NB1/A: Egyenlített a Szedeák és a DEAC is

A Falco végig kiélezett csatában maradt alul Szegeden, míg az Olaj hiába állt fel hatalmas hátrányból, nem tudott nyerni.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-92 (25-27, 22-19, 22-19, 27-27)

Visszavágott a Szedeák. A két csapat első mérkőzésén magabiztos, 109-81-es győzelmet aratott a Falco, köszönhetően annak is, hogy minden negyedet ők tudtak erősebben befejezni, erre mindenképpen oda kellett figyelnie ezúttal a Szedeáknak. A mérkőzés alapján ez valóban összejött, sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott ez a találkozó, mint az előző, és az első félidőben egyik csapat sem tudott igazán jelentős előnyt kialakítani. Az 1. negyedben a vendégek, a következőben a hazaiak teljesítettek inkább jobban, és a Szedeák egy 10-2-es futásnak köszönhetően 5-6 pontos előnyt tudott kialakítani, de ez szinte teljesen elfogyott a nagyszünetre. A fordulás után sem nagyon változott a játék képe, bár továbbra is a hazaiak jártak pár ponttal előrébb, de a Falco végig lőtávolságon belül tudott maradni. A 4. negyed közepén egy 0-7-es periódussal aztán fordítottak a vendégek (82-83), de erre Brown és Govens pontjaival válaszolni tudott a Szedeák, és innentől kezdve meg tudták oldani a meccs lezárását, a legvégén az is belefért neki, hogy Brown csak 1/2 büntetőjét dobja be.

Govens extrája kellett. A két csapat nagyon kiélezett meccset játszott, ezért is jelentett hatalmas előnyt a hazaiak számára, hogy akadt egy játékosuk, aki kiemelkedőt nyújtott egyénileg, és a hajrában is meg tudott villanni. Govens (31 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) végig ellenállhatatlanul játszott korábbi csapata ellen, 8/13 dobását elsüllyesztette, és emellett 12/13 büntetőt is - a vezérletével 33 egypontost dobhattak a hazaiak, míg a Falco játékosai 17 alkalommal állhattak oda a vonalra. Govens mellett Brown (23 pont) is jó játékkal jelentkezett, Dzseletovics (17 pont) is eredményesen játszott, míg Dickey (13 pont, 13 lepattanó) egy masszív dupla-duplával jelentkezett. A túloldalon jobban eloszlottak a terhek, mind a 7 érdemi játékidőt kapó játékos elért legalább 9 pontot, de 16 fölé egyikük sem jutott, senki sem tudott a csapat élére állni. Bruinsma (16 pont, 4 lepattanó), Benke (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Perl (15 pont) és Keller (14 pont, 6 lepattanó) sem hozott rossz számokat összességében, viszont a csapatszinten elért 6/26-os triplamutató nem fért bele ezen a találkozón.

A Szedeák legjobb dobói: Govens 31/9, Brown 23/6, Dzseletovics 17/6

A Falco legjobb dobói: Bruinsma 16, Perl 15/3, Benke 15

A párharc állása: 1-1.

 

DEAC - Szolnoki Olajbányász 94-86 (22-10, 17-19, 27-24, 28-33)

Majdnem elrontotta, de végül egyenlített a DEAC. Teljesen simán alakult ez a mérkőzés nagyon sokáig, ugyanis a Szolnok botrányos dobóformával kezdett: 0/9-et hajítottak elsőre a vendégek, nyolc percig nem dobtak mezőnykosarat és az első negyedet végül 1/13-as mutatóval zárták. A második negyedben sem sokat léptek előre, de egyrészt hátul összeszedték magukat, másrészt valamit mégis javultak támadásban, de a nagyszünetben így is 30%-os mezőnymutatónál és 0/14 triplánál jártak - ennek megfelelően a DEAC igazából kézben tartotta a dolgokat. Mindez a fordulás után sem változott, sőt, a hazaiak még jobban meg tudtak lógni, de itt már érezhető volt, hogy az Olaj felébredt és "legyőzte" a saját dobóformáját, így benne volt a levegőben, hogy jöhet még némi fordulat. Így is lett, a záró etapban több fokozattal a kezdeti szintje felett teljesített már a vendégcsapat, dobott 33 pontot, beesett egy-két tripla és már-már át is vette az irányítást a társaság - olyannyira, hogy négy-öt, majd később egyetlen egy pontra zárkózott fel. 80-79 után azonban az utolsó lépést már nem tudták megtenni Gibsonék, itt kaptak gyors öt pontot és számukra ezúttal ez jelentette a maximumot - pocsék kezdés után nagyon feljavultak, szorossá tették a hajrát, de a DEAC annyit megőrzött a korai előnyéből, hogy kiegyenlítse a párharcot.

Moody fantasztikus volt. Hogy a DEAC nem égett meg a kezdeti remeklés után és végül megúszta az Olaj nagy rohamát, annak a fő oka a debreceniek karmestere, Stefan Moody volt, aki szenzációs mérkőzést játszott. A kisember végül 36 pontot szórt 10/14-es mezőnymutatóval, közte 5/9 triplával, ehhez hozzátett 11/11 büntetőt, 9 lepattanót, 6 gólpasszt és 5 labdaszerzést is, összesne 57 VAL-ig jutott - félelmetesen jól játszott, nagyon keveset hibázott és mindig lehetett rá számítani. Ez utóbbi főleg akkor domborodott ki, amikor kezdett égni a ház, hiszen csak az utolsó öt percben egymaga 13 pontot dobott és stílszerűen az ő labdaszerzése, majd abból összehozott zsákolása zárta le az összecsapást - mellette azért Moore és Guyton is megvillant pont a legjobbkor a hajrában, de az alapot végig Moody jelentette. A Szolnoknál Cakarun (22 pont, 5 lepattanó) és Badzim (19 pont, 8 kiharcolt fault) zárt a legjobb egyéni statisztikákkal, de Moodyt leszámítva igazi extrát nem hozott ez a meccs - folytatás az Olajbányász otthonában.

A DEAC legjobb dobói: Moody 36/15, Drenovac 14/3, Somogyi 10/6

A Szolnok legjobb dobói: Cakarun 22, Badzim 19/6, Warner

A párharc állása: 1-1.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - Szolnoki Olajbányász Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus