Nagyot harcolt a MAFC, de a második félidőben hengerelt a ZTE

Az első félidőben végig ellenfele nyakán lógott a MAFC, a harmadik negyedben azonban ellépett a ZTE és végül magabiztos győzelmet aratott.

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 19. forduló

MAFC (4-15) – Zalakerámia-ZTE KK (11-8) 72-96 (16-19, 22-23, 17-24, 17-30)

MAFC: Hot 18/3, Fodor 8, Misek -, McCray 27/6, Cvetkovics 4.
Csere: Lakits 10, Peringer -, Lakosa 4, Szanyi -, Katona 1, Bordács -, Siklós -.

ZTE: Kinney 14/12, Vaughn 16/9, Benke 17/3, Szabó 6, Radic 21.
Csere: Mohácsi 3/3, Mikovic 2, Horváth 17/9, Kis 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Az elmúlt években rendszerint parázs, kiélezett csatákat hozott, amikor a MAFC hazai környezetben fogadta a Zalakerámia ZTE KK csapatát. A forgatókönyv idén is hasonló volt, a tabella hátsó részén tanyázó, de győzelemmel hangoló fővárosiak fogadták a középmezőnyben lévő zalaiakat. A „régi-új” edző, Garai Péter dolgát Bennet Davis sérülése nehezítette, Bencze Tamás mindenkire számíthatott.

A MAFC kezdte jobban a mérkőzést, Fodor tempója után már 8-2-re vezetett a második percben. Nem igazán találta a ZTE az irányzékot, öt perc elteltével még csak négy pont szerepelt a csapat neve mellett. Igaz, a MAFC is csak tízig jutott, így nem került túl nagy hátrányba a vendég együttes. Benke és Vaughn aktivizálta magát a kék-fehérektől, az amerikai előbb triplájával felhozta egy pontra a csapatát, majd a magyar válogatott bedobó újabb kosarával először volt a zalaiaknál az előny a találkozón. Innen már nem adták ki a vezetést a kezükből a negyed során, 16-19-re vezettek Horváthék.

McCray triplája nyitotta a második negyedet, ami ismét hazai vezetést eredményezett. Igaz, nem tartott sokáig, mert Horváth is beköszönt egy távolival. Hiába lépett már meg hét ponttal is a ZTE, Toney McCray egymaga meccsben tartotta csapatát: az amerikai bedobó a félidőben egyébként már 16 pontnál járt. Időnként egyre meggyőzőbbnek tűnt a Zalaegerszeg, de a hazai csapat egy percre sem adta fel, Lakits még felhozta egy pontra a csapatát, de Kinney triplája után 38-42-es állás mellett vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

Jól kezdte Garai Péter csapata a harmadik etapot, a 22. percben ismét náluk volt az előny. Hot mezőnyből, majd a büntetővonalról is pontosan célzott, azonban 45-43-as hazai előny után a következő öt percben a fehér mezesek csak egyszer voltak képesek a gyűrűbe találni. A ZTE 21-2-re nyerte ezt a szakaszt, így már tizenhét pontos volt a két csapat között különbség. Ebből a negyed hajrájában még hat pontot sikerült ledolgoznia a műegyetemistáknak, így 55-66-nál még nem tűnt ledolgozhatatlannak a hazai hátrány.

A 4. negyed elején Lakosa ziccerével rögtön visszajöttek tíz ponton belülre a fővárosiak, de igazán egy percig sem kellett izgulnia a vendég szurkolóknak. Radic egyre jobban belelendült, akit közelről dobattak meg a társai. Eközben a MAFC folyamatosan távolról próbált betalálni, de sem McCray, sem Cvetkovics, sem Fodor próbálkozása nem akart beakadni, így a mérkőzés a 35. perc környékére gyakorlatilag eldőlt, csak a különbség volt a kérdéses. A ZTE igazi csapatmunkával nyert, hiszen öt játékosa is tíz pont felett zárt, míg a MAFC távolról kifejezetten gyengén célzott ezen az estén (3/25), így nem volt meglepő a 96-72-es vendég siker.

 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus