Nagyon megszórta a TF-et a Körmend

Már a félidőben harminccal vezetett a hazai csapat, de a harmadik negyedben még 49 egységet berámoltak Ferenczék, megdöntve az idei pontcsúcsot.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 7. forduló 
Egis Körmend - Serco-TF-BP 123-60 (33-17, 29-15, 49-21, 24-12)

Körmend: McNeaill 17/6, Price 18/6, Ferencz 8/6, Hammonds 21/12, Delas 1.
Csere: Bradford 21/3, Csorvási 19, Németh -, Bán 2, Oroszi 3/3, Lajsz 10/6, Márton 3.

TF: Sarenac 5/3, Krnjajski 4, Beák 3/3, Mclane 5/3, Bergstedt 28/3. 
Csere: Buzás 10/6, Szobi 5, Kozma -, Meleg -, . 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 4-2-es mérleggel ötödik helyen álló Körmend a nyeretlen sereghajtó TF-et fogadta a férfi NB I/A hetedik fordulójában, a vasiaktól a fővárosba igazoló Jonas Bergstedt tehát korábbi csapata ellen lépett pályára, sportszerűen meg is tapsolta őt a bemutatásnál a hazai közönség. A dán center kosarával indult a találkozó, itt azonban a végére is értünk a pozitívumoknak a TF szemszögéből, hiszen egy 15-0-s sorozattal felelt a Körmend, mindössze négy perc kellett ehhez Ferenczéknek - Price egymaga 11 pontot vállalt a futásból. Sarenac és Bergstedt távolról volt eredményes, 15-8-ra jött fel a fővárosi együttes a negyed derekán, de Ferencz is betalált messziről. McNeail faulttal együtt talált be, Csorvási is dobott egy duplát - magabiztosan vezetett a vasi együttes a sok eladott labdával operáló TF ellen (24-11). Hammonds is beszórt egy kintit, a vendégektől egyedül Bergstedt volt dicsérhető - könnyed játékkal nyerte a nyitó játékrészt a Körmend (33-17). 

Ferencz trojkája után Bradford volt eredményes közelről, öt gyors ponttal kezdett a folytatásban a házigazda. Továbbra is Bergstedt volt az, akiben bízhattak a budapestiek, 10 pontjával próbálta meccsben tartani övéit a dán, de nem igazán akadt társa (38-21). Kissé szétszórt lett a hazaiak játéka, 40-25-nél a kispadra eltiltását követően visszatérő Antonis Constantinides mester rendelte magához csapatát. Hatottak is az intelmek, Kenyon McNeail két támadásból öt pontot szerzett, majd Bradford is elkapta a fonalat, húsz fölé növelve az előnyt - ezúttal Mehmedovic edző kért időt (49-25). 13 eladott labdánál járt már az élvonal újonca, ez rányomta bélyegét eredményességükre - nem dobtak pedig rosszul mezőnyből (12/20), és gólpasszuk is több volt, mint a hazaiaknak (10-6), de ritkán jutottak el dobóhelyzetig. Hammonds középtávolijával a 30 pontot súrolta a differencia, majd büntetőivel át is lépte azt - 20 pontnál járt már az amerikai, sok kérdés nem maradt a második félidőre, az eladott labdákon túl védekezésben is képtelen volt tartani a lépést a TF a Körmenddel (62-32). 

Ott folytatták a vasiak, ahol negyed órával korábban abbahagyták, 10-2-t futottak három perc alatt, újabb időkérésre sarkallva Mehmedovic mestert. A negyvenet is átlépte a különbség, nagyon megszórta a budapestieket a tavalyi negyedik helyezett (77-37). Az egyedüli pozitívum Bergstedt játéka volt vendégoldalon, a negyed hajrájára 24 pontnál járt már a center, amivel a mezőny legeredményesebbje volt - rajta kívül senki nem dobott 5 egységnél többet a fővárosiak közül (91-46). A védekezést nem erőltette egyik csapat sem, Csorvási például tetszés szerint szerezte a kosarakat - 19 pontjából 17-et a harmadik etapban szerzett a magasember. Kis híján elérte a száz pontot a hazai együttes, 50 fölé kúszott a differencia, és még egy negyed hátra is volt (99-48).

Nem kellett sokat várni a századikra, Bán Tibor a büntető magasságából hintett be egy tempót - csak a különbség maradt nyitott kérdés a dudaszóig, a lényeges kérdések régen eldőltek. A fiatalok is lehetőséget kaptak a negyedik negyedben, a Körmend pedig megdöntötte az Alba 113 pontos idénycsúcsát - a vasiak ezzel zsinórban négy győzelmet számlálnak a bajnokságban, a TF pedig 0-7-tel áll.  

    

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus