NBI/A: A Paks is elbukott Kaposváron, nyert a Sopron

A Falco után a paksiakat is lenyomta a Kaposvár, míg a Sopron a Kecskemét ellen tudott nyerni. 

fotó: hunbasket.hu

Sopron KC - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-81 (21-24, 24-15, 22-24, 15-18)

Egylabdás végjáték lett. Szorosan alakult az összecsapás, ugyan a Kecskemét kezdett jobban, de a második negyedben átvette az irányítást és a vezetést is a Sopron, onnantól pedig egészen a záró etapig és 69-69-ig előrébb járt. A KTE ott érte utol ellenfelét, majd 74-75-nél nagyon hosszú idő után először vezetni is tudott a vendégcsapat, de a végjátékot a hazaiak csinálták jobban: 77-77 után Boriszov szerzett labdát, Jogéla pedig két gyors kosarat, majd Dramicsanyin technikaija után Boriszov is betalált a büntetővonalról. Így is volt esély a kecskeméti sikerre, de Djeraszimovics kihagyott egy clutch büntetőt, majd ugyan Thomas két dobásával 82-81 lett az eredmény, de mindkét gárdának volt még egy lövése - Boriszov után azonban Djeraszimovics is hibázott, ott maradt a kezében a vendégek győzelme az utolsó pillanatokban.

Boriszov remekelt, Wittmann hiányzott. Rutinos irányítója, Wittmann Krisztián nélkül állt ki a KTE és lehet, hogy a karmester a végjátékban megcsinálta volna a győztes játékokat a vendégcsapat számára, Djeraszimovicsék azonban ezt nem tudták megoldani. A szerb bedobó amúgy 18 pontot szórt, jól játszott, Thomas 21-ig jutott 10 lepattanóval és 4 gólpasszal, Jaramaz is beszórt 16 egységet, csapatszinten 56% felett céloztak mezőnyből, de ez sem volt elég - a Sopronnál Boriszov 25 pontot és 4/7 triplát vert be, leszedett 9 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, vele nem tudtak mit kezdeni. Rajta kívül ráadásul még négyen érték el a tízpontos határt a hazai együttesben, amely nyolccal kevesebb labdát adott el ellenfelénél - így alakult ki a szoros végjáték, ahol most a Sopron tudta kicsikarni a nagyon fontos győzelmet. 

A Sopron legjobb dobói: Boriszov 25/12, Elmore 18/15, Jogéla 13, Fazekas 13/9
A Kecskemét legjobb dobói: Thomas 21, Djeraszimovics 18/9, Jaramaz 16/6

 

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 79-75 (30-12, 15-26, 13-16, 21-21)

Újabb somogyi bravúr. Hétvégén szinte érthetetlen győzelmet aratott a Hendlein-Jukic kezdő magasember-párost nélkülöző Kaposvár a Falco ellen, most pedig az Atomerőmű is elesett Kaposváron, igaz, ezúttal más volt a forgatókönyv. A hazaiak ugyanis rárúgták az ajtót ellenfelükre és az első negyedben valósággal átgázoltak a Pakson, 6-7 után egy 13-0-s futással léptek meg, de még ez sem volt elég, a játékrész végén ugyanis 30-12-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban azért visszaestek a tartalékos somogyiak, a következő két negyedben összesen nem dobtak 30 pontot, így az ASE visszajött és szorossá tette a küzdelmet, de a KKK mindig tudott válaszolni a fontos pillanatokban, úgyhogy igazán nagy veszélyben nem forgott a győzelme. Az utolsó percben azért bejött 73-71-ig a vendégcsapat, de Révész itt is 2+1-gyel reagált, úgyhogy behúzta az újabb bravúrgyőzelmet Nikola Lazics együttese, míg az ASE idegenbeli mérlege 2-7-re romlott...

Remekül dobott a Kaposvár. A hazaiak 56%-kal céloztak mezőnyből és 10/19 triplát süllyesztettek el, ez volt a sikerük alapja. Egyénileg Morris Curry vállalta magára a legtöbb terhet, dobott 15 pontot, kiosztott 14 gólpasszt, igaz, eladott 8 labdát is, benne volt a hiba a sok vállalásban - Rivers 18 pontot szórt, Miliszavjlevics is tíz fölé jutott, Révész dupla-duplázott, de például Baki Gergely is nagyszerűen szállt be a padról. A Paksnál jóval gyengébb volt a dobóforma (45% mezőnyből, 6/28 tripla, 11-gyel kevesebb kiharcolt büntető), így a labdaszerzésekkel és a jobb lepattanózással tudta szorossá tenni a meccset, de nem volt elég tűzerő Lórántékban ahhoz, hogy fordítsanak - a végén egy jó védekezés és támadás kellett volna a sikerhez, de ezúttal sem tudták megtörni az idegenbeli átkot. 

A Kaposvár legjobb dobói: Rivers 18/6, Curry 15/9, Miliszavjlevics 11/6
Az Atomerőmű SE legjobb dobói: Sheoard 17/6, Eilingsfeld 16, Lóránt 12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus