Kezdői remeklésével győzött a Jászberény Debrecenben

Szinte végig vezettek a vendégek, a DEAC futott az eredmény után - a JKSE kezdői 76 pontot szereztek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
DEAC - JP Auto-JKSE 73-80 (16-23, 20-16, 16-18, 21-23)

DEAC: Dugat 24/3, Manigat 12/6, Borisov 14/3, Bognár 1, Amigo 8.
Csere: Ramstedt 4, Polyák -, Omenaka 7, Velkey 3/3, Kósa -.

JKSE: Nelson 27/3, Rakic 7/6, Coleman 18, Aleksandrov 20/12, Pantelic 4.
Csere: Cseh -, Czirbus 1, Kerpel-Fronius 3/3, Brbaklic -, Ruják B. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az első két fordulóban látványos zsákolásaival kitűnő Orlando Coleman pöcizésével indult a találkozó, majd a másik berényi húzóember, Remon Nelson is beköszönt. Az eladott labdákkal hadilábon állt az első percekben a DEAC, ezekből Coleman több ziccert is dobott, majd Pantelic talált be kintről, így három és fél perc játék után jött az első hazai időkérés (3-11). Továbbra sem találta azonban a ritmust a házigazda, öt perc játék után még mindig csak három dobott ponttal (és öt eladott labdával) álltak, míg Aleksandrov triplájával a berényiek már 16-nál tartottak. Rakic puskázott el több tiszta dobóhelyzetet is, Dugat pontjaival zárkózott a Debrecen - ezúttal a jászságiak kértek időt, hogy átbeszéljék a dolgokat (7-16). Omenaka kettesére Kerpel-Fronius válaszolt kintről, de két kosárral megérkezett a meccsbe a bajnokság eddigi legponterősebb játékosa, Milos Borisov is (14-19). A remekül kezdő Berényre bár felzárkózott a DEAC, Nelson dudaszós duplájával mégis hét pontos előnnyel mehetett kisszünetre a JKSE (16-23).  

Manigat 2+1-es játékával kezdtek a hajdúgágiak, védekezésben viszont meggyűlt a bajuk a fürge Nelson - Coleman duóval - újfent tíz ponttal tartottak előrébb a vendégek (21-31). Ezt követően percekig nem volt sok elképzelés a támadásokban egyik oldalon sem, sorban maradtak ki a dobások. A DEAC ébredt hamarabb, Velkey passzából Ramstedt volt eredményes, majd több visszaszedett támadópattanó után Dugat talált be - 8-0-t futottak a hazaiak (32-34). Pantelic horga törte meg a berényi kosárcsendet, de nagy lendületbe nem jöttek azért a vendégek - a DEAC viszont egyenlített, Velkey újabb asszisztját követően. Aleksandrov triplája nagyon kellett a jó kezdés után visszaeső JKSE-nek, ezzel három pontot meg tudtak tartani előnyükből a nagyszünetre (36-39). 

Rakic találta meg Colemant egy szép labdával, majd Nelson dobott saroktriplát - berényi kosarakkal indult a második félidő (37-44). Továbbra is döcögött a játék mindkét oldalon, eladott labdák, kihagyott dobások jellemezték a nem túl látványos mérkőzést. Debreceni oldalon Amigo négy faultja érdemelt említést, emiatt Godwin Omenaka a megszokottnál több lehetőséget kapott. Az amerikai légiósok igyekeztek hátukra venni csapataikat, Coleman villanása után Manigat, majd Nelson is betalált, tartotta előnyét a JKSE a negyed felénél (40-48). Oda-vissza kezdtek el potyogni a kosarak, de egyelőre minden zárkózási kísérletre volt válasza a jászságiaknak, mindkét csapatot a légiósok húzták. A Coleman - Nelson páros vezette Jászberény jól sáfárkodott szűk előnyével, kettővel még meg is toldották vezetésüket a záró játékrész előtt (52-57). 

Dugat és Aleksandrov dobópárbajával indult a negyedik negyed, az amerikai 4, a szerb 8 egységgel nyitott - szívósan tapadt ellenfelére a DEAC, de pár ponttal még mindig a JKSE tartott előrébb (59-65). Az egykori szerb válogatott, utánpótlás Európa-bajnok Aleksandrov csapata jött ki jobban az adok-kapokból, hosszú idő után megint tíz egységre növelték előnyüket a jászságiak, időkérésre késztetve Berényi mestert (59-69). Mindig akadt valaki, aki megtolta a vendégek szekerét, a hajrára ezzel a tízes differenciával érkeztek a csapatok - Rakic triplája döntötte el a vitás kérdéseket, a meccset szinte végig kézben tartva, megérdemelten győzött Debrecenben a JKSE gárdája.

Fotó: jkse.hu/Gémesi Balázs 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus