Milos Borisov remeklésével győzte le a Falcót a DEAC

Az első negyedben összeszedett nagy hátrányt a végére eltüntette a Falco, de a végjátékban korábbi játékosuk, Borisov a DEAC javára döntött.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 6. forduló
DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-88 (34-19,16-21, 25-23, 20-25)

DEAC: Dugat 22/12, Manigat 12/6, Borisov 31/15, Bognár 8, Amigo 11. 
Csere: Velkey 3/3, Omenaka 2, Polyák 6/6, Kósa -. 

Falco: Curry 20/6, Norfleet 22/9, Váradi 10/3, Bruinsma 10, Reddic 4.
Csere: Tóth N. 4, Balmazovic 18/9.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 2-3-as mérleggel 11. helyezett DEAC a 3-2-vel álló, hatodik pozícióban tanyázó Falcót látta vendégül a férfi NB I/A hatodik fordulójának második játéknapján. Amigo kezdte meg a pontgyártást, majd Borisov büntetői is a kosárban landoltak. Lendületesen kezdtek a házigazdák, szépen elosztották a pontszerzés terhét az első percekben - Manigat, Polyák és Dugat triplákat dobtak, a centerek pedig bentről voltak eredményesek. A Falco kissé beragadt a rajtnál, 17-6-nál időt kellett kérnie Gasper Okornnak. Borisov nagyon elemében volt excsapata ellen, 10 pontnál járt már, a különbség pedig 16-ra nőtt Norfleet duplája ellenére is (26-10). Curry büntetőjével és kettesével zárkózott a szombathelyi gárda, de Dugat és Borisov tarthatatlan volt, trojkáikkal a húszat ostromolta a különbség a nyitónegyedben, vaskos meglepetésre (34-19).

Velkey és Bognár kosaraival meg is lett a második játékrész elején a 20 pontos differencia, sőt Dugat is betalált kintről, eddig kiütötte a vasiakat a DEAC (42-19). Három perc telt már el, de még pont nélkül állt a Falco - a jelek szerint a hétközi nemzetközi meccs sokat kivett a sárga-feketékből. Balmazovic büntetőkkel törte meg a rossz szériát, Curry hármasával pedig visszajöttek húszra a Bencze-fiúk (44-24). Bruinsma és Tóth is beszálltak a pontgyártásba, némileg visszavett korábbi nagy tempójából a Debrecen - négy perccel nagyszünet előtt már "csak" 15 pont volt a vendégek hátránya (46-31). Lendületben maradt a szombathelyi együttes, 18-4-es futásukkal tízen belülre jöttek Váradiék, Norfleet trojkájával kétlabdás meccs lett (46-40). Amigo duplája és Dugat büntetői zárták a félidőt, a korábbi nagy hajdúsági előny azonban így is a felére olvadt (50-40). 

Manigat triplájával indult a harmadik negyed, de mielőtt úgy tűnt volna, hogy ismét ellép ellenfelétől a DEAC, érkezett Váradi egy duplával. Borisov negyedik kintijét hintette, de Bruinsma és Norfleet lőtávolon belül tartották a vasiakat (56-48). Dugat és a montenegrói azonban húzták csapatukat, előbbi 16, utóbbi 23 egységnél tartott már - sorozatban szerezték a kosarakat, csakhamar visszaállt a 15 pontos differencia (70-55). A záró játékrésznek 75-63-as előnnyel futottak neki a házigazdák, visszaverték tehát a sárga-feketék felzárkózási kísérletét.

Csaknem három percig nem esett debreceni kosár a záró felvonás elején, de a Falco sem volt különösebben eredményes, ők is csak egy duplát tettek fel az eredményjelzőre (75-65).  Curry aktivitása lendítette előre a vendégeket a negyed közepén, büntetőket harcolt ki és labdaszerzése után Norfleet dobott kosarat, a hazaiak kénytelenek voltak időt kérni. A pauza átmenetileg használt is, Manigat dobott kosarat faulttal együtt, a ráadás büntetőt viszont kihagyta, a Falco pedig Norfleet triplájával és Curry kettesével két pontra zárkózott fel (77-75). Amikor már úgy tűnt, hogy a sárga-feketék megfordítják a mérkőzést, a szintén szombathelyi kötődésű Bognár Kristóf rázta meg magát, két nagyon fontos dobást tett a helyére, és Borisov is magára talált, így a vasiak kértek időt, mert szűk két perccel a vége előtt hét ponttal elhúzott a DEAC. Váradi azonnal triplával nyugtatta övéit, majd Dugat kettesére Curry válaszolt, de ekkor már vészesen fogyott az idő - az utolsó percbe lépve Borisovot faultolták, aki mindkét büntetőjét bedobta, majd az újabb időkérés után Norfleet azonnal eladta a labdát, Manigat pedig sima ziccerrel zárta le a lényegi kérdéseket.

fotó: deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus