Magyar Kupa: a házigazda is búcsúzik, az Alba kiejtette a DEAC-ot

Vojvoda Dávid remekelt és bár szorossá tette a hajrát a Debrecen, de a fehérváriak nagy harmadik negyede döntőnek bizonyult. 

 

Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa, 2. negyeddöntő
DEAC-Tungsram - Alba Fehérvár 87-94 (21-21, 22-20, 20-36, 24-17)

DEAC: Hagins 13/3, Valerio 7/3, Drenovac 13, Dzseletovics 17/6, Tóth Á. 19
cserék: Kerpel-Fronius 3, Aska 6, Thames 3/3, Polyák 6/6, Kovács -.

Alba: Pongó 6/6, Vojvoda 26/18, Fakuade 13, Lukács 15/3, Davis 11/3.
cserék: Smith 17/3, Stark 6, Omenaka -, Szabó -, Takács -.

A Falco kiesése és a Szedeák továbbjutása után lépett pályára a vendéglátó DEAC, valamint az Alba és a felek az első félidőben egyáltalán nem bírtak egymással. Végig kiélezetten alakult az első és a második negyed is, egyik csapat sem tudott meglógni, nem dobtak különösebben extrán és bár a Debrecen 8-2-vel kezdett, de a Fehérvár végig követni tudta, az első negyed hajrájában a vezetést is átvette, de ugyanez az adok-kapok folytatódott. A nagyszünetben két ponttal a DEAC járt előrébb, de még bármi elképzelhető volt, mindkét együttesben maradt tartalék.

A fordulás után pedig az Alba ezt ki is tudta aknázni. A szenzációsan játszó Vojvoda Dávid (26 pont, 10/12 mezőnyből, 6/8 tripla, 30-as VAL) vezetésével lelépte ellenfelét a fehérvári alakulat, jól járatták és alig-alig adták el a labdát, jól dobtak, képesek voltak rohanni és egy futással meg is roppantották a DEAC-ot - 10 pont feletti előnybe került a gárda, amely 36 egységet rakott fel a táblára egyetlen játékrész alatt. Ebben benne voltak Vojvoda nagy hármasai, Smith megmozdulásai, utóbbi pedig a negyed zárásakét egy félpályás buzzert is bevert amolyan lélekölő jelleggel. A harmadik negyed végétől így már csak az volt a kérdés, hogy képes-e menedzselni ezt a magabiztos fórját az Alba, de nem inogtak meg a vendégek: ugyan támadásban jelentősen visszaestek a záró etapra, de csak az utolsó percben engedték vissza tíz pont alá (sőt, a legvégén egészen négy egységig) a Debrecent és összességében nem forgott veszélyben a sikerük. Az Alba 50%-kal dobott mezőnyből, egyetlen büntetőt hagyott ki és jobban is triplázott, mint a távolról 7/26-tal záró DEAC, amely ráadásul néggyel több eladott labdát is vétett, mint ellenfele. Vojvoda mellett a 17 pontos, 3 lepattanós, 3 gólpasszos Smith, a 20 perc alatt 15 pontot szóró és a meccszáró zsákolást bemutató Lukécs, valamint a 13-5-3-at hozó Fakuade is dicsérhető, míg debreceni oldalon 7/8-cal mezőnyözött a 19 pontig jutó Tóth Ádám, 17 pontot és 8 lepattanót szállított Dzseletovics, Hagins pedig 13 ponttal, 9 lepattanóval és 6 gólpasszal vétette észre magát. 

Az Alba így a Falcót kiejtő Szegeddel találkozik az elődöntőben.

fotó: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus