszó somogyiak kezdték jobban (2-7), de aztán hamar válaszolni tudott a napokban vezetőedzőjét vesztő újonc és 11-9-nél már át is vette a vezetést - mindkét gárda borzasztóan dobott az első percekben, rengeteg volt a hiba, főleg a KKK oldalán. A hazaiak próbáltak nagyon keményen játszani, figyeltek az eladott labdákra, jól lepattanóztak és az első negyed során egyáltalán nem cseréltek, a mindössze 33%-kal célzó Kaposvár pedig nem is tudott velük mit kezdeni támadásban. A második játékrész elején aztán előbb Johnson, majd Baki váltotta triplára Halász passzait és bár a túloldalon Clark szintén kintről válaszolt, Halász megtalálta Spicát is, úgyhogy 20-26-nál időt kellett kérniük Beákéknak. A vendégek itt komolyabb előnybe is kerülhettek volna, azonban hat büntetőt is elhibáztak, így nem nyílt tovább az olló, de így is Clark 2+1-ére és triplájára volt szüksége a TF-nek ahhoz, hogy tíz ponton belül maradjon. A fővárosiak azonban nem törtek meg és a nagyszünet előtti percek számukra alakultak jobban, pihenni 36-41-gyel, ötpontos különbséggel mehettek a felek - ebben vastagon benne volt a sok kihagyott kaposvári büntető, de a 15 pontos Clarknak is sokat köszönhetett a TF. 

A fordulás után megint "odalépett" kicsit a Kaposvár, Spica kosaraival ismét kilencpontos előnyt épített fel a harmadik negyed elején, de megint nem tudta kényelmes helyzetbe hozni magát a vendégcsapat, mert képes volt reagálni az újonc - Clark mellett itt Bergstedtnek is voltak fontos kosarai és 38-47-ről viszonylag rövid idő alatt 48-49-re módosult az eredmény. A játékrész végén próbált menekülni előre a KKK, de itt már nem maradt le a TF és folyamatosan tapadt ellenfelére, majd a záró etap elején két triplával meg is fordította a mérkőzést, Szobi is hozzászólt, úgyhogy a KKK-nak kellett váltania. A szorult helyzetben Johnson, majd Spica villant, aztán Clark kapott egy technikait, így hamar visszavette a gyeplőt a vendég gárda, de ez se tartott sokáig, Fekete Ádám időkérése után egálról, 67-67-ről mentek neki a felek a nagyon hektikus meccs utolsó három percnek.

Két Markovics-kosárral került ismét kisebb előnybe a Kaposvár, de a TF továbbra sem adta magát, McLane tripláját követően pedig újfent kiegyenlített - 72-72 állt az eredményjelzőn és már fél perc sem volt hátra, amikor Fekete időt kért. Ebből azonban figura nem igazán rajzolódott ki, Ubilla a támadóidő lejártakor eleresztett egy dobást, ami nem ért célt, úgyhogy hosszabbításba torkollott a küzdelem. Itt is folytatódott a hatalmas harc, előbb a TF vezetett, aztán 75-78-ra fordított a KKK, majd az utolsó percbe lépve Bergstedt egy 2+1-gyel megint kiegyenlített. A következő védekezésnél aztán a hazaiak centere kipontozódott, Ubilla bedobta az első büntetőt, majd bár a másodikat kihagyta, a támadópattanót megszerezte Hendlein - hiába, kosárra nem tudták váltani, úgyhogy 16 másodperccel az órán, 78-79-nél a győzelemért támadhatott a hazai csapat.

Az időkérés után viszont az egy másodpercet sem pihenő Clark eladta a labdát, a fault után Johnson bedobta mindkét büntetőjét, Ubilla 78-81-nél odaütött és a hazaiaknak nem jött össze a bedobott, majd kihagyott büntető + visszatett kosár kombináció - a támadópattanó még megvolt, de a labda leperdült a gyűrűről, így 79-81 lett a vége, elképesztő küzdelemben törte meg a jeget a Kaposvár, míg a Merim Mehmedovicsot elveszítő, de óriásit küzdő TF végül nem tudta megszerezni ezt a borzasztóan fontos győzelmet. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus