Lejátszotta a Körmendet, fölényes sikerrel egyenlített a Kecskemét

Bár a vége "csak" 15 pont lett, de minden téren messze felülmúlta ellenfelét Forray Gábor alakulata és kiütéses győzelemmel egyenlítette ki a párharcot. 

Magyar férfi NBI/A, negyeddöntő, 2. mérkőzés
KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 93-78 (20-12, 20-16, 31-24, 22-26)

Kecskemét: Pongó 11/9, Thompson 10/3, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanyin 17/9, Karahodzsics 18/3. 
cserék: Wittmann 13/9, Molnár D. 5/3, Molnár M. 2

Körmend: Wright 20/12, Hollins -, Ferencz 17/9, Davis 3, Tuoyo 8/6. 
cserék: Halász 11/9, Bán 8, Fanning 3/3, Csorvási 8. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Érdekesen kezdődött a meccs, két Karahodzsics-kosárral indult a játék, a vendégek pedig alig egy perc után cseréltek is, Hollins helyett azonnal érkezett Fanning - sokat azonban ez sem segített, a vasiak négy perc után találtak először a gyűrűbe, addig pedig már négy labdát is eladtak. 14-5-nél aztán meg is unta csapata álmos, pontatlan, ritmustalan, ötlettelen játékát Constantinides, de az időkérése összességében semmit sem ért, hiába rotált, variált a vendégek trénere, nem találta az az ötöst, amely fel tudta volna venni a kesztyűt az agresszív és "könyörtelen" KTE ellen. A hazaiak rendkívül aktívan védekeztek, ebből hozták a könnyű kosaraikat, járatták a labdát, Djeraszimovics rendszeresen megbontotta a védekezést, rajta kívül pedig Karahodzsics is nagyon eredményes volt a festékből, így folyamatosan megvolt a tíz pont körüli különbség. A nagyszünetben végül 40-28 állt az eredményjelzőn, a Körmend már 12 eladott labdánál járt, ráadásul a kiharcolt büntetők 12-0-s aránya is a hazaiak mellett szólt - az indiszponáltnak tűnő vasiak nem nagyon tudtak hozzászólni, teljes mértékben a Kecskemét akarata érvényesült, ehhez képest a 12 pontos különbség nem is számított nagynak.

A fordulás után változtattak a vendégek, bekerült a "kezdőbe" Halász és Csorvást, de hiába, védekezésben továbbra sem találtak megoldást, Thompson gyors öt pontja mellett Dramicsanyin is bevert egy hármast, volt már közte 17 is - Wright két hármasa után úgy tűnt, hogy összekapta magát a Körmend, aztán Wittmann is válaszolt kettővel, 64-45-nél jöhetett egy újabb vasi időkérés. Hiába, ezen a találkozón egyszerűen nem tudott váltani az MTE, Wittmann újabb triplája után már elkerülte a különbség a húsz egységet és a fejben addig sem túl éles Fanningék itt teljesen szétestek - 71-52-ről indult a záró etap, de itt már gyakorlatilag csak az volt a kérdés, hogy mekkora győzelmet arat a KTE. Itt már Karahodzsics is bevágott egy hármast és bár Halászék egyszer kicsit közelebb tudtak zárkózni, érdemi veszélyt már nem jelentettek ellenfelükre, így a Kecskemét nagyon magabiztos, már-már üzenetértékű győzelemmel vágott vissza a méretes körmendi pofonért, így 1-1-gyel utazhatnak vissza a csapatok Vas megyébe. 

A párharc állása: 1-1. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus