Jó kezdés után sima vereség Litvániától

Nagyon masszív játékkal kezdett a magyar válogatott, ám a Valanciunasszal és Sabonisszal felálló litvánok végül érvényesítették a papírformát.

Világbajnoki selejtező
Magyarország - Litvánia 50-73 (14-19, 10-18, 13-18, 13-18)

Magyarország: Ruják -, Perl 10, Vojvoda 7/3, Allen 5, Keller 12/6.
Csere: Govens 8/3, Horti 2, Benke 6, Eilingsfeld -, Kovács -, Filipovity -, Molnár -.

Litvánia: Kalnietis 8, Seibutis 6, Grigonis 3/3, Sabonis 12, Valanciunas 15.
Csere: Kuzminskas 2, Lekavicius 7, Maciulis 6, Gudaitis 12, Juskevicius -, Bendzius 2, Giedraitis -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken tekinthető meg!

Az első percekben 5-2-es vezetésre tettünk szert a legerősebb összeállításában érkező Litvánia ellen, majd 5-6-nál fordítottak először a baltiak, de Keller Ákos triplájával 8-8-nál még egyenlő volt az állás, viszont 10-10 után egy 5-0-val elhúztak Kalnietisék. Ekkor egy hármassal honosított hátvédünk, Govens még egyszer közelebb hozta a mieinket, ám innentől fokozatosan el tudott szakadni az Adomaitis-had és az első etap végére öt ponttal tartott előrébb.

Támadásban igazán a második negyedtől voltak gondjaink, a palánk alatt gyakorlatilag nem tudtunk veszélyesek lenni, sem betörésből, sem pedig pozíciós játékból vagy elzárás-leválásból, a jóval masszívabb litván magasemberek erre egyszerűen nem adtak lehetőséget az Ivkovics-tanítványoknak, de védekezésben igen szépen működött a gépezet, így hiába a gyorsan kétszámjegyűvé növő különbség, volt tartása a magyar válogatottnak, mely a 23-48-ra elvesztett lepattanózás dacára nem vesztette el lelkesedését.

A fordulás után folyamatosan 20 pont körül mozgott a differencia, az egyre inkább lendületbe jövő Benke Szilárd vezetésével pedig bár voltak fellángolásai támadásban is nemzeti csapatunknak, 10 pont körülre már nem tudott visszajönni az Ivkovics, Pór, Forray edzői hármas legénysége és egyértelmű volt, hogy onnantól már a tisztes helytállás és a teltházas közönség kiszolgálása lehet a legfőbb célja a gyakorlás mellett válogatottunknak.

A záró etapban mindkét oldalon lehetőséget kaptak az aktív rotáción kívüli játékosok is, az 1/11-es triplázással záró litvánoknál még ekkor is a magasemberek dominanciájáról szólt a mérkőzés, bár a csereirányító, Lekavicius óriási lendülettel bontotta a védelmünket és remekül szabott fazont a csoportgyőztes támadásainak.

Magyar oldalon a 12 pontos, ám csak két lepattanót szerző Keller Ákos mellett Perl Zoltán jutott el kétszámjegyű dobóteljesítményig, de ami a legfontosabb, igen komoly ellenféllel szemben tudott élesben gyakorolni a második selejtezőkörbe már korábban biztosan továbbjutó magyar válogatott, mely három győzelmet és három vereséget visz a következő csoportba, ahonnan majd három együttes jut ki a világbajnokságra.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus