Magabiztos győzelemmel kezdett az Alba a Pécs ellen

Hamar előnybe került a 100 pont fölé jutó címvédő és érvényesítette akaratát, a Pécs gyengén dobott és védekezésben sem találta a megoldást. 

Magyar férfi NBI/A, negyeddöntő, 1. mérkőzés 
Alba Fehérvár - PVSK-VEOLIA 104-74 (29-22, 26-19, 21-19, 28-14) 

Alba: Hill 10, Simpson 18/12, Harris 9/3, Lóránt 14/6, Keller Á. 11/3
cserék: Kovács Á. -, Mohammed 13/6, Keller I. 6/6, Filipovity 3/3, Horton 16, Nshimba 4, Varga -. 

Pécs: Durham 10/3, Antóni 2, Brooks 20/9, Budimir 10, Sarlija 10. 
cserék: Simon -, Supola 12/6, Bíró 6/6, Harazin 4. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Alig négy másodpercre volt szüksége az Albának, hogy megszerezze a vezetést, de ezzel együtt nem tudtak igazán lendületbe jönni az elején a hazaiak, pontosan támadott a Pécs, Hill pedig hamar beütött két faultot, alig három perc után le kellett ülnie. Mégis Csirke Ferencnek kellett időt kérnie, hiszen Trevis Simpson egymás után három triplát (!) küldött a helyére, 6-8 után így 15-8-ra fordított a Fehérvár, sőt, 22-12-nél már a közte tíz is megvolt - Simpson után a padról beszálló Hortonnal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, nyílt az olló. Innen viszont összeszedték magukat Brooksék és az első negyed úgy zárult 29-22-vel, hogy Filipovity dudaszóra küldött a gyűrűbe egy dobást a saját térfeléről, miután a játékvezetők nem adtak meg egy szabályosnak tűnő pécsi kosarat. A második játékrészben is tíz pont körül billegett a különbség, de a jobban dobó hazaiak őrizték az előnyüket, Durham betöréseit tökéletesen védekezték le és más nem tudott igazán előlépni a PVSK-nál. Ez volt a fő gond a vendégeknél, Durham a 20. percben dobta az első pontját, Bíró Olivér két bravúrtriplája mellett 0/12-t hajítottak kintről Budimirék, ráadásul egyébként is az Alba ritmusában alakult a meccs - a nagyszünetben 14 pont volt közte, az 55-nél járó fehérváriak kényelmes helyzetben várhatták a folytatást. 

A fordulás után azonban fel tudta magát szívni a Pécs, az addigi pocsék triplamutatóra 4/4 bedobott hármast pakoltak rá Brooksék, így közelebb tudtak zárkózni, de igazán veszélyes távolságba nem értek fel, a Fehérvár ugyanis tudott válaszolni és menekült előre. Hiába esett be egy-két tripla, az egy-egyezés végül összességében azért nem vezetett sok eredményre a vendégeknél, főleg úgy, hogy védekezésben tehetetlenek voltak az Alba gépezetével szemben - egy jobb periódus után újabb rövidzárlat következett a PVSK részéről és a záró etap már 16 pontos hazai előnyről indult. Itt el is dőltek a kérdések, ezt követően nem sok mindenről lehetett már beszélni, az utolsó percekben csak az volt a kérdés, hogy megdobják-e Lóránték a százat, amelyet végül egy hatalmas Simpson-zsákolással meg is dobtak - itt már harminc egység felett járt a különbség, teljesen szétesett a Pécs a mérkőzés végére. A 104-74-es végeredmény egyáltalán nem túlzó a játékot látva, igaz, Pécsett egészen biztos, hogy mást fogunk látni. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus