Nagy meccset nyert a Szedeák a DEAC ellen

Kiélezett végjátékot hozott a találkozó, melyet végül a kulcsjátékokat tökéletesen végrehajtó szegediek tudtak behúzni.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 5. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 88-82 (20-17, 16-22, 20-22, 32-21)

Szedeák: Boltics 12, Davis 16, Wirth 7/3, Juhos 9/3, Sulovics 16.
cserék: Kerpel-Fronius 3, Green 19/12, Révész 6.

DEAC: Dugat 19/6, Manigat 18/9, Boriszov 14/3, Ramstedt 8, Amigo 11.
cserék: Polyák 12, Velkey -, Kósa -, Bognár -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Sokkal határozottabban kezdte a meccset a Szedeák, 10-2-vel nyitottak Bolticsék és hamar időkérésre késztették Berényi Sándort, de túl sokat ez sem ért - borzasztóan akadozott a vendégek támadójátéka, jöttek az eladott labdák és képtelenek voltak a gyűrűbe találni. Az első negyed derekán már átlépte a különbség a tíz pontot és csak a kissszünet előtt ébredt fel a DEAC, akkor tudott visszakapaszkodni 20-17-re. Ebben az időszakban átvették az irányítást Boriszovék és a második negyed elején Polyák kettesével már ki is egyenlítettek, megakadt a Szeged, feljavult a debreceni dobóteljesítmény és szépen járt is náluk a labda, most a hazaiaknak kellett reagálni. Ez csak részben sikerült, a nagyszünetben végül továbbra is a DEAC járt előrébb három ponttal - mindkét csapat 50% felett dobott mezőnyből, a hazaiak több kiharcolt büntetőjét és jobb lepattanózását ellensúlyozta a tizenegy eladott labdájuk. A lassabban kezdő Boriszov ekkor már tíz pontnál járt, a nagyon hasznos és sokoldalú Polyák nyolcnál, míg a hazaiaknál Juhosnak és Davisnek egyetlen másosdperc pihenő sem jutott.

A második félidő két Boriszov-tempóval indult és hiába szívta magát a Szeged, Manigat is belendült, az ő tripláival tartották előnyüket a vendégek - egyszer ugyan fordított a Szedeák, de azonnal válaszolni tudott a Debrecen és továbbra is előrébb járt néhány ponttal. A harmadik negyed hajrájában már a faultok is gyűltek, Boltics, Green, Juhos, Ramstedt és Amigo is háromnál járt, közben Dugat próbálta kényelmesebb helyzetbe hozni csapatát, de hiába tűnt úgy, hogy meglépett a DEAC, kemény munkával ott maradt néhány pontra a Mandics-legénység. Sőt, a záró etapot jobban is kezdték Sulovicsék és visszajöttek egyetlen pontra, sőt, Berényi időkérést követően már fordítani is tudtak, teljesen nyílt, éles meccset vívtak a felek. A hazaiaknál szenzációsan játszott a négy faulttal együtt pályán lévő Boltics, a vendégeknél pedig Dugat volt a vezér, de szegedi oldalon kulcspillanatban került elő a padról beszálló Green is: a légiós sorozatban három triplát bombázott be, így 77-72-ről indult az utolsó két perc.

Egy perccel a vége előtt, 79-74-nél aztán Bolticsot (12 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz, elérte a végzet, kipontozódott, így a kulcsjátékokat nélküle kellett megcsinálnia csapatának, de végül ez sem jelentett akadályt: Sulovics 2+1-ével megvolt a szükséges fór számukra, Davis pedig higgadtan beverte mind a négy büntetőjét a debreceni faultok után, így hiába igyekezett már a Debrecen, nem tudta megfogni ellenfelét. Mindkét oldalon volt több remek egyéni teljesítmény is, de a záró etapban pontosabb, a fontos pillanatokban rendre kosarat szerző Szedeák behúzta a hazai győzelmet, míg a DEAC hiába vezetett sokáig, vereséggel utazhat haza.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus