Húsz pontos hátrányból fordítva verte az Olaj a ZTE-t

A végére elfáradtak a Szabó Zsolt nélkül felálló zalaiak, pedig az év meglepetését okozhatták volna a címvédő otthonában.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 85-79 (17-22, 18-26, 22-17, 28-14)

Szolnok: Vojvoda 14/3, Kovács P. -, Sz. Milosevics 8/3, N. Milosevics 4, Tóth Á. 12.
Csere: Rowsey 8, Benke 12/3, Andric 27.

ZTE: Ware 12/12, Thompson 24/12, Gulyás 4, Bagó 2, Agafonov 22/3. 
Csere: Doktor 8/6, Durázi 7, Kis -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 16-2-es mérlegével listavezető Szolnoki Olaj a 11 győzelem mellett 7 vereséget számláló, a tabella hatodik pozícióját elfoglaló ZTE-t fogadta a férfi NB I/A 19. fordulójában. A zalaiak új szerzeménye, Tyrell Green még nem léphetett pályára új csapatában játékengedély hiányában, a hazaiaknál pedig sokadik mérkőzéséről hiányzott Jaylin Airington. A két gárda első idei összecsapását 20 ponttal, 95-75-re nyerte idegenben az Olaj.

Szolnoki pontokkal indult a találkozó, de hamar kapcsolt Bencze Tamás csapata, csakhamar 8-2-re vezettek a vendégek. Kitartott a zalaiak lendülete a negyed második felére is, a 9 pontos Agafonov vezérletével 10 pontra tudták növelni fórjukat - lassan kezdett az Olaj (10-20). A játékrész végére Benke, Rowsey és Milosevics büntetőivel közelebb zárkózott a Szolnok, de összességében így is a zalaiak szájíze szerint alakult az első etap (17-22).

A folytatásban rendesen kinyitotta a triplazsákot a ZTE, Thompson és Ware egymást túllicitálva szórták a nehezebbnél nehezebb távoli kosarakat - alaposan meglepték ezzel a piros-feketéket, bőven 10 fülé kúszott a különbség (20-36). Doktor triplájával 20-ra is felkúszott a differencia, Benke hárompontosa csillantott meg némi fényt az alagút végén (28-44). 50%-kal szórta a trojkákat a zalai együttes, a házigazdának a duplákat sem sikerült ilyen hatékonysággal - erőlködött az Olaj, de nagyon nem ment nekik, 10 eladott labdánál tartottak már. Andric és Benke duplái zárták a szolnoki szemszögből feledhető első félidőt, volt min javítania Dragan Alekszicséknek a folytatásban (35-48). 

Andric közelije új reményt adott a hazai publikumnak, de gyorsan válaszoltak a kék-fehérek, Thompson kintről, Agafonov pedig bentről villant (41-58). Tóth Ádám és Vojvoda révén futott egy 7-0-s etapot az Olaj, amivel visszajöttek tíz pontra a Tisza-partiak - most elmaradtak az extra triplák zalai oldalon, figyelnie kellett Bencze Tamás fiainak, nehogy vérszemet kapjon a címvédő. Nemanja Milosevics és Rowsey ketteseivel 54-60-ra is felzárkóztak a hazaiak, a negyed végül 57-65-ös eredménnyel zárult. 

Vojvoda Dávid érezte, hogy neki kell hátára vennie a piros-feketéket, két duplájával 3 pontnyira faragta az egykoron még 20 pontos hátrányt - valamit ki kellett találnia a vendégeknek (63-66). Egy büntetővel és egy ziccerrel meg is lett az egyenlítés - ki más, mint Vojvoda volt az elkövető ezúttal is. Öt perc volt még hátra, de úgy tűnt, elkészült erejével a ZTE - Tóth és Andric büntetőivel már az Olaj vezetett, majd Benke is zsákolt egyet (73-68). Bár Ware még bepörkölt egyet kintről, a házigazdák innen már lendületből megoldották a végjátékot - bár sokáig úgy tűnt, sima zalai siker születik, az Alekszics-legénység szívós játékkal, (és egy kis Vojvoda-show-val a végén) meg tudta fordítani az összecsapást, így továbbra is veretlen hazai közönség előtt. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus