Nagyot küzdött a Sopron, de a Körmend érvényesítette a papírformát

A Sopron két és fél negyeden keresztül derekasan helytállt a körmendi oroszlánbarlangban, de a végén az első kiemelt felőrölte a vendégeket és söpréssel jutott az elődöntőbe.

Magyar férfi NBI/A. csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Egis Körmend - Soproni KC 78-56 (13-21, 21-14, 24-16, 20-5)

Körmend: Price 8/3, Bradford 10/6, Ferencz 9/9, Hammonds 22/3, Delas 8.
Csere: Csorvási 9, Thames 7/3, Takács -, Kiss M. 3/3, Kiss B. -, Oroszi -, Lajsz 2.

Sopron: Warner 8/6, Supola 12, Lemar 15, Wiggins 12/6, Gordon 3. 
Csere: Molnár 2, Dénes 4, Werner -, Élő -, Buzsáki -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A 34. születésnapját ünneplő Ferencz Csabát köszöntötték a mérkőzés előtt, és a körmendi gárda kicsit könnyelmű hangulatban is kezdett, hagyták a Sopront futni, a vendégek pedig Lemar és Supola kosaraival 2-8-ra megléptek. A hazaiak szűk öt perc alatt egyetlen mezőnykosarat tudtak szerezni, így Matthias Zollner hamar időt is kért, majd kisebb fejmosás után visszaküldte a kezdőötöst. Bár Ferencz végre betalált kintről, továbbra sem tudták megfékezni a soproniak támadásait, Wiggins és Warner is belelendült, állandósult a tíz pont körüli differencia, sőt Lemar távoli kettesével 9-21 állt az eredményjelzőn. A negyed hajrája már inkább a Körmend szája íze szerint alakult, a padról jól beszálló Csorvási vezetésével faragott a hátrányán (13-21).

A korábban már sikeres kétmagasemberes felállással kezdett a Körmend a második negyedben, ami most is jó döntésnek bizonyult, villámgyorsan egy kosárra zárkóztak a vasiak. Molnár gyorsindításos kosara állította meg a hazai rohamot, majd Lemar is rendezetlen védelem ellen talált be, a hazaiak vissza is álltak az egycenteres játékra - egy gyors triplaváltás és Hammonds 2+1-es kosara jelezte, hogy kezdenek bemelegedni a hazai tüzérek, Sabáli Balázs rögtön időt is kért (26-28). Ez sem segített, több második eséllyel sem tudtak élni a soproniak, Hammonds duplája után, egyenlő állásnál gyorsan újabb vendég időkérés következett. Ez sem segített, Csorvási óriási blokkot osztott ki, Hammonds kosarával pedig 2-0 után vezetett újra a Körmend. Supola lerohanásával kapaszkodtak a kék-fehérek, de az indiszponáltan játszó Warner eladta a labdát, majd összeszedte harmadik hibáját is - a helyette beálló rutinos Dénes azonban büntetőkkel, jó védekezésekkel nyugtatta meg csapatát, Wiggins triplájával pedig vissza is vették a vezetést (34-35). 

Wiggins hármasa nyitotta a második félidőt, majd Lemar faulttal együtt szerzett kosarat, de Hammonds és Ferencz nem engedte, hogy ellépjenek a vendégek - megtette ezt Warner, aki továbbra is nagyon gyengén játszott (43-43). A negyed derekán a nagy birkózásból a hazaiak jöttek ki jobban, Delas és Bradford révén öt ponttal sikerült ellépniük, a Sopron gyorsan időt is kért, mielőtt felpörgött volna az ellenfél. Ez sem használt, a Körmend kettő-kettői után a hazaiak centerei rendre helyzetbe tudtak kerülni, elöl pedig a vendégek nem találták a ritmust, Csorvási látványos blokkokat osztott ki, Wiggins pedig egy gyorsindítást sportszerűtlen hibával állított meg - Price 2+1-e után tíz pont fölé hízott a különbség (54-43). Itt riadót fújt a Sopron, hátul nagyon keményen védekeztek, elöl pedig négyen is kosarat szereztek is visszajöttek a meccsbe - Ferencz triplája állította meg valamennyire a rohamot (58-51). 

Kőkemény védekezések jellemzték a zárónegyed elejét, alig találtak be a felek - Thames lejáró támadóidőnél bevert hármasa törte meg a jeget, Bradford ziccere után komoly bajba került a Sopron (65-53). Hat és fél perccel a vége előtt időkéréssel próbálkozott Sabáli Balázs, de sikertelenül, Hammonds és Price triplájára nem jöttek a válaszok, az idő pedig vészesen fogyott, négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a továbbjutás kérdése (71-53). A végjátékban már nem tudott újítani a vendégcsapat, a hazaiak pedig szépen lassan kiürítették a padjukat, Lajsz, Oroszi és két Kiss is lehetőséget kapott, a soproniak is így tettek Élővel, Wernerrel és Buzsákival - a vége magabiztos körmendi siker lett, az első kiemelt magabiztosan, 3-0-s söpréssel jutott az elődöntőbe. 

A párharc végeredménye 3-0 a Körmend javára.

fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus