Legyőzte a TF az Albát!

Az utolsó negyedben erőre kapott az újonc, és a lefújásig meg is őrizte előnyét - először nyert két meccset zsinórban a TF.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Serco-TF-BP - Alba Fehérvár  70-65 (15-19, 15-18, 16-12, 24-16)

TF: Krnjajski 7, McLane 14/6, Beák 3/3, Clark 20/9, Bergstedt 15.
Csere: Filipovics 2, Buzás 2, Szobi 1, Rikalo 6/6.

Alba: Cabezas 5/3, Freeman 6, Keller I. 2, Peterson 14, Peringer 5.
Csere: Heath 10, Tóth P. 9/3, Takács Ma. 3/3, Takács Mi. 3/3, Varga M. -, Filipovity 9/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Fiatalokkal a kezdőben állt ki az Alba a TF ellen az alsóház negyedik fordulójában, Peringer és Keller Iván is ott volt a parketten a kezdő feldobásnál. Lassan lendültek játékba a csapatok, négy perc elteltével egy Cabezas-triplával 8-4-re vezettek a fehérváriak. Krjajski, Clark és Beák pontjaival fordítottak a fővárosiak, de Tóth és Filipovity büntetőivel újfent a Ramirez-legénységnél volt az előny. A kosárszegény negyedet 19-15-re nyerte a vendégcsapat. 

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, néhány ponttal mindig a székesfehérváriak tartottak előrébb - kiemelkedő egyéni teljesítmény egyik csapatban sem akadt. Peterson közelijével héttel lépett el az Alba, Krnajaski válaszát követően pedig Peringer zsákolása állította be a félidei eredényt - az első két etapban 15-15 pontot szerzett a TF, nem támadtak pontosan Ales Pipan fiai (30-37). 

Aa fordulás után sem kapcsoltak feljebb a csapatok, öt perc játékot követően mindössze 8-7 volt a negyed állása - ezúttal a TF-nek, úgyhogy legalább lőtávolon belül maradtak McLane-ék. Bergstedt személyében meglett az első kétszámjegyű pontot szerző játékos, Tóth Péter volt a másik oldal legeredményesebbje 9 egységgel (38-46). Clark és McLane vették hátukra az újoncot, és a kissé megtorpanó Alba máris egy csaknem egál meccsen találta magát - belealudtak az egyébként sem nagy iramba Peringerék, így mindössze három pont fórjuk maradt a záró etapra (46-49). 

McLane lendülete kitartott a kisszünet után is, ennyi elég is volt, hogy átvegye a vezetést a TF - 7-2-vel indították a negyedet a fővárosiak (53-51). Clark és Filipovic kosaraival tartotta is nehezen megszerzett vezetését a budapesti csapat, négy perc volt már csak hátra, de még náluk volt az előny (60-58). Bergstedt, majd Clark tett róla, hogy ne tudjanak fordítani a fehérváriak - az amerikai harmadik trojkájával immáron hat ponttal léptek meg a hazaiak, érett tehát a meglepetés. A végjátékban meg is őrizték előnyüket a budapestiek, így légiósaik vezérletével legyőzték az Alba Fehérvárt - Jesus Ramirez nem erőlködte túl a számukra tét nélküli összecsapást, Ales Pipan együttese pedig első győzelmi sorozatát ünnepelheti a szezonban.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus