Legyőzte a Körmendet, elődöntőt játszhat a Jászberény

Fordulatos meccset vívtak a felek, de a Berény jobban bírta a végjátékot és a 27 pontos Pitts vezetésével kiejtette a Körmendet.

Férfi Magyar Kupa, második negyeddöntő 
JP Auto - JKSE - ​Egis Körmend 91-87 (16-24, 29-22, 22-19, 24-22)

Jászberény: Pitts 27/9, Rakics 20/18, Coleman 14, Alekszandrov 12/12, Pantelics 4. 
cserék: Brbaklics 3, Kerpel-Fronius -, Czirbus 9, Cseh 2.

Körmend: Németh Á. 2, Price 16/6, Bradford 16/9, Hammonds 9/9, Delas 12.
cserék: Thames 8, Ferencz 18/12, Csorvási 6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Érdekesség, hogy a csapatok éppen a mögöttünk hagyott hétvégén találkoztak Körmenden és akkor viszonylag simán nyertek a vasiak, de ezúttal semleges helyszínen, "kupakörülmények" között feszültek egymásnak a felek. Az MTE viszont most is jobban kezdett, 5-9-re lépett meg a gárda, majd 10-17-nél már időt is kért Nikola Lazics, mert nem nagyon tudták játékosai megállítani a körmendi támadójátékot, közben pedig Rakics és Alekszandrov is beütötte a második személyi hibáját. Nagy változást azonban az időkérés sem hozott, az első negyed Hammonds-triplájával, 16-24-gyel, 4/5 körmendi hármassal és 5-11-es lepattanózással zárult, a Berény összesen két kettest tudott felmutatni, büntetőből pedig nem szerzett pontot az első tíz percben. Érdekes módon a második negyed elején a sokszor lesajnált jászberényi cseresor robbantott egy komolyabbat, Kerpel-Fronius, Czirbus és Cseh pályára lépésével feljavult a JKSE és visszajött egyetlen pontra, itt átvették az irányítást Pittsék - a Körmend eléggé elvesztette a fonalat, két technikait is kaptak a vasiak. Nem sokkal a nagyszünet előtt, 40-38-nál a Jászberény már a vezetést is át tudta venni és  bár a Körmend erre még válaszolni tudott, az MTE remek kezdése után egy abszolút nyílt küzdelmet láthatott a közönség - két negyed után egy ponttal jártak előrébb Ferenczék, a Berénynél viszont komoly problémát jelentett, hogy Alekszandrov már három, Rakics pedig négy faultnál tartott.

A fordulás után aztán egy 6-0-s rohammal ismét átvette a vezetést a JKSE, Rakics helyén Brbaklics volt fent a pályán, Pitts pedig nagyon élt, szórta a kosarakat, sorra harcolta ki a faultokat és a többieket is próbálta kiszolgálni, vele nem nagyon tudott mit kezdeni a Körmend. Ide-oda csapongó, kiélezett játékot hozott a harmadik negyed, Hammonds révén a vasiaknak is lett egy négyfaultos játékosuk, Price révén pedig egy elsőszámú pontszerzőjük. A ki-ki meccs negyedik negyede 67-65-ös jászberényi vezetéssel indult, de egy 11-4-es körmendi futással folytatódott, úgyhogy Lazics időt kért és csapata a végjátékra megint utolérte ellenfelét a kisebb-nagyobb kilengést követően: az utolsó perc 86-87-tel vette kezdetét, igazi egylabdás hajrát hoztak össze a felek. Itt Pantelics támadópattanója után Alekszandrov bebombázta negyedik tripláját, úgyhogy újra a Berénynél volt az előny, sőt, a magasember a következő játéknál blokkolta Delast, ám Rakics 17 másodperccel a vége előtt eladta a labdát, úgyhogy az MTE-nek ennyi ideje maradt arra, hogy egy duplával egyenlítsen, vagy egy triplával megnyerje a találkozót.

Ez azonban nem jött össze, Bradford dobása kimaradt, Rakics leszedte a lepattanót, a Körmendnek pedig annyi mezőnyfaultja volt még, hogy mire mindet beütötte és Pitts odaállt a büntetővonalra, már csak két másodperc volt hátra - ráadásul az irányító bedobta mindkét büntetőjét, úgyhogy a Berény óriási csatában, a clutch játékokat jobban megoldva, a negyedik negyedben hétpontos hátrányból fordítva megverte és ezzel kiejtette a Körmendet, úgyhogy bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Egyénileg a JKSE oldalán a 27 ponttal, 7 gólpasszal és 11 kiharcolt faulttal záró, egy percet sem pihenő Pitts, a 20 pontos, 6/9 triplás Rakics és a 4/5 triplás, clutch játékokat bemutató Alekszandrov emelhető ki leginkább, de ezúttal minden pályára lépő kivette a részét a sikerből, míg a Körmendnél négyen jutottak tíz pont fölé, közülük Ferencz (18 pont, 4/5 tripla) bizonyult a legeredményesebbnek.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus