Kétszámjegyű hátrányból állt fel az Alba, nagy bajban a PVSK

A harmadik negyedben megszerzett komoly előnyt leadták a pécsiek, a végjátékban pedig a vendégek rutinos játékosai eldöntötték a meccset.

Magyar férfi NBI/A., negyeddöntő, 2. mérkőzés

PVSK-VEOLIA – Alba Fehérvár 79-82 (21-19, 17-16, 21-19, 20-28)

PVSK: Durham 18/6, Brooks 15/3, Antóni 13/9, Budimir 18/9, Sarlija 2.
Csere: Bíró -, Supola 5/3, Harazin 8, Simon -.

Alba: Hill 11/3, Harris 5, Simpson 12/6, Lóránt 15/3, Keller Á. 6.
Csere: Mohammed 12/3, Horton 9, Kovács Á. 8/6, Filipovics 4.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Lóránt Péter szerezte a talalkozó első mezőnykosarát, de ezután a PVSK vette magához a kezdeményezést, az Antóni Csanád, Budimir és Durham által vezényelt pécsi csapat gyorsan komolyabb előnyre tett szert (14-6). Előbb Harris, majd újra Lóránt volt eredményes. Remekül működött ekkor a Pécs védekezése, illetve támadóoldalon is pontosak voltak, azonban a negyed végéhez közeledve 1 pontra is feljött az Alba. Ekkor Supola lépett elő egy triplával, de Lóránt kosara után végül 21-19-es eredményt mutatott a tábla. 

Nagy lendülettel kezdte a második tíz percet a PVSK, Harazin ziccere után már 10 volt közte (29-19). Simpson büntetője, majd Hill kosara után Csirke Ferenc kért időt, de ekkor úgy nézett ki, hogy nem sikerült megtörni az éledező Fehérvárt, hiszen Hill triplája után már utolérte ellenfelét a regnáló bajnok(29-29). Harazin hosszú hazai kosárcsendet tört meg, és a PVSK több vendég hibát kihasználva újra meglépett ellenfelétől, ami után Dzunicnak időt kellett kérnie (38-31). Úgy tűnt hatott az időkérés, hiszen Simpson és Horton pontjaival félidőre 38-35-re zárkózott az Alba.

Horton és Simpson vezérletével villámrajtot vett az Alba(38-42). Brooks büntetőiből szerezte első pontjait a PVSK a félidőben, de főleg a küzdelem mintsem a szép megoldások domináltak ekkor. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok de 47-47 után a Pécs begyújtotta a rakétákat, a Durham - Brooks - Budimir trió vezérletével tíz pontra nőtt a különbség(57-47). Kovács Ákos próbálta életben tartani a fehérvári reményeket, majd Harris büntetőivel 59-54-re zárkóztak fel a negyed végére.

Budimir triplája után Mohammed és Keller vezetésével felzárkózott az Alba, innentől pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Simpson triplájával szerezte vissza a bajnok a helyzeti előnyét(68-69), de Durham és Budimir kosarai után újra a PVSK állt jobban. Ekkor azonban Lóránt lépett elő, az Alba Fehérvár kapitánya előbb triplával, majd duplával jelentkezett, az utolsó másfél percre tehát 76-74-es fehérvári előnnyel fordultak a csapatok. Innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a regnáló bajnok, hiába Antóni triplája, de a büntetővonalról csak egyszer hibáztak a hajrában a vendégek, így 82-79-re nyertek, és megadták maguknak az esélyt arra, hogy hazai pályán, söpréssel jussanak az elődöntőbe.

 

A párharc állása: 2-0 az Alba javára.

fotó: PVSK Panthers Facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus