NBI/A: Győzelemmel búcsúzott a PVSK-tól Veljko Budimir

A szezon utolsó alsóházi meccsét a Pécs nyerte a 30 pontos Szabó Zsolt által húzott ZTE ellen, Veljko Budimir pedig elköszönt.

fotó: hunbasket.hu

NBI/A, alsóház

PVSK-VEOLIA - Zalakerámia ZTE KK 103-93 (29-34, 26-16, 25-23, 23-20)

A légiósait mostanáig megtartó PVSK játszott jobban ezen a mérkőzésen, de a szezont már elengedő ZTE is próbálta tartani magát, amennyire lehetett - a parádés első negyed után viszont már nem volt elég erő a zalaiakban ahhoz, hogy tartsák a lépést a pécsiekkel. Összességében így sem voltak messze, a nagyszerű meccset játszó Szabó Zsolt (30 pont, 10 lepattanó, 48 VAL) és Simon Kristóf (20 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) vezetésével végig látótávolságon belül maradtak, de védekezésben már nem tudták eléggé odatenni magukat ahhoz, hogy megállítsák a hazai rohamokat. A PVSK-nál Brkic játszott extrát (29 pont, 10 lepattanó, 45 VAL), de Funderburk (21 pont, 8 gólpassz) is kitett magáért, így a csapat a 11. helyen végzett, míg a ZTE az utolsó előtti pozícióban zárta a szezont.

A mérkőzés után a közösségi oldalán Veljko Budimir bejelentette, hogy ez volt az utolsó meccse a PVSK mezében, mindenkinek megköszönt mindent az elmúlt nyolc közös évből és elbúcsúzott - a klublegenda ezen az estén 12 ponttal és 4/8 triplával köszönt el.

A PVSK legjobb dobói: Brkic 29, Funderburk 21, Budimir 12/12
A ZTE legjobb dobói: Szabó 30/9, Simon 20/3, Vuko 17

Dragan Alekszics, PVSK: Ahogyan az egész play-out, ez a mérkőzés is a túlélésről szólt számunkra. Az alapszakasz nagyon sok mentális és fizikális energiánkat emésztette fel, harcoltunk a rájátszásért, aminek az elérése csak egyetlen mérkőzésen múlt. Miután nem értük el a célunkat, a túlélés lebegett a szemünk előtt. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a szezonért, köszönöm a klubnak, hogy nem adtuk fel és nem küldtük haza a játékosokat a play-outra, küzdhettünk a végéig. Köszönöm a játékosoknak, mert mentálisan és fizikálisan is nagyon nehéz szezon volt. Remélem, hogy a következő bajnokságban sokkal sikeresebb lesz a PVSK. Függetlenül attól, hogy ki marad, és ki távozik, a PVSK megérdemli, hogy a rájátszásba kerüljön. Remélem, hogy ez sikerülni fog.

Heinrich Róbert, ZTE: Amíg erővel bírtuk addig jól játszottunk, jól támadtunk, ügyes megoldásokat választottunk . A második negyedben már többször átrobogott rajtunk a Pécs, és ott meg is fordult a mérkőzés. Elfogytunk, egyszerűen energiával nem bírtuk, kevesen voltunk, akik ezen a szinten jól tudnak kosárlabdázni. Gratulálok a PVSK-nak, jó pihenést kívánok.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus