Majdnem kicsúszott a Körmend kezéből a győzelem

A második negyedet 16 ponttal nyerték Ferenczék, ám a hihetetlen utolsó negyedet produkáló KTE utolérte a hazaiakat, akik csak a videózést követően örülhettek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 5. forduló 
Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 80-79 (22-21, 24-8, 21-22, 13-28)

MTE: McNeaill 19/9, Price 14/3, Bradford 10/6, Hammonds 9/3, Delas 14.
cserék: Ferencz 6/3, Csorvási 8, Németh -, Oroszi -, Lajsz -. 

KTE:  Wittmann 15/9, Green 8, Derasimovic 20/3, Dramicanin 16/6, Karahodzic 10.
cserék: Dimic 8, Molnár M. 2, Mészáros -, 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Derasimovic és Karahodzic találataival a vendégek kezdték jobban a találkozót, a túloldalon Delas kimaradt kísérletei mellett csak McNeail tudott betalálni az első két percben. A folytatásban aztán összekapták magukat a hazaiak, és Price vezérletével előbb utolérték a lilákat, majd a vezetést is átvették. Pedig a támadásépítéssel alapvetően nem volt gond vendégoldalon, de a dobások rendre kimaradtak, míg a hazaiak nem hibáztak, ráadásul Price és Hammonds révén a triplavonalon túlról is eredményesek tudtak lenni. A negyed derekán időt is kért Forray Gábor, de az első kecskeméti hármasra így is a 9. perc végéig kellett várni, igaz akkor bő egy percen belül három is a körmendi gyűrűben landolt, amivel egy pontra zárkózott a KTE.

A kisszünetben fújtak egyet a piros-feketék, néhány jó védekezéssel stabilizálták a játékukat, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a támadás is egyből elkezdett működni. Olajozottan működő gépezetről azért nem lehetett beszélni, néha szinte hallani lehetett a fogaskerekek csikorgását, de a kiváló egyéni teljesítményeknek köszönhetően szép lassan így is nyílott az olló, így mikor ismét időt kértek a vendégek, már kilenc volt közte. Szükség is volt arra az időkérésre, eltelt ugyanis már bő három és fél perc, de Wittmannék még nem szeretek pontot a második negyedben. Végül újabb két perc – és egy körmendi tripla után – Green megtörte a jeget, ám az egyre jobban belelendülő hazaiak ellen ez maximum szépségtapasznak volt jó. A játék képe ezt követően sem változott, a fojtogató hazai védekezésnek köszönhetően volt, hogy a félpályán sem tudta áthozni a labdát a vendégcsapat, így a félidei majd’ húsz pontos különbség sem tűnt túlzónak.

A második félidőben aztán mintegy varázsütésre megváltozott a játék képe, a Körmend elkezdett kapkodni, a Kecskemét pedig Derasimovic és Wittmann vezérletével lopta a távolságot. Négy perc alatt futottak egy 13-4-es sorozatot, melyet természetesen hazai időkérés zárt le, tovább már nem lehetett várni vele. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, hol itt, hol ott esett egy kosár, de ezt a tíz pont körüli különbséget foggal-körömmel őrizte a Körmend. A vendégek helyzetét nem könnyítette meg, hogy a 25. percben kipontozódás miatt elveszítették Molnárt Márton, aki védekezésben sokat segített nekik. A Körmend közben összeszedte magát és ismét elkezdte növelni előnyét, köszönhetően McNeaill két triplájának, amivel megint tizenöt fölé nőtt a távolság, amit meg is őriztek a negyed végéig.

A záró felvonásra azt hihettük, hogy már nem sok nyitott kérdés maradt, ekkora hátrányból csoda kellett volna a fordításhoz. Az azonban ezúttal majdnem meg is érkezett! Jól kezdett a KTE, szép lassan vissza is jött előbb egyszámjegyű különbségre, majd mire észbekapott az MTE, már csak négy pont volt közte! Ekkor érkezett az addig visszafogottan játszó Ferencz Csaba és bebombázott egy roppant fontos triplát, amivel kirántotta csapata szekerét a kátyúból. Ezt követően is ott lihegett ellenfele nyakában a kecskeméti csapat, de az átütő erő nem igazán volt meg, amivel a maguk javára tudták volna fordítani a találkozó sorsát. Aztán az utolsó percekre rátettek még egy lapáttal, Wittmann hármasa után két pontra is felkapaszkodtak! Idegesek voltak a csapatok, mindkét fél sokat hibázott a végjátékban. A büntetőpárbajt követően három pontos hátrányban támadhatott a Kecskemét, Derasimovic pedig egy szenzációs dobással kiegyenlített és mivel több kosár már nem esett a hátra lévő pár másodpercben, jöhetett a hosszabbítás. Legalábbis ezt gondolta mindenki, ám a sporik megvideózták az utolsó dobást, és végül - jogosan – kettesnek adták azt, így végül a hazaiak örülhetettek az egészen elképesztő végjáték után. 

Kép: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus