Nagy küzdelemben, kiélezett meccsen nyert a TF otthonában a Sopron

Három kiváló egyéni teljesítmény is akadt az újoncnál, sokáig tartotta is magát, de a végét jobban bírta az SKC.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló 
Serco - TF-BP Sopron KC 87-92 (17-19, 22-23, 25-23, 23-27)

TF: Krnjajski 20/9, Clark 28/6, Kozma 6/6, McLane 23/6, Bergstedt 5. 
cserék: Szobi 2, Buzás -, Beák 3/3, Filipovics -.

Sopron: Warner 10, Lemar 26/9, Dénes -, Gilbert 2, Gordon 11.
cserék: Supola 11, Takács 18/15, Wiggins 13, Molnár M. 1.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A TF kezdte jobban és pontosabban a találkozót, bő két perc alatt 7-2-t futottak a fővárosiak, majd Krnjajski back-to-back tripláival a folytatásban is tartani tudták az előnyt - a jóval gyengébben dobó Sopron csak az első negyed hajrájában, 15-15-nél érte utol ellenfelét, majd 0-2 után először a játékrész utolsó percében, 17-19-nél vezetett. A második negyedet viszont nagy lendülettel kezde a Sabáli-legénység és a nagyon aktív Supola vezetésével egy 11-3-as rohanást intézett, amellyel már megnyugtató, tízpontos előnyt épített fel - itt megfordult a dobóforma, a TF kezde el dobálni a téglákat, míg az SKC koncentráltabban, agresszívebben fejezte be a támadásait. Innen a Clark-Krnjajski (24 pont, 3/3 tripla a nagyszünetig) párosra építve még visszajöttek, sőt, ki is egyenlítettek a hazaiak, de erre válaszolni tudott a Sopron és több veszélyes fegyverének, valamint a hatékony Gordonnak (11 pont, 8 lepattanó, ebből 4 támadó a nagyszünetig) köszönhetően előnnyel mehetett pihenni - igaz, csak a második negyed elején tudott fölénybe kerülni, egyébként nem igazán tudta ráerőltetni akaratát a nyeretlen sereghajtóra.

A fordulás után hiába forgatta fel a "kezdőt" Sabáli Balázs, mégis egy 5-0-lal kezdett a TF, Gordonnak négy faultja miatt le kellett ülnie, továbbra is nagyon meg kellett izzadnia a vendégcsapatnak - ismét percekig vezettek a hazaiak, csak a harmadik negyed vége felé, egy 7-0-s futással tudott megint fordítani az SKC. Ez sem bizonyult azonban életbiztosításnak, a TF mindig válaszolni tudott, a Clark-Krnjajski tandem remekül működött, McLane is fel tudott melléjük nőni, míg a vendégeknél Gordon mellett Supola, majd Wiggins is a kipontozódás szélére sodródott. Szűk hat perccel a vége előtt 75-75 állt az eredményjelzőn, de itt, fontos helyzetben előbb Lemar, majd Takács is bebombázott egy-egy triplát és a légiós összesen hét pontot szerzett pillanatok alatt - ez volt végül a döntő ütés, amire már nem tudott újabb választ adni az újonc. 

Végük ha a vártnál nehezebben is, de hozta a kötelezőt az 52%-kal dobó Sopron, amelyből Lemar (26 pont, 10/16 mezőnyből) és Takács (18 pont, 5/8 tripla) emelhető ki leginkább, míg a TF hiába hajtott nagyot, hiába játszott remekül Clark (28 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), McLane (23 pont, 11 lepattanó) és Krnjajski (20 pont, 3/4 tripla, 4 gólpassz), ezúttal is be kellett érniük a vereséggel. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus