Könnyed Falco-siker a JKSE ellen

A mérkőzés elejétől a szombathelyiek irányítottak, a Jászberény ráadásul kiállítás miatt elveszítette Pantelicset is.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, 1. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-JKSE  91-60 (20-9, 31-23, 20-15, 20-13)

Falco: Govens 12/6, Váradi 9, Balmazovic 21/15, Bruinsma 14/3, Reddic 8.
Csere: Tóth N. 6, Curry 10/3, Körmendi -, Hódi 3/3, Perl 5, Bíró 3/3.

JKSE: Pitts 18/3, Rakics 6, Brbaklics 2, Alekszandrov 186, Pantelics 9.
Csere: Kerpel-Fronius 10/6, Cseh 2, Czirbus 2, Fekete 3/3.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az alapszakasz harmadik helyére befutó Falco a negyedik helyen végző JKSE-t fogadta a felsőházi középszakasz első fordulójában - mindkét csapat 17-9-cel zárta a bajnokság első részét. Balmazovic trojkája vezette fel a találkozót, majd kisvártatva szórt még egyet, amivel máris 10-0-s előnyben találta magát a Falco. Pantelic 2+1-es játékával zárkóztak volna a jászságiak, ám Bruinsma szép kiosztását újfent Balmazovic értékesítette távolról (15-5). Pitts három eladott labdával kezdett, nem találta egyelőre a ritmust a JKSE - Bíró Olivér is szórt egy trojkát, 20-9-re nyerte a nyitó játékrészt a vasi gárda.   

Pitts és Pantelic kosaraival sebességet váltott a második etap kezdetén a Jászberény, Gasper Okorn gyprsan ki is kért egy időt, nehogy teljesen elolvadjon az előny (20-15). Balmazovic érkezett is menetrendszerű triplájával, amely már a negyedik volt a légióstól - bár erőre kapott a vendégcsapat, tartotta magát a Falco (27-19). Pantelicset kiállították, állandósulni látszott a tíz pont környéki differencia - Bruinsma duplákkal, Kerpel-Fronius és Aleksandrov pedig trojkákkal vétetteészre magát (39-27). Reddic és Váradi büntetőivel lépdelt egyre távolabb riválisától a szombathellyi együttes, a húszat közelítette a különbség félidőhöz közeledvén - Balmazovic zsákolásával meg is lett a "közte 20" (49-29). Pitts hármast szórt, Tóth Norbert közelijével mehettek nagyszünetre a felek - egyelőre a sárga-feketék akarata érvényesült a találkozón (51-32).

  A fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, a berényi gárdából egyedül Pitts tudott némi fazont szabni a játéknak, de a társai nem tudtak felőni hozzá. Bruinsma, Govens és Reddic találataival tovább növelte előnyét a szombathelyi együttes. A mérkőzés végén már a fiatalokat is bedobták az edzők, a második félidő edzőmérkőzéssé "lazult" - a Falco könnyed sikerrel nyitotta a középszakasz küzdelmeit.  

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus