Kiütéssel nyert, de így sem jutott rájátszásba a DEAC

Dugat és Boriszov nélkül is nagyon simán győztek a debreceniek a támadásban rendkívül gyengén játszó KTE otthonában, de ez sem volt nekik elég a legjobb nyolc közé kerüléshez. 

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
KTE-Duna Aszfalt - DEAC 55-82 (14-13, 10-22, 13-24, 18-23)

KTE: Wittmann 7/3, Green 9/3, Djeraszimovics 5, Dramicsanyin 6, Karahodzsics 9.
cserék: Mészáros 8/3, Dimics 6, Kucsera -, Molnár M. 2, Molnár D. -, Lukács 3/3

DEAC: Polyák 16/9, Tóth B. 9/9, Manigat 19/15, Ivosev 7, Amigo 13.
cserék: Kozák 2, Kósa 2, Bognár 12, Omenaka 2, Opre -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A vendégeknél Dugat és Boriszov sem tudott pályára lépni ezen a sorsdöntő találkozón, ahol csak úgy harcolhatták ki a rájátszásba jutást, ha nyerni tudnak idegenben és még ebben az esetben sem volt mindegy, hogy mit csinál a másik találkozón a Sopron. Ennek ellenére nagyon jó védekezéssel nyitottak, a Kecskemét kulcsembereit gyakorlatilag leradírozták a pályáról, nagyon keményen kosárlabdáztak és egyáltalán nem engedték kibontakozni ellenfelüket - közben viszont támadásban ők is elég rosszul dobtak, különösen kintről, így nem igazán tudtak meglépni, szorosan alakult a küzdelem. A második negyedben azért néhány egységnyi fórt kiépített a DEAC és az sem jelentett nagy akadtályt a vendégek számára, hogy Ivosev már ekkor beütötte negyedik faultját, mert a Tóth-Polyák-Manigat-Bognár-Omenaka sorral is tartották az előnyüket - annyira borzalmasan támadott a Kecskemét, hogy semmi különösre nem volt szüksége a Debrecennek ahhoz, hogy hét-kilenc ponttal vezessen. Forray Gábor csapatában Dramicsanyin vonalat, Wittmann és Djeraszimovics egy-egy kosarat dobott a nagyszünetig, Karahodzsics sem tudott érvényesülni, csak Green egy-egy villanása jelentett némi fényt a játékukban - húsz perc alatt összesen 24 (!) pontot tudtak szerezni, nyolc mezőnykosarukra jutott hét eladott labda, 32%-os mezőnymutatójukba pedig 1/10 tripla fért bele. Ennek értelmében a DEAC valamivel pontosabb játékkal a hiányzói ellenére is 11 pontos előnyből kezdhette meg a második félidőt.

A fordulás után is Ivosev nélkül folytatta a mérkőzést Berényi Sándor alakulata, a játék képe pedig semmit sem változott: a vendégek motiváltan, energikusan, lendületesen kosárlabdáztak, Bognár és Amigo is élt, Manigat is bebombázott két triplát, kecskeméti oldalon pedig folytatódott a szenvedés - öt és fél perc alatt két pontot izzadtak ki magukból Greenék, úgyhogy 26-46-nál már meglett a közte húsz. Innentől abszolút nem volt kérdés a győztes kiléte, csak az, hogy mennyi lesz a vége és a hajrában eléggé kiszakadt a debreceni  triplazsák is, Manigat, Tóth és Polyák is megszórta magát kintről, így elérte a különbség a harminc pontot. A DEAC összességében két légiósa nélkül is kiütéses győzelmet aratott, de ez sem volt elég a playoffba jutáshoz, mert a Sopron is nyert Zalaegerszegen, így Ivosevéknek be kell érniük a kilencedik hellyel - az 50 pontot csak az utolsó percben elérő, egyénileg minden játékosát 10 pont alatt "tartó" KTE az újabb nagyarányú veresége után visszacsúszott a hetedik helyre, innen kezdheti meg a rájátszást. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus