Jó játékkal verte a DEAC a ZTE-t

Az első félidőben még kettő pontra feljött a zalai együttes, de a folytatásban magabiztosak voltak a Boriszov vezette hazaiak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló 
DEAC - Zalakerámia ZTE KK 91-72 (31-23, 16-17, 22-16, 22-16)

DEAC: Dugat 14/6, Polyák 2, Boriszov 25/3, Ivosev 10, Amigo 13. 
Csere: Manigat 20/18, Velkey -, Bognár 3/3, Omenaka 4, Tóth B. -, Kósa -, Kozák -.

ZTE: Ware 7/3, Thompson 22/9, Gliebov 2, Szabó Zs. 5/3, Agafonov 24.
Csere: Durázi 2, Doktor 4, Gulyás -, Bagó -, Papp 6/3, Kis -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 4-5-ös mérlegével a 11. helyen álló DEAC a 6-3-mal negyedik ZTE-t fogadta a férfi NB I/A tizedik fordulójának nyitómérkőzésén. A frissen hosszabbított Agafonov büntetőivel indult a csata, Thompson pedig zsákolt egyet. Ivosev 2+1-ével, valamint Dugat közelijével csakhamar átvette a vezetést a Debrecen, a negyed feléig felváltva estek a kosarak, a különbséget Dugat triplája jelentette (12-9). Amigo kosara után ismét Dugat villant, öttel lépett el a házigazda, Bencze Tamás nem is várt az időkéréssel (18-13). Nem tört meg azonban a hajdúsági lendület, a csereként beállt Manigat hárompontosával már kilenc pont is volt a hazai előny - egyelőre a DEAC akarata érvényesült inkább. A játékrész végén kisebb dobóverseny alakult ki, előbb Bognár, majd Papp, végül Dugat is bepörkölt egy-egy távolit - az amerikai hátvédnek ez már a 12. pontja volt. Az első felvonást 31-23-ra "vitte el" a debreceni gárda, helyenként szép támadásokat vezetve. 

Thompson egy gyors triplával máris közelebb hozta a zalaiakat a második tíz perc első akciója során, de Manigat nem maradt adós, ő is távolról válaszolt. Boriszov is beköszönt, a vendégek inkább a személyi hibákat gyűjtögették ebben a periódusban. Omenaka sapkázott nagyot, majd egy támadópattanót elemi erővel zsákolt vissza, jól szállt be a mérkőzésbe (38-28). Thompson újabb öt pontjával már 14-nél járt a légiós, csapata pedig 40-33-ra zárkózott 3 perccel nagyszünet előtt. Hullámvölgybe került az addig ötletesen támadó hazai alakulat, Bognár mindkét büntetőjét elhibázta, Agafonov pedig egy duplával és egy 2+1-gyel gyakorlatilag eltüntette a korábbi kétszámjegyű differenciát az utolsó két percre fordulva (40-38). Amigo zsákolása zárta a félidőt, amelyet egy 7-2-es futással zártak le Berényi Sándor tanítványai, így visszaállt a valamelyest megnyugtatóbb 7 pontos különbség (47-40). 

A hármas szám bűvöletében idnult a harmadik negyed: Manigat a harmadik hárompontosát szórta, a különbség pedig háromra tízre nőtt. Ware és Thompson vették vállukra a zalaiakat, lőtávolon belül maradt a Bencze-legénység (52-45). Borisov ziccere késztette időkérésre a vendégek mesterét, hiszen visszaállt a kétszámjegyű különbség - 45 pontjukból 32-t a Thompson - Agafonov duó szerzett, nem állt elég lábon a támadójátékuk (55-45). Az egyre inkább játékba lendülő Borisov már 21 egységnél járt, a különbséget pedig szépen tartotta a DEAC a negyed hajrájára fordulva (66-54). Zónára váltottak a debreceniek, de egyelőre nem ültek a ZTE triplái - a harmadik etap 69-56-os hazai vezetéssel zárult.   

A záró 10 perc úgy indult, ahogy az előző befejeződött - jól tartották előnyüket a hazaiak. Borisov 25-re növelte pontjai számát, hála 10/10-es büntetőzésének (79-64). Manigat bevágta az ötödik trojkáját is, Ivosev tempójával pedig már a húszat közelítette a debreceni előny (84-66). A végjátékban meglett a 20 is közte, pedig az első félidő végén egészen 40-38-ig zárkóztak a zalaiak - a jelek szerint ott ellőtték puskaporukat, a DEAC megérdemelten szerezte meg ötödik sikerét a bajnokságban. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus