Kétszeri hosszabbítás után nyert az ASE Sopronban

Óriási fordulatokkal tarkított derbin nyert és tett nagy lépést a rájátszásba jutás felé Braniszlav Dzunics legénysége.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 7. forduló 
Sopron KC - DEAC  112-119 (26-12, 27-34, 22-26, 25-28, 7-7, 5-12) - kétszeri hosszabbítás után

Sopron:  Warner 44/6, Lemar 32/9, Supola 8/6, Dénes 9, Wiggins 12.
Csere: Werner 2, Élő 3, Molnár Marc. 2.

ASE: Kovács Ák. 12/3, Faust 26/9, Henton 10/3, Eilingsfeld 16/3, Jevtovics 7.
Csere: Ruják A. 5/3, Norfleet 29/12, Williams 8, Medve -, Horváth K. 6/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Takács és Gordon sem állhatott Sabáli Balázs rendelkezésére a hazaiaknál, akik így igen alacsony szerkezetben kezdték a derbit - méghozzá meglehetősen jól, hiszen 12-4-re meglógtak, mire a tompán játszó tolnaiak is összeálltak támadásban. Molnár Marcell kosarával 20-8-nál már 12 is volt közte, a Jevtovicsot faultproblémák miatt a negyed derekán már jegelni kényszerülő Paks pedig nem tudta megállítani a vérzést és végül 26-12-vel zárta a nyitó etapot a 32-őt szóró Lemar triplájával.

A folytatásban az alacsonyabb felállás a vendégeknek is bejött, a sérülése után egyre jobb formában játszó Norfleet (29 pont, 4/11 triplából) és a kezdetben nagyon aktív Kovács Ákos kosaraival 33-23-nál már újra "csak" 10 volt közte, de ebben a 10 percben összesen 34 egységnyit termelt a Dzunics-legénység és 51-37-es állás után 53-46-tal lett vége az első félidőnek Eilingsfeld kosarát követően.

A fordulás után tudott szigorítani védekezésén a Paks és Ruják András hármasával 60-58-nál már teljesen nyílt is volt a csata, ám a 44 egységig jutó Warner vezetésével képes volt tartani előnyét a Sopron és 75-72-vel zárult a harmadik játékrész - a sokkal több lepattanót szedő (40-58) Atomerőmű SE egyszerűen nem tudott átlendülni a holtpontokon.

A negyedik negyedben 85-74-re ellépett az SKC Warner villanásaival, úgy tűnt, el is dőlhet az összecsapás, ám Kovács és Eilingsfeld még időben riadót fújtak villámgyors öt pontjukkal, ami után Faust is hármast szórt - Wiggins faultjai miatt pedig szerkezetben még inkább megrogyott az addig a meccset irányítani tudó vendéglátó. Henton távolijával lett 90-87, amikor még három perc volt a rendes játékidőből, érezhető volt, hogy óriási a nyomás a paksiak részéről, ami alatt bármikor összeroppanhat a nagyon tartalékos rivális. Végül másfél perccel a játékrész zárása előtt Norfleet újabb kintijével érte utol az ASE Supoláékat (93-93), majd Faust egy hármassal át is vette a vezetést övéinek, de Warner és Lemar egalizáltak, majd Kovács Ákos két jó büntetőjére Lemar válaszolt két találattal a vonalról. Volt még ideje a Paksnak, és Henton megdobta a vendégek 100. pontját is, ám tudott válaszolni a túloldalon Lemar, így következhetett a ráadás!

A hosszabbítás sokkal idegesebb játékot hozott, mint amilyen lendületeset és látványosat tapasztalhattunk az előző játékrészekben, végül 7-7 pontot dobva kéz a kézben értek be a felek a 45. perc végén, ahol a 99-es születésű Werner Viktor találatával harcolta ki a második hosszabbítást a Sopron.

A második extra periódus három percnyi kosárcsenddel vette kezdetét, de a vendégek Jevtovics kettesével és a hosszabbításban óriást védekező Horváth Kristóf triplájával elrugaszkodott, ebből pedig a teljesen elfáradó hazaiak már nem is tudtak visszajönni - így a tolnaiak kerültek közelebb a rájátszásba jutás biztosításához, az egészségügyi gondokkal küzdő SKC számára pedig így még nehezebb lesz a PO-ba jutás.

Fotó - teol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus