Kecskeméten is kikapott, az alsóházban folytatja a Kaposvár

Hullámzó mérkőzést játszottak a felek, de a hajrát a KTE bírta jobban - Wittmannék pontosabb játékkal oda-vissza legyőzték a somogyiakat, akik így lemaradta a középházról. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 25. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 104-102 (26-25, 20-19, 24-30, 24-20, 10-8) - hosszabbítás után

KTE: Green 17/6, Wittmann 14/6, Djeraszimovics 21, Dramicsanyin 14/6, Karahodzsics 14.
cserék: Mészáros 5/3, Dimics 9, Molnár M. 10

Kaposvár: Ubilla 27/21, Johnson 26/12, Baki 11/9, Pustahvar 16/3, Hendlein 16.
cserék: Halász 4/3, Markovics -, Harazin 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az összecsapás a Marko Spicát továbbra is nélkülöző Kaposvár számára volt fontosabb, hiszen a vendégek reálisan nézve csak akkor juthattak be a középházba, ha nyerni tudnak, míg a Kecskemétnek a szoros vereség is beleférhetett ezen a játéknapon - igaz, a győzelmeket mindenki viszi tovább, úgyhogy nekik sem volt tét nélküli a derbi. Összességében mégis a KKK kezdett jobban, bő három perc alatt három triplát küldött a gyűrűbe, érezhetően pörögtek Ubilláék és 16-6-nál máris megléptek tíz ponttal, Forray Gábornak elég hamar időt kellett kérnie. Itt össze is kapták magukat a hazaiak, Karahodzsics és Dramicsanyin is értékesítette a lehetőségeit, a megszerzett lepattanók után faultokat harcoltak ki, ezzel a lendülettel pedig az első negyed legvégén, 26-25-nél fordítottak is - sok pontot, gyenge védekezést hozott a találkozó. A második negyed elején aztán visszajött a kaposvári kezdő és azonnal repesztett is egy 10-2-t főleg az Ubilla-Baki páros kinti dobóformájára építve, de a KTE-nél is volt válasz, Dramicsanyin például faulttal együtt bombázott egy óriási triplát, így továbbra is szorosan alakult az összecsapás. Ez a gyűrkőzés folytatódott a nagyszünetig, néhány ponttal vezetett a Kaposvár, de folyamatosan tapadt ellenfelére a Kecskemét, sőt, előbb Mészáros zsákolásával ki is egyenlítet, majd a félidő utolsó másodperceiben vissza is vette a vezetést - 46-44 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A fordulás után Johnson két perc alatt kilenc pontot rámolt be, de folyamatosan érkeztek a kecskeméti válaszok, Dramicsanyin remekelt, de Wittmann is beemelt egy nagy triplát, védekezni pedig továbbra sem nagyon akartak a csapatok, igazi dobópárbajt láthattak a kilátogató nézők. Itt akinek volt két rossz megoldása, kimaradt dobása támadásban, az rögtön lépéshátrányba került és ez a hullámzás a játékrész végéig ki is tartott, amikor az Ubilla-Johnson-Hendlein trió vezetésével egy kicsit pontosabban bizonyult a KKK és meglépett hat ponttal, igaz, a záró etap már 70-74-ről vette kezdetét. A feszültség itt egyre csak nőtt, a mérkőzés viszont egyik oldalra sem akart elbillenni, az utolsó négy perc 80-80-as állásról indult, itt azonban úgy tűnt, hogy elfáradt a második félidőben Spica mellett már Markovicsot is nélkülöző vendég együttes, amire Wittmann elképesztően nagy hármasa is rásegített - másfél perccel a vége előtt Hendlein egyenlítés helyett ziccert hibázott, ez sem segítette a somogyiakat. A legvégén visszajött 91-89-re a vendégcsapat, de ezúttal Djeraszimovics volt könyörtelen, majd 24 másodperccel az órán a befújt sportszerűtlen hibával sem tudott élni a KKK, Ubilla mindkét büntetőt elrontotta, ezzel csapata utolsónak tűnő esélyét is eldobta. Pustahvar azonban betalált közelről, Djeraszimovics elrontotta a büntetőt, így maradt még pár másodperce a Kaposvárnak, Ubilla pedig javított, bebombázott egy óriási triplát, amellyel hosszabbításra mentette a meccset - a Kecskemét egy-két másodpercre volt itt a győzelemtől.

Itt azonban már nem volt elég erő a vendégekben, öt büntetőt is elhibáztak, ami egy ilyen szoros mérkőzésen nem férhetett bele - 103-102-nél ugyan labdájuk volt a vezetéshez húsz másodperccel az órán, de elrontották, majd 104-102-nél is támadhattak, de Halász dobása is kimaradt, így óriási csatában, de megnyerte a mérkőzést a KTE. A KKK ezzel lemaradt a középházról, a Kecskemét viszont jó pozícióban van a playoff szempontjából. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus