NBI/A: Magabiztos kaposvári és szegedi győzelem a szerdai játéknapon

100 pont felett szórt a Szeged a tartalékos Sopron ellen, a Kaposvár pedig két új légiósát bevetve, magabiztosan győzte le a Jászberényt. 

Kaposvári KK - Jászberényi KSE 79-64 (21-13, 25-22, 19-17, 14-12)

Kézben tartotta a meccset a Kaposvár. Rögtön egy 8-1-gyel nyitotta a meccset a KKK és már az első negyed hajrájában át is lépte a különbség a tíz pontot, a Jukic-Miliszavljevics páros révén két új légióst bevető somogyiak esélyeshez méltó módon ugrottak neki az összecsapásnak. Az első félidő nagy részében remekül dobott Fekete Ádám csapata és bár később ez némileg visszaesett, de igazából végig magabiztos előnyben volt a gárda - voltak azért kisebb-nagyobb hullámvölgyek, többször is közelített a Jászberény, de összességében kézben tartották a derbit a hazaiak. Ehhez nagyon kellett az, hogy gyakorlatilag mindenki hozzátegye a magáét, az is belefért, hogy a harmadik negyed hajrájától már nem nagyon láttuk a 17 pontos Morris Curryt a négy, majd az öt faultja miatt, ugyanis összesen öten dobtak náluk legalább tíz pontot, plusz Hendlein Roland is eljutott kilencig, kiegészítve tíz lepattanóval - a tízfős rotáció is működött, a dobóteljesítmény pedig végül alig csúszott be 50% alá. Egyetlen dolog okozott nekik gondot, amely miatt nem lett kiütéses a győzelem, az pedig a 19 eladott labda, de így is elégedettek lehetnek - a légiósok közül Sinovecet leszámítva mindenki hozta, amit kellett (Miliszavljevics remekül debütált, de Jukic is dupla-duplázott), a magyarok közül pedig Hendlein és Krnjajszki is kifejezetten jól nézett ki. 

Donaldson egyedül maradt. A Jászberénynél főleg az idegenbeli győzelmekhez nagyon kellenének az extra légiósteljesítmények, de ezen az összecsapáson csak egyetlen játékosuk volt, aki felnőtt erre a szintre - Donaldson egymaga hozta vissza csapatát a második negyedben, amikor 16 pontot dobott, összességében pedig kereken 30-ig jutott 10/18-as mezőnymutatóval. Az ő extrája mellett azonban eltűntek a többiek, csak Penn érte még el a tízpontos határt, Milicevic és Radukic nem volt igazán faktor, a magyarok közül pedig a Brbaklics-Ruják-Katona-Füzi sor kereken nulla pontot dobott - hazai játékosként egyedül Filipovics talált be, ő 11 perc alatt hét pontot és négy faultot jegyzett. Összességében Donaldson remeklése emelhető ki náluk pozitívumként, időszakosan jól működött a zónavédekezés, de nagyon másba ezzel a meccsel kapcsolatban nem kapaszkodhatnak. 

A Kaposvár legjobb dobói: Curry 17/9, Miliszavljevics 15/6, Jukic 12
A Jászberény legjobb dobói: Donaldson 30/9, Penn 12/3, Milicevic 9/6

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 102-81 (24-16, 32-21, 24-19, 22-25)

Gálázott a Szedeák. Az első percekben kicsit még akadozva indult be a hazai gépezet, de utána abszolút megállíthatatlannak bizonyult a szegedi csapat, amely gyakorlatilag átrohant ellenfelén. Az első félidőben 56 pontot szórt a Szedeák és a nagyszünetben már húsz egység körüli fórban volt, de a fordulás után sem nagyon vett vissza és végül átlépte a 100 pontos határt - 56%-kal dobtak mezőnyből és büntetőből is csak kettőt hagytak ki. Egyénileg Brown (27 pont, 10/16 mezőnyből, 4/6 tripla) és Dzeletovic (22 pont, 9/14 mezőnyből) remeklése mellett Dickey (15 pont, 20 lepattanó, 3 labdaszerzés) is pusztított, Govens 14 pontja és 5 gólpassza már-már fel sem tűnik, főleg a 7 eladott labdája mellett - kis túlzással azt csináltak a soproni védekezés ellen, amit csak akartak. Ebből így egy igazi gálaest lett a részükről, tizenegy játékos is pályára került náluk és kiszolgálták a közönségüket - elégedetten várhatják a folytatást. 

Nem találta a ritmust a foghíjas Sopron. Támadásban még csak-csak rendben volt az erősen tartalékos vendégcsapat, a 22 pontos Thompson, valamint a 20-ig jutó Dillard teljesítménye elég volt ahhoz, hogy elöl ne legyenek nagy problémák, védekezésben viszont gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni a Szedeákkal szemben. A hazaiak túl könnyedén szerezték a kosaraikat és a soproniak a fordulás után sem tudtak mit lépni, semmi nem működött náluk hátul - kár is tovább ragozni, 102 kapott ponttal ebben a bajnokságban, főleg idegenben nem nagyon lehet nyerni. Ebben nyilván erősen benne volt most az, hogy rendkívül foghíjas volt a keret, sem Takács, sem Supola nem állt rendelkezésre, de nem játszott Wideman, Popadic és természetesen Fazekas sem - így most ennyire futotta, hétvégén éppen a Kaposvár ellen lehet javítani.

A Szedeák legjobb dobói: Brown 27/12, Dzeletovic 22, Dickey 15
A Sopron legjobb dobói: Thompson 22/3, Dillard 20/6, Boriszoc 12/6

Szrecsko Szekulovics: Bizonytalanul kezdtünk, de utána kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ma is ilyen játékot tudtunk nyújtani. Köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésünkre, tudom, hogy nem egyszerű most a vírus alatt, de remélem, a jövőben még többen kijönnek majd a csarnokba.A végén viszont kritikával kell illessem a fiatalok játékát, hiszen több hibát is elkövettek.

Kosztasz Flevarakisz: A meccsről nehéz bármit is mondanom. Egy hónapja nem tudtunk rendesen öt az öt ellen edzeni, több játékosom is hiányzik, ma például három olyan játékost kellett játszatnom, akit normál esetben nem biztos, hogy beküldtem volna. A legfontosabb, hogy a kosárlabda túlélje ezt a helyzetet, ehhez kell alkalmazkodunk. Persze, egészen más szituáció lenne, ha mondjuk Dickey nem játszhatott volna a Szegednél. Ettől függetlenül gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a folytatásra, nekünk pedig össze kell szednünk magunkat.

Zach Brown: Jól éreztem magam a pályán, jól dolgoztunk a mai meccsen is. Remek sikert arattunk, sok energiával játszottunk, jól működött a gyors játékunk. Szombaton egy fontos és nehéz meccs vár ránk, voltak hibáink a mai meccsen is, ezeket mindenképp ki kell javítanunk addig.

Kevin Dillard: Nehéz szituációban érkeztünk ide, de megpróbáltunk jól játszani és helyt állni. Ilyen helyzetben persze ez nem egyszerű, de nem tudunk mit tenni, kielemezzük, mit rontottunk el ma, és megpróbáljuk kijavítani legközelebb.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus