Körmenden nyert a PVSK és kiharcolta a negyedik meccset

A vasiak először kaptak ki hazai környezetben, így versenyben maradt a negyedik kiemelt pécsi együttes a bajnoki elődöntős párharcban.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, elődöntő, harmadik mérkőzés
Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA 72-87 (20-27, 17-23, 17-13, 18-21)

Körmend: Bradford 6, Ferencz 9/3, Németh Á. -, Price 24/9, Hammonds 16/3.
Csere: Csorvási 14, Thames 3/3, Takács K. -.

PVSK: Pongó 19/15, Taylor 28/9, Antóni 10/6, Csirics 12/3, Horti 14.
Csere: Wright 4, Demeter -, Bíró L. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Mario Delas az egyik, Veljko Budimir pedig a másik oldalon hiányzott a megszokott vezérek közül, így pedig ebben a párharcban is egyre inkább nagy szerep jut a hazai nevelésű játékosoknak. Az ebben a kiírásban körmendi környezetben bajnoki mérkőzésen vereséget még nem szenvedő vasi had szerette volna lezárni ezt a párharcot saját közönsége előtt, de Price triplája után hiába ment 7-6-ra a Körmend, eléggé görcsössé vált a vendéglátók játéka és a korábban az ellenfélnél pattogtató Horti Bálint, illetve az újabb extra teljesítményt hozó Taylor (28 pont, 13 lepattanó, 44 VAL) főszereplésével 20-27-re nyerte az első etapot a PVSK.

A második negyed nem hozta meg a hazai publikum által nagyon várt fordulatot. 25-27-re visszajött ugyan a Körmend, de Antóni Csanád egy triplával gyorsan lehűtötte a kedélyeket, Csirics távolijánál pedig már nyolccal ment a Csirke-legénység (27-35). Hiába állt meg az egész derbin 7 eladott labdánál a Zollner-had, rendezetlen védelem ellen nem tudott megfelelően gyors támadásokat vezetni a pályáról leradírozott Thames irányításával, így nagyon kedvezett a játék tempója a félidőben 13-mal vezető Pécsnek.

A fordulás után lassított ellenfele tempóján a Körmend, de támadásban a 24-et szóró Bradfordon kívül csak néha volt megfelelő átütőerő a többiekben és ezúttal nem tudott se magasabb, sem pedig alacsonyabb szerkezetben igazán előnyöket kreálni támadásban a hazai gárda. 43-58-nál a játékrész közepén gyakorlatilag a meccsben maradásért kellett Csirics büntetőit követően kaparnia a Körmendnek, de így is csak 12-re tudtak visszajönni az óriási koncentrációval és szívvel játszó pécsiek ellen.

Az utolsó etapban is minden lélektanilag fontos pillanatban észen volt a PVSK és Csorvási Milán duplája után, mikor 62-72-nél 10-en belülre jöhetett volna a Körmend, Pongó Máté megint elsüllyesztett egy triplát, aztán egy perccel később Antóni is újra eredményes volt távolról, innentől pedig nem maradt sem lelkiereje, sem pedig ideje az alapszakasz győztesének arra, hogy ütőtávon belülre jöjjön, ezzel pedig elvesztette idei hazai veretlenségét az NB I/A-ban Matthias Zollner alakulata és idegenben kell lezárnia a párharcot, ha nem akar hazai pályán körömrágós pillanatokat okozni híveinek - míg a a pécsiek a szezon egyik legnagyobb bravúrját mutatták be szorult helyzetben, ezzel is tanúbizonyságot téve idei csapatuk győztes karakteréről.

Az egyik fél harmadik győzelmig tartó párharc állása: 2-1 a Körmend javára.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus