Jól küzdött, de kikapott Szombathelyen a Szedeák

Bár a harmadik negyedben hullámvölgybe kerültek a vasiak, a végjátékban higgadtabban kosarazva megérdemelten győzték le a szegedieket.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex SZTE-Szedeák 75-67 (22-16, 23-16, 10-16, 20-19)

Falco: Govens 7/3, Váradi 7/3, Bruinsma 17/3, Balmazovics 10, Reddic 10.
Csere: Tóth N. 6, Curry 12/3, Bíró 6/6.

Szeged: Boltic 2, Ponjavic 4, Wirth 10/6, Juhos 22/3, Sulovic 7. 
Csere: Kerpel-Fronius -, Krapic 22/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 15-9-es mérleggel a tabella 4. helyét elfoglaló Falco vendége a 7-17-tel a 13. helyen álló Szedeák volt a férfi NB I/A 26. fordulójában. Perl Zoltán egy kisebb izomhúzódás miatt nem állt Gasper Okorn vezetőedző rendelkezésére, némileg rövidebb rotációval dolgozhattak tehát a sárga-feketék. Lassan lendültek játékba a felek, három perc játékot követően mindössze 3-2-es Falco vezetést regisztrálhattunk - kemény védekezés jellemezte az első perceket. Juhos kosarával átvette a vezetést a Tisza-parti együttes, ám innen percekig nem talált be a kosárba a Szedeák - egy 11-0-s sorozattal fordított, és el is húzott a Falco (14-4). Ez a különbség nagyjából a negyed végéig ki is tartott, ám a játékrész utolsó másodpercében Krapic talált be távolról, közelebb hozva öviét (22-16). 

Bíró trojkájával indult a második felvonás, inkább a Falco akarata érvényesült egyelőre. Tartotta előnyét a házigazda, de tízen belül maradt a Szedeák, hála Wirth hárompontosának (31-23). Szépen elosztotta a pontszerzés terhét a szombathelyi alakulat, minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni - a játékrész felénél nem meglepő módon meg is léptek ellenfelüktől (39-24). Kőkemény védekezést mutattak be a sárga-feketék, de nem adta fel a Szedeák, igyekeztek 10 pont környékén maradni a vendégek. Ezt sikerült is nagyszünetig abszolválniuk, 10 eladott labdájuk ellenére is próbáltak minél közelebb maradni a házigazdákhoz a szegediek - magabiztosan vezetett nagyszünetben a Falco, de még nem dőlt el a mecs (45-32). 

A térfélcserét követően úgy tűnt, kissé megnyugatta a hazaiakat a stabil előny, Reddic több kihagyott dobását rendre pontokkal büntette a Szeged - főként Juhos volt elemében, és be is jöttek tíz alá a csongrádiak (50-42). Nem igazán pörgött a Falco, Juhos mellé pedig Krapic és Wirth is "megérkezett" pontszerzésben - mindössze 10 pontot szerzett a harmadik felvonásban az Okorn-legénység, a szegediek pedig zsinórban harmadjára is 16-ot (55-48). 

Az utolsó etapban is igyekezett lőtávolon belül maradni a Szeged, Curry hármasával azonban újfent tíz fölé kúszott a különbség. Juhos volt eredményes a sarokból, 65-59-es állással érkeztünk az utolsó öt perchez. Curry és Tóth kosaraival a Falco lépett egyet előre a győzelem irányába. Tartotta a lépést ellenfelével a Mandic-csapat, de a némileg több lábon álló Falco a végjátékban már nem engedte közelebb a vendégeket, nem túl látványos, de szoros, küzdelmes meccsen győztek a házigazda sárga-feketék. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus