Másodjára is legyőzte a TF-et a ZTE

Bár két negyedet is a fővárosiak nyertek, összességében nem fenyegette veszély a zalaiak győzelmét - Harris és Rikalo is bemutatkoztak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - Serco-TF-BP 83-63 (26-16, 17-18, 16-21, 24-8)

ZTE: Ware 6, Thompson 12/3, Harris 14/6, Szabó Zs. 17/6, Agafonov 19. 
Csere: Doktor -, Papp 8/6, Bagó 2, Kis -, Gulyás 2, Durázi 3.

TF: Clark 2, Krnjajski 9/3, Szobi -, McLane 23/6, Bergstedt 17. 
Csere: Beák -, Buzás 9/3, Filipovic -, Kozma -, Rikalo 3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A férfi NB I/A ötödik helyén álló, 8 győzelem mellett 7 vereséget számláló ZTE az 1-14-gyel álló sereghajtó TF-et fogadta a bajnokság 16. fordulójában. A felek első összecsapását 87-62 arányban nyerte a fővárosban a zalai együttes október közepén, azóta azonban mindkét csapatnál történtek változások - Bencze Tamásék előbb Dymytro Gliebovnak, majd a helyére érkező J.C. Fullernek köszönték meg a munkát, ezúttal pedig a tavaly még az Alba Fehérvárban pattogtató Alandise Harrisszel próbálkoznak, az amerikai bedobó most mutatkozik be kék-fehérben. A TF-nél is lesz egy debütáló játékos, Marko Rikalo kezébe kerül a karmesteri pálca - az odavágón még Andrija Sarenaccal állt ki a fővárosi együttes. Az újoncnál emellett edzőcsere is történt ősz óta, Merim Mehmedovicsot Ales Pipan váltotta, nem tekinthető tehát komoly kiindulási alapnak az októberi derbi. 

Agafonov tempójára Bergstedt válaszolt, Harris rögtön egy gólpasszal mutatkozott be új csapatában, és nem sokkal később első kosara is meglett (8-4). McLane és Bergstedt találataival pár pillanatra átvette a vezetést a fővárosi együttes, de gyors 5-0-val válaszoltak a zalaiak - nem a védekezés dominált az első percekben (13-11). Sebességet váltott a Bencze-legénység, szigorítottak hátsó alakzatukon, elöl pedig néhány könnyű kosarat értek el - 9-2-s futásuk időkérésre késztette Ales Pipant (22-13). Bagó Martin büntetői zárták az első negyedet, kerek tíz egységgel tartott előrébb a ZTE (26-16). 

A második felvonást több hibával kezdték a csapatok, a negyed felénél alig jegyezhettünk fel mezőnykosarat - tartotta kétszámjegyű előnyét a zalai gárda, büntetők tördelték a játékot (33-21). Harris sokoldalú játékkal vétette észre magát, szépen takarta be Clarkot, Rikalo egyelőre csak egy szabaddobásból volt eredményes. Megint a házigazdák tudtak elmozdulni a némileg "leragadó" eredményről, Harris trojkájával 17-re növelték előnyüket - hiányzott egy húzóember a budapesti együttesből, nem volt, aki a hátára vegye a kék-sargákat, zalai oldalon ugynakkor Agafonov és Thompson is 10-10 egységnél jártak már (40-23). Bergstedt és Agafonov kemény csatát vívtak a palánk alatt, előbb a hazai center betakarta a dán óriást, de a végén mégis a TF magasembere örülhetett, beizmozta nyolcadik, majd nem sokkal később tizedik pontját is (43-31). Az erőcsatárok is "erősködtek", Szabó és McLane kakaskodásából is a zalai játékos húzta a röviddebbet - technikai hibával sújtották a játékvezetők Szabót, akinek ez már a negyedik hibája volt, a budapestiek tízen belülre lopóztak a nagyszünetre (43-34).  

Zsákolásokkal indult a haramadik etap, Durázi és McLane "tömtek" egyet-egyet. Thompson kintről köszönt be, Bergstedt 2+1-e ellenére is tartotta kétszámjegyű fórját a zalai gárda (50-39). Rikalo megszerezte első mezőnykosarát, Bencze Tamás pedig jobbnak látta időt kérni, hiszen a negyed feléhez érve mindössze 7 pontot hozott össze csapata, igaz, ugyanennyit is kapott. Bergstedt és Agafonocv különcsatája folytatódott, Krnjajski szólt közbe egy triplával - teljesen kiegyenlített játékot hozott eddig a felvonás (54-46). McLane vágott csont nélküli hármast, Rikalo labdaszerzését követően pedig Buzás Bence dobott könnyű ziccert - három pontra zárkózott a TF, az egerszegiek nem találták korábbi ritmusukat (56-53). Szabó Zsolt vágott "nyugtató" triplát, de a második után a harmadik 10 percet is a budapestiek nyerték, nem dőlt el semmi (59-55).   

Kihagyott dobásokkal indult a zárónegyed, Szabó távolija ért először célba. Az már valószínűnek tűnt, hogy az két csapat első meccsén látott 25 pontos különbség itt nem lesz meg, jól tartották magukat a 15 pontja mellé 15 pattanót letépő Bergstedt, valamint a 21 egységnél járó McLane vezérletével a fővárosiak (66-59). Szabó Zsolt négy személyije ellenére is kulcsszerepet vállalt, ezúttal 2+1-es akciót csinált - megint meglépett tízzel a Bencze-legénység. Fogyott az idő, de a fővárosiak nem tudtak érdemben zárkózni, rutinosan tartotta őket lőtávolon kívül a ZTE. Clark 1/10-es mezőnymutatója nem fért bele a vendégeknek, Marko Rikalo bemutatkozása is gyengébbre sikerült, mint Alandise Harrisé, így a több lábon állü házigazdák magabiztosan húzták be kilencedik bajnoki sikerüket - a TF továbbra is egyetlen győzelemmel rendelkezik az élvonalban. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus