Jobban bírta a végjátékot, legyőzte az Albát az Olaj

Két és fél perccel a vége előtt kettő pontra jött fel a fehérvári gárda, de a címvédő egy 8-0-s etappal lezárta az összecsapást, és győzött.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 21. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár 76-66 (22-20, 15-19, 19-13, 20-14)

Olaj: Vojvoda 20/18, Malesevic 7/3, Benke 7/3, Milosevic 9/6, Andric 14/3.
Csere: Rudner 2, Tóth Á. 10, Rowsey 7/3.

Alba: Cabezas 10/3, Freeman 19/3, Zeno 20/12, Lóránt 2, Heath 6. 
Csere: Filipovity -, Peterson 6, Keller I. -, Tóth P. 3/3, Takács -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 17-3-as mérlegével listavezető Szolnoki Olaj KK a 9-11-gyel a tabella tizedik pozícióját elfoglaló Alba Fehérvárt látta vendégül a férfi NB I/A 21. fordulójának rangadóján. A Tisza-partiak legutóbb kisebb meglepetésre kikaptak a DEAC pályáján, míg az Alba jó formában, 3 zsinórban begyűjtött győzelemmel érkezett az összecsapásra - a csapatok első mérkőzését idegenben 83-73-ra nyerte a címvédő Olaj. 

Freeman triplájával indult a találkozó, de a túloldalon a két válogatott, Vojvoda és Benke is betaláltak távolról, sőt Nemanja Milosevic is beköszönt a vonalon túlról (11-9). A játékrész feléhez szűk szolnoki vezetéssel érkeztünk, egyelőre csak "kóstolgatták" egymást a csapatok. Jordan Heath öt és fél perc játékot követően már 3 személyi hibánál járt, le kellett őt cserélni Jesus Ramireznek - ennek ellenére Zeno tempójával átvették a vezetést a fehérváriak (18-19). A játékrész utolsó támadása a piros-feketéké volt, Vojvoda passzából Benke volt eredményes, ezzel hazai vezetéssel zárult a nyitó 10 perc (22-20). 

Olaj-pontokkal indult a második etap, Vojvoda és Tóth is eredményesek voltak, héttel lépett meg a Szolnok (27-20). Zeno és az új szerzemény Peterson révén zárkóztak a vendégek, majd percekig pontatlanná, kapkodóvá vált a játék, alig esett kosár (31-25). Nemanja Milosevic is beütötte harmadik hibáját, Vojvoda azonban beszórta harmadik trojkáját. Sok távolival kísérleteztek a csapatok, az Olaj 5/12-vel, az Alba 3/13-mal célzott kintről. Zeno is bevágta harmadik hármasát, 12 pontnál járt már az amerikai - Dragan Alekszics rendelte magához kissé megtorpanó csapatát (34-30). Bár Malesevic triplájával újfent hétre nőtt a szolnoki fór, Cabezas, Zeno és Tóth Péter is kedvet kapott a kinti "tüzeléshez", így rövid úton fordítani tudott az Alba - ezt az előnyt meg is tartották nagyszünetig, a nem túl magas színvonalú találkozó első félidejét megnyerték tehát a vendégek (37-39). 

A harmadik felvvonásra visszatért a sokáig ültetett Heath, és gyorsan be is termelt két duplát - hatra nőtt a fehérvári előny. Vojvoda gyorsan szépített egy hármassal, de rajta kívül egyelőre nem akadt igazi húzóembere a címvédőnek (40-45). Milosevic, Malesavic és Andric találataival zárkóztak a piros-feketék, sőt a horvát center találatával már vezettek is - kiegyenlített volt a meccs (51-50). Rudner és Tóth Ádám kosaraival zárult a negyed, lassú kezdés után időben ébredt az Olaj, és megnyerte a játékrészt (56-52). 

Freeman közelijére Vojvoda kintről felelt, a válogatott kiválósága nyolc kísérletből öt triplát a helyére küldött. Lőtávolon belül maradt az Alba, nem tudták leszakítani a vendégeket a házigazdák (64-58). Három perccel a vége előtt is tartotta magát a hatpontos szolnoki vezetés, egyik fél sem jeleskedett támadásban ekkor (68-62). Freeman szabaddobásaival, majd Zeno duplájával kettő pontra zárkózott a Ramirez-legénység, izgalmas hajrára volt kilátás - ismét Alekszics mester rendelte magához csapatát. Több lehetőséget is elpuskázott az Olaj, sorra maradtak ki a dobások, de Vojvoda csak megtörte véégül a csendet - ez Benke kedvét is meghozta, az utolsó percre fordulva héttel lógott meg a címvédő (73-66). Az Alba nem tudott kosarat szerezni, Nemanja Milosevic pedig bevitte a kegyelemdöfést - trojkájával 10 pontra nőtt a hazai előny, a legjobbkor gyújtotta be a rakétákat az Olaj. A piros-feketék ezzel oda-vissza legyőzték a bajnokságban az Albát, és 18-3-ra javították mérlegüket, megerősítve vezető pozíciójukat a tabellán.   

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus