Kis híján elszórakozta a sima kaposvári győzelmet a Körmend

Már az első negyedben meglógtak a vasiak, vezettek húsz ponttal is, de a negyedik negyedben elaludtak és a KKK ezt kis híján megbüntette - végül azonban hozták a kötelezőt Ferencz Csabáék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Kaposvári KK - Egis Körmend 87-92 (14-21, 23-27, 15-24, 35-20)

Kaposvár: Ubilla 22/3, Johnson 13/3, Baki 8/6, Hendlein 15, Spica 12.
cserék: Halász 2, Hock -, Lilov 5/3, Markovics 10.

Körmend: McNeail 9/3, Bradford 23/9, Price 23/9, Hammonds 10/3, Delas 9.
cserék: Németh 2 Ferencz 9/9, Csorvási 7.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Fekete Ádám változtatott a hazaiak kezdőcsapatán és Ivan Lilov helyett Baki Gergő került be az első ötösbe, aki igyekezett is meghálálni a bizalmat, mert már az első három percben bevert két triplát - a Körmend azonban erre egy 7-0-s futással válaszolt és innentől ha szűken is, de előnyben játszhatott. Az első negyed végén pedig már kezdett nyílni az olló, Price (7 pont, 4 lepattanó a játékrészben) és főleg Bradford (10 pont, 4/4 mezőnyből, 2 labdaszerzés) villanásaival hétpontos előnyt épített ki az MTE, míg a KKK hét perc alatt hat pontot tudott összekaparni és idén sokadjára dobott pocsékul - a nyitó játékrészben alig 30%-kal céloztak Ubilláék. A második negyedet aztán rögtön Ferencz triplája indította, amivel meglett a közte tíz és innentől az volt a kérdés, hogy merre billen el a mérleg - eldönti-e akár már ekkor a meccset a vasi alakulat, vagy visszavág és partiban marad a Kaposvár. A vendégeknél Delasnak voltak nagyon hasznos megmozdulásai, de a betegséggel bajlódó Markovics beállása jót tett a KKK-nak, összeszedték a támadójátékukat, feljavult a dobóformájuk és egészen hat pontig zárkóztak, ám Csorvási, Ferencz, majd Price is fontos kosarat süllyesztett el, így összességében nem forgott veszélyben a körmendi előny. A szünetre végül 37-48-cal mehettek a felek, a vendégeknél Bradford (13 pont, 5/5 mezőnyből, 2 labdaszerzés, 19 VAL) és Price (10 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés) mellett főleg Delas (8 pont, 4 támadópattanó) játékát lehetett kiemelni, míg a hazaiaknál leginkább senkiét - Ubilla mindössze két pontot tett hozzá, Lilov pedig alig négy percet játszott.

A fordulás után Ubilla villant kettőt, de válaszul Hammonds és McNeail is bevágott egy-egy hármast, méghozzá egymás gólpasszaiból, pillanatok alatt tizenöt lett közte és Fekete azonnal időt is kért. Itt Ubilla és főleg Hendlein révén még megpróbált visszakapaszkodni a KKK, de a Körmend nem vett vissza és amikor kellett, megint simán feljebb kapcsolt: 51-60 után egy 12-0-t repesztettek Ferenczék, húsz pont fölé növelték az előnyüket és úgy tűnt, hogy gyakorlatilag eldöntötték a küzdelmet. A záró etap 52-72-ről indult és itt még azért egy kicsit korán engedett ki az MTE, mert Ubilla vezetésével egy 17-1-gyel (!) nyitotta a játékrészt a Kaposvár, a vendégek első mezőnykosarára jó öt percet kellett várni, a hazaiak visszajöttek egészen négy egységig, de mielőtt igazán elfogyott volna a levegő Bradfordék körül, visszavágtak, elállították a vérzést és végül nem hibázták el a végjátékot. A harmadik negyedben jósolt kiütés így elmaradt, de összességében csak egy-két percig forgott veszélyben a vendégek győzelme, akiknél Price (23 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz) és Bradford (23 pont, 9/11 mezőnyből) kiemelkedő teljesítményt nyújtott, míg a Kaposvár ezúttal hazai pályán is csak a végjátékot, illetve végeredményt tudta szorossá tenni - Ubilla (22 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) és Hendlein (15 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) azért dicsérhető, de ezúttal csak ennyire voltak képesek a somogyiak.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus