Kiütéses győzelemmel egyenlített a Falco

Cakarunt még az első negyedben kiállították, az Olaj pedig csak a második negyed közepéig tudta tartani magát, onnantól kezdve nem volt esélyük.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász 99-73 (24-23, 28-17, 31-14, 16-19)

Másfél negyeden át tartotta magát az Olaj. A döntő első mérkőzésén egy végig kiélezett csatában tudott nyerni a Szolnok Badzim utolsó másodperces triplájának köszönhetően, így a vendégek várhatták jobb helyzetből ezt az ütközetet. A várakozásoknak megfelelően ez a találkozó is hasonlóan izgalmasan indult, és rögtön az első negyedben elszabadultak az indulatok, amikor Cakarun és Váradi összeakaszkodott - előbbit kiállították, amiért tett egy fejelő mozdulatot ellenfele irányába, míg utóbbi megúszta egy technikaival az esetet, amit színészkedésért kapott. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a Falco tudott néhány pontos előnyt kialakítani (24-18), Juhos kosara után viszont így is csak egyetlen pont volt a különbség 10 perc után. A folytatásban sem nagyon változott a mérkőzés képe, a hazaiaknál Benke és Bruinsma szállította leginkább a pontokat, míg a Szolnok főleg Warner remeklésének köszönhetően tudta tartani a lépést, sőt, a második negyed közepén sorozatban szereztek 8 pontot, és ideiglenesen a vezetést is át tudták venni (35-37). Több babér viszont nem termett az Olajnak ezen az estén, ekkor ugyanis előlépett Perl, akinek a vezérletével 17-3-mal fejezték be az első félidőt a hazaiak. A futás a nagyszünet után sem állt meg, a Falco továbbra is rohamozott, és előbb a 20 pontos különbség lett meg, majd nem sokkal később már az volt a kérdés, hogy mikor lesz meg közte a 30. A vége így nagyon sima lett, egyenlíteni tudott a Falco.

Ellenállhatatlanul támadott a Falco. Ezúttal szinte minden beesett a szombathelyieknél, de ezért sokat is dolgoztak, jól járatták a labdát (30 gólpassz), rendre megtalálták az üres embert, míg a szolnokiak többnyire le voltak maradva egy lépéssel védekezésben, és ennek köszönhetően 56,9%-kal dobtak a hazaiak, illetve bebombáztak 11/22 triplát, míg a vendégek csak 44,1%-kal céloztak mezőnyből, és 9/27 hármast küldtek a helyére. Cakarun korai elvesztése fájó volt az Olajnak, ugyanakkor így is csak addig tudtak meccsben maradni, amíg Warner (13 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) szállította a pontokat és a gólpasszokat az első félidőben, és mellette is csak Badzim (15 pont, 4 gólpassz) tudott hosszabb periódusokon keresztül veszélyt jelenteni. A túloldalon eközben Perl (20 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és Váradi (17 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) is kiváló játékkal rukkolt elő, de Bruinsma (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Benke (16 pont) és Anderson (12 pont, 5 gólpassz) is jó teljesítményt nyújtott, a nagy különbségnek köszönhetően pedig az is belefért, hogy az ismét hét fős alaprotációt kibővítsék az utolsó negyedben, a hajrában a fiatalok is lehetőséget kaptak, miközben a Falco kulcsemberei pihenhettek egy kicsit.

A Falco legjobb dobói: Perl 20/6, Váradi 17/12, Benke 16/6

Az Olajbányász legjobb dobói: Badzim 15/9, Warner 13/6, Juhos 12

A párharc állása: 1-1.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus