Jó támadójátékkal verte a Kecskemét a ZTE-t

Minden zárkózási kísérletre volt válasza Wittmannéknak, ők nyerték 2019 első NB I/A-s derbijét.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 97-91 (21-18, 22-21, 27-23, 27-29)

KTE: Wittmann 16/9, Green 21, Derasimovic 20/3, Dramicanin 15/6, Karahodzic 7.
Csere: Dimics 4, Molnár M. 6, Mészáros M. 8/6.

ZTE: Ware 24/12, Thompson 9/3, Gulyás 3/3, Szabó Zs. 14/9, Agafonov 20.
Csere: Papp 2, Doktor 3/3, Bagó 6, Fuller 10/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 6-7-es mérlegével tizedik helyen tanyázó Kecskemét a 8-5-tel ötödik ZTE-t fogadta a 14. forduló, és egyben a 2019-es év nyitómérkőzésén. Bár az előző játéknapon mindkét gárda vereséget szenvedett, nincsenek rossz formában a felek, ráadás érdekességként pedig a kosárarányuk is azonos eddig: -2. A két csapat első idei összecsapását a zalaiak nyerték 64-56-ra. Gulyás és Ware tripláival indították a derbit a zalaiak, a másik oldalon Derasimovic talált be - nagy iramot diktáltak a csapatok. Dramicanin 2+1-ével már a KTE-nél volt az előny, de Szabó ziccerével visszavették azt Bencze Tamás tanítványai (9-10). Ware másodjára is eredményes volt kintről, a túloldalon Mészáros is bevágott egy távolit - továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes (14-13). Wittman trojkájával öttel lépett el a Kecskemét, Bagó Martin azonban a negyed utolsó másodpercében talált be közelről, jó meccsen minimális hazai előnnyel vonulhattak kisszünetre a gárdák (21-18).  

Wittmann is másodjára köszönt be a hárompontos vonalon kívülről, az ex-kecskeméti Thompson büntetőkkel igyekezett közelebb hozni övéit (24-20). A két erőcsatár, Szabó Zsolt és Dramicanin "váltottak" kosarat, 5-5 pontjuknak köszönhetően továbbra sem tudott egyik csapat sem ellépni a másdiktól (30-26). Wittmann szerzett labdát, majd adott szép Zsugát Molnár Mártonnak, a zalaiak nemrégiben igazolt hátvádjének, J.C. Fullernek azonban erre is volt válasza. Bagó talált be faulttal együtt, de a bónusz büntetőt elrontotta - kitartott egyelőre a KTE előnye (39-35). Bár Agafonov büntetőkkel egyenlített, de Molnár zsákolásával megint a Forray Gábor együttesénél volt az előny - ez végül meg is maradt nagyszünetre, Wittman két szabaddobásával 4 egységgel tartottak előrébb a lila-fehérek (43-39).

A harmadik felvonás elején sem változott nagyot a játék képe, folytatódott az "egy ide, egy oda" tendencia. Pár ponttal a kecskemétiek vezettek, de tartotta magát a Bencze-legénység. 48-44-nél Wittman vágott be egy hármast, majd egy eladott labdát követően Molnár brusztolt vissza egy támadópattanót - kialakult az eddigi legnagyobb differencia, érkezett is a ZTE-időkérés (53-44). Fuller trojkájával zárkózott a vendégcsapat, majd Dustin Ware ziccerével máris csak 4 volt közte - Forray Gábor is magához rendelte játékosait, hiszen nem kellett sok a zalaiaknak, hogy újfent szorossá tegyék az összecsapást (59-55). Derasimovic két duplájával "szökött" a KTE, tíz fölé is nőtt a különbség, a végszó azonban ezúttal Doktor Péteré volt, aki Agafonov támadólepattanóját követően higgadtan bevágott egy távolit - nyolcra jött vissza az Egerszeg, nagyon kellett nekik ez a találat (70-62). 

Thompson kosarával ötre jött fel a vendéggárda, de az amerikai már egy ideje négy személyi hibával játszott. Mészáros dobott triplát, megint 8 volt közte, úgy festett, mindenre van válasza a hazaiaknak (75-67). Green is megvillant két betöréssel, a záró etap feléhez érve kitartott a kecskemétiek vezetése - Thompson ráadásul ki is pontozódott (79-70). Agafonov és Szabó vették vállukra a zalai csapatot, de fogyott az idő (84-77). Ware még bevágott két trojkát a végén, de a lényegen ez már nem változtatott - bár a ZTE szinte végig a kecskemétiek nyakában loholt, vezetni csak kevés időre tudtak a Bencze-fiúk, a lepattanócsatát pedig 38-28-ra bukták el. Összességében megérdemelt hazai győzelem született, visszavágtak tehát az őszi vereségért Forray Gáborék, és 7-7-re javították mutatójukat a pontvadászatban.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus