NBI/A: Soproni bravúr a Falco ellen, dudaszós triplával nyert a DEAC

Gasper Okorn szerint szégyen és undorító volt, amit csináltak - megnyerte a Paks elleni rangadót a Szolnok, két hosszabbítás döntött Egerszegen, az utolsó negyedben szedte szét az Egis Körmendet a PVSK, Kecskeméten győzött az Alba, gálázott a Szedeák. Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok - ez történt a vasárnapi NBI/A-s fordulóban.

fotó: hunbasket.hu

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár 73-85 (18-14, 22-24, 16-27, 17-20)

Továbbra sincs ellenszer az Alba légiósaira. A vendégek önmagukhoz képest nem játszottak jól ezen a találkozón, az első másfél negyedben legalábbis egészen biztosan nem. Forray Gábor csapata ezt követően kapcsolt arra a fokozatra és játékra, amit nagyon tud, és amit nehezen is lehet levédekezni: a gyors labdajáratásokból ezúttal is kifejezetten eredményesek voltak a fehérváriak amerikai játékosai. Turner rendkívül hasznosan játszott (13 pont, 10 gólpassz, 5 pattanó, 3 szerzett labda), Ahmad volt a legeredményesebb (20 pont, 7 pattanó), Davis is hatékony volt (18 pont, 6 pattanó), és a Curry-Vojvoda páros is hozzátette a magáét. Csorvási Milán már pályára lépett, Luka Markovics még nem - nélkülük az előbb felsorolt 5 ember határozza meg az Alba eredményességét, az eddigiek és a KTE elleni meccsen látottak alapján kifejezetten eredményesen. A legvégére úgy is simán győztek Lukácsék, hogy a tripla egész meccsen nem ment nekik (5/22) - igaz, cserébe közelebbről alig tudtak hibázni (30/36).

Ebben most ennyi volt a Kecskemét részéről. Váradi Kornél csapata mindent megpróbált, ami az erejéből tellett - sokáig vezetett is, utána pedig szinte végig szorongatni tudta előzetesen esélyesebbnek gondolt ellenfelét. Tette mindezt úgy a vendéglátó, hogy igazán komoly egyéni teljesítménye csak egy volt: Karahodzsics 27 pontja mindenképpen megsüvegelendő, de rajta és Djeraszimovicson (13 pont, 6 pattanó) kívül nem igazán ment a játék senkinek. Jó ideig azonban meg tudta törni az Alba lendületét a kecskeméti együttes, ezzel látótávolságon belül maradt még azt követően is, hogy átvette a vezetést a vendég gárda. Kikapott ugyan a KTE, méghozzá hazai pályán először ebben a szezonban, de a visszafogott támadójáték ellenére erre a teljesítményre építkezhet majd a későbbiek során is - főleg hogy most nem került hátrányba a mérkőzés első felében, és nem ennek a ledolgozására mentek el az energiák.

A Kecskemét legjobb dobói: Karahodzsics 27, Djeraszimovics 13/3, Wittmann 11/6.
Az Alba legjobb dobói: Ahmad 20/3, Davis 18/3, Vojvoda 15/3.

Váradi Kornél: Gratulálok az Albának a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy ott tudtunk lenni végig a meccsben. Sok üres dobóhelyzetünk volt, ám ezek zömében nem sikerültek, ez sajnos benne van a játékban. Kaptunk a második félidőben olyan tranzíciós gólokat, amiket addig jól le tudtunk védekezni, így az Alba ki tudott alakítani egy nagyobb különbséget. Mindenki hatalmasat küzdött ma is, és köszönöm a játékosoknak, akik sérülten is vállalták a játékot. December 30-án ismét egy fizikális mérkőzés elébe nézünk, hiszen a Debrecen érkezik hozzánk. Holnaptól már arra a meccsre fókuszálunk, hogy győzelemmel zárhassuk 2020-at.

Forray Gábor: Vegyes érzelmek kavarognak bennem, hiszen Kecskemétnek sokat köszönhetek, de örülök, hogy nyert a csapatom. Nagyon fontos idegenbeli győzelem volt ez a mai, a KTE-nek jár a gratuláció, mert megnehezítették a dolgunkat. Ebben a furcsa szezonban minden vendégként aratott győzelem mondhatni duplán számít. Az első félidőben nem játszottunk jól, majd a második félidőben jobban jöttünk ki, ahogy azt előzetesen is elterveztük. Ez volt a hetedik mérkőzésünk 28 nap alatt, nagy terhelés alatt vannak játékosok. Ez egy épülő csapat, sok új játékossal, akiknek még tanulni kell bizonyos taktikai elemeket. A lényeg, hogy nyertünk, mert az Albánál ez alap elvárás. Nem sok időnk van, pár nap múlva újabb meccs vár ránk, amit szintén meg kell nyernünk.

Kemal Karahodzics: Gratulálok az Albának a győzelemhez. Az utolsó percekben nagyon elfáradtunk, és rossz döntéseket is hoztunk, amit megbüntetett a jól játszó fehérvári csapat. Három nap múlva újabb fontos meccset játszunk itthon, arra kell koncentrálnunk, hogy ott javítsunk a mérlegen.

Ron Curry: A Kecskemét egy jó csapat, sikerült megnehezíteniük a dolgunkat. Az elején voltak pontatlanságaink, és szoros volt így az eredmény, de a második félidőben jobban tudtunk védekezni és támadásban is gyorsítottunk, így tudtunk felülkerekedni a Kecskeméten.

 

PVSK-VEOLIA - Egis Körmend 86-81 (25-22, 15-23, 20-25, 26-11)

Az utolsó negyedben hengerelt a PVSK. Az első játékrész szorosan alakult és azt még meg is nyerte a pécsi csapat, a második negyed első három percében azonban egy 11-1-et futott a Körmend és onnantól sokáig elöl is jártak a vasiak. A vendégek innentől gyakorlatilag végig kézben tartották a mérkőzést, sokszor vezettek 10-11 pont körül is, de valamennyivel végig előrébb jártak és a záró etapot is kereken közte tízzel kezdték meg a felek - úgy tűnt, hogy rendben van az MTE, Mócsán remekelt, Ferencz is hozta magát, kontrollálták az eseményeket. Az utolsó játékrészre azonban érthetetlen módon szétesett a Körmend, a PVSK pedig megérezte a vérszagot: előbb visszajöttek egy labdára a baranyaiak, majd 76-76-nál utol is érték ellenfelüket és innentől egálban meneteltek az utolsó percig. Itt 81-80-nál hibázott a Körmend, Demeter leszedett egy támadópattanót, Funderburk bevert egy clutch kettest, majd oda-vissza kimaradtak a büntetők, de a Körmend egyszerűen képtelen volt már a gyűrűbe találni - a Pécs úgy nyerte meg ezt a meccset, hogy a két középső negyedben végig hátrányban volt, csak a hajrában került előnybe és igazából ott sem játszott extrát, de a vendégek mindent elrontottak, amit csak lehetett. A záró etapot 26-11-re húzta be Dragan Alekszics alakulata, egyénileg pedig Lewis (22 pont, 6 lepattanó, 7/10 mezőnyből), Brkic (14 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 7/9 mezőnyből) és a 16 pontos Budimir is kiemelendő - az idegenbeli 0-6 ellenére a hazai 5-2-vel ott vannak a középmezőnyben.

Újabb vereség. Williams távozása után három légióssal állt ki erre a mérkőzésre a Körmend azok után, hogy az utóbbi négy meccséből háromszor is kikapott, úgyhogy lett volna min javítani, de az utolsó negyedes összeomlás csak mélyebbre lökte az együttest. Mócsán (24 pont, 5/11 tripla) teljesítményére most sem lehetett panasz, de rövid volt a rotáció, aluimaradtak a palánk alatt és az utolsó játékrészre valamiért teljesen szétestek - addig úgy tűnt, hogy kimászhatnak a gödörből, de most már ötből négy vereségnél tartanak és kisebb lépéshátrányba kerültek az élmezőnyhöz képest.

A PVSK legjobb dobói: Lewis 22/6, Budimir 16/6, Brkic 14
A Körmend legjobb dobói: Mócsán 21/15, Ferencz 16/6, Thames 15

Dragan Alekszics: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Húsz nap alatt már kilenc meccset kellett játszaniuk, ami tele volt hullámvölgyekkel. Amikor frissen kezdtük a mérkőzést, akkor jól ment a játék, aztán ahogyan fáradtunk szétesett a támadásunk, majd a védekezésünk is. A végén sikerült nyernünk, mert hittünk benne, harcoltunk az utolsó percig. De ez nem volt egyszerű, mert a Körmendnek is ez volt a célja. A végén nálunk volt több pozitív pillanat, ez döntött a javunkra. Remélem, hogy ki tudjuk pihenni magukat a következő, Oroszlány elleni meccsig.

Ziga Mravljak: Gratulálok a Pécsnek a hazai győzelemhez. Úgy érzem ma mi is megérdemeltük volna a győzelmet, mert három negyeden keresztül nagyon jól játszottunk, vezettünk is. Sajnos meg kell említenem, hogy a játékvezetők a végjátékban kulcs szituációban tévedtek, minket büntetve. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, de ezek kimaradtak. Nemsokára jön a visszavágó, január elején a PVSK látogat Körmendre.

Mike Lewis II: Nagyon örülök a győzelemnek, jó, hogy a karácsonyi szünet után ilyen mérkőzéssel tudtunk visszajönni. Különösen a második félidőben játszottunk jól, akkor már nagyon pozitív energiával voltunk a pályán.

Mócsán Bálint: Azt gondolom, hogy egy nagyon harcias mérkőzésen vagyunk túl. Mindkét csapat keményen küzdött, amiből ma a Pécs került ki győztesen. A végjátékban sorsdöntő hibákat vétettünk, és ezeket jó használta ki ellenfelünk.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Jászberényi KSE 125-69 (37-21, 32-14, 24-17, 32-17)

Meglepetés nélkül. James Kinney már bemutatkozott a Jászberénynél, de egyrészt egyelőre ő is visszafogottabb teljesítményt nyújtott, másrészt pedig továbbra is ő volt az egyetlen légiós, még mindig erősen tartalékos kerettel állt ki a mérkőzésre a sereghajtó. A Szeged ellenben ellenállhatatlan játékkal kezdett és szemlátomást megpróbálta hamar dűlőre vinni a dolgot: az első negyedben 37 (!) pontot tettek fel a táblára a hazaiak, Dzseletovics 15, Govens 11 egységig jutott, 75%-kal tüzeltek mezőnyből és 15 mezőnykosarukra jutott 13 gólpassz. Innentől nem is nagyon volt miről beszélni, a folytatásban menetrendszerűen érvényesült a papírforma, a hazaiak "pihenősebb" üzemmódban is dobtak 125 pontot, 14/27 triplát, valamint szétosztottak 39 gólpasszt - az 50-19-es lepattanózás is beszédes, de igazából csak egy plusz adat, ami érzékelteti, hogy mekkora volt a különbség. A vendégeknél Kinney 17 ponttal debütált, Brbaklics pedig 24-et szórt, de ez jelenleg ennyire elég - a tizenegyedik meccsüket is elvesztették, egyelőre várat magára az első győzelmük.

A Szedeák legjobb dobói: Dzseletovics 24/3, Brown 21/9, Olasz 13
A Jászberény legjobb dobói: Brbaklics 24/3, Kinney 17/3, Frank 11/9

Szrecsko Szekulovics: Fontos volt, hogy senki ne sérüljön meg, és győztesen térjünk vissza a szünet után. Sűrű program vár ránk a folytatásban. Örülök a fiatalok jó játékának, bebizonyították, lehet rájuk számítani a továbbiakban. Sok sikert kívánok a Jászberénynek, biztos vagyok benne, hogy erősebb csapat lesznek. Lehet, mi voltunk az utolsók, akik könnyen tudtak nyerni ellenük.

Lo El Hadji Malick: Tudtuk, hogy egy erős Szegeddel játszunk. A sérülések elkerülése mellett azt szerettük volna, ha nem engedünk ennyi támadást ellenfelünknek, hiszen tudtuk, hogy általában tíz-tizenöt másodperc alatt befejezik a támadásaikat. Ez sajnos nem sikerült, mert a mi eredménytelen gyors támadásaink után a Szeged mégis gyors támadásokat vezethetett. Remélem, ez volt az utolsó esélytelen meccsünk. Most hazamegyünk, elkezdünk dolgozni a teljes csapattal és bízunk a jobb folytatásban.

Olasz Ádám: Mindkét csapatnak gratulálok, férfias küzdelem volt! Köszönjük a Jászberénynek, hogy így helyt álltak, sajnos nem egész csapattal tudták megmutatni, mit is tudnak. Azt szerettük volna, hogy ne sérüljön meg senki és mindenki lehetőséghez jusson. Mindenkinek készen kell állni, hiszen szerdán Sopronban célunk a győzelem. Mindenki kapott egy kis önbizalmat, tökéletes volt ez a meccs arra, hogy rápörögjünk a következő mérkőzésekre.

Füzi Róbert: A legfontosabb célunk az volt, hogy senki se sérüljön meg a jelenlegi keretből. Megérkeztek az új játékosaink, hétfőtől pedig azért dolgozunk, hogy a következő mérkőzésen már nem írhatnak le bennünket.

 

Sopron KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 101-98 (21-27, 30-25, 23-30, 27-16)

Ezúttal ráfizetett a Falco a gyenge védekezésre. A szombathelyi alakulatnak idén is pazar játékosállománya van, és a támadással most sem volt gond: Kyan Anderson (22 pont, 5 gólpassz), Evan Bruinsma (18 pont), Váradi Benedek (14 pont, 7 gólpassz) és Perl Zoltán (12 pont, 5 pattanó) is 20 VAL fölött zártak, miközben csapatszinten több mint 70%-kal dobták a ketteseket (25/35), 36% fölött a triplákat (8/22), és 27 büntetőből is mindössze hármat hibáztak (88.9%). A védekezés azonban most sem működött (a 101 kapott pontnál nem is kell többet mondani), és bár ezt a szezon során eddig nagyrészt tudta kompenzálni elöl Gasper Okorn együttese, most nem - ha valami miatt lehetnek még gondjai később, akkor az ez.

A Sopront is fel lehet írni a hatalmasat küzdők közé. Az idei szezonban több együttesen is látszódik, hogy képtelen feladni a meccseket, hiába kerül esetleg nagyobb hátrányba. Az utóbbi időben ez a ZTE-re mindenképpen igaz volt, az OSE-ről az egész idényben el lehetett ezt mondani, és a Sopront is be lehet írni ebbe a társaságba. Wideman egy makacs Achilles-sérülés miatt hosszú idő óta nem tud pályára lépni, márpedig így meghatározó centere nélkül kénytelen helyt állni az SKC. Ennek ellenére nincsenek kifogások, most pedig a bajnoki cím legnagyobb esélyesét is sikerült elkapni a Boriszov-Thompson-Jogéla trió vezetésével, amely összesen 72 pontot dobott ezen az összecsapáson. Csapatszinten egyedül a büntetőzéssel volt gondja a hazaiaknak (13/21), Wideman távollétében pedig nem meglepő, hogy a pattanózást is bukták (22-33). Az 50%-os triplamutató (14/28) és a küzdés viszont győzelmet ért - pedig három negyedig csak üldözték a Falcót Kosztasz Flevarakisz tanítványai, de ebbe nem ők, hanem a vendégek fáradtak bele.

A Sopron legjobb dobói: Boriszov 26/9, Thompson 24/12, Jogéla 22/9.
A Falco legjobb dobói: Anderson 22/12, Bruinsma 18/6, Váradi 14/6.

Kostas Flevarakis: Mindenkinek boldoggá tettük a karácsonyt! Rengeteget dolgoztunk ezért, hiszen már a szezon eleje óta folyamatosan vannak problémáink, betegség, fáradtság, sérülések, és amint tudják, december elseje óta nem áll rendelkezésünkre a kezdő centerünk. Egy olyan csapatnak, mint a Sopron, nem egyszerű egy tizenhét pontos, tizenegy lepattanós átlaggal rendelkező játékost pótolni, ezen a találkozón pedig Antino Jackson is kiszállt öt faulttal. Úgy gondolom, hogy ez a szív diadala volt. Tudtuk, hogy a Falco nagyon erős támadásban, és ezt be is bizonyították, hiszen nagyszerűen dobtak, és kilencven pont felett fejezték be a mérkőzést, ez pedig sokat elmond a csapat minőségéről és tehetségéről. Számunkra ez a mérkőzés inkább az akaratról szólt, és ezért gratulálok minden játékosomnak, mert a problémák közepette is így tudnak teljesíteni. Ezért is tört ki belőlünk ekkora öröm a mérkőzés végén, de ettől függetlenül továbbra is minden tiszteletet megadunk az ellenfelünknek. A Falco egy nagyon jó csapat, és sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában is, mert a magyar kosárlabdának fontos, hogy nemzetközi szinten is jól teljesítsenek a csapatok.

Gasper Okorn: Gratulálok a Sopronnak! Rövid leszek: szégyen! Minden felelősség az én vállamat nyomja, de ha egy csapat képes ellened 101 pontot dobni, és te 98 ponttal nem tudod megnyerni a meccset, akkor minden világos. Részünkről ez undorító volt. Nem számít, hogy a hazaiak jól játszanak-e, mi nem teljesíthetünk így, és ez már nem az első eset. A Sopron 38-26-os állás után 51-gyel vonult a félidei szünetre, a döntő periódusban pedig tizenhét pontot szereztek öt perc alatt, ez tizenegy perc alatt negyven pont.

Takács Norbert: Nem ez volt a tervünk, hogy ilyen sok pontot engedünk a Falcónak. Szerencsére a második félidőben tudtunk ritmust váltani. Végig futottunk az eredmény után, ez pedig sok energiánkat felőrölte, de a végén sok dobásunk bejött, a védekezés váltásunkra nem tudott reagálni a Falco, ezzel nyertük meg a meccset. Még mindig furcsa szurkolók nélkül játszani, tudom, hogy nekik ez az egyik legfontosabb párharc az évben, remélem, hogy sok örömet tudtunk nekik szerezni a mai mérkőzésen.

Kovács Benedek: Nehéz mit mondani. Idegenben 98 dobott ponttal nem lehetünk elégedetlenek, hiszen minden más esetben győzelemmel hagyhattuk volna el a pályát. A Sopron ma nagyon jó támadójátékkal rukkolt elő, a kulcsjátékosaikat nem tudtuk levédekezni, és ezért szenvedtünk vereséget.

 

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 90-93 (14-25, 23-13, 20-18, 19-20, 14-17) - kétszeri hosszabbítás után

Dudaszós dobással zárult a thriller. Rögtön egy 12-2-vel kezdte a meccset a Debrecen, amire egy 12-6-tal felelt a ZTE, majd a játékrészt egy újabb 7-0-s debreceni futás zárta le - az Egerszegnél az első hét pontot Bonifert dobta, majd a következő hetet Donaldson, a többiek viszont nem igazán tudtak hozzászólni. A második negyedben aztán jött a fordulat, a ZTE egy 10-0-s rohammal visszajött a meccsbe és gyakorlatilag kiegyenlített, a hazaiak hibátlanul büntetőztek, remekül tripláztak, míg a DEAC addig lendülete elfogyott. Innentől azonban nem engedték el egymást a felek, egészen elképesztő csatát vívtak, fej-fej mellett haladtak a végéig és kis túlzással úgy tűnt, hogy sosem akarják eldönteni a meccset. A negyedik negyed végén Guyton triplájával egyenlített a Debrecen és mivel az utolsó támadását mindkét együttes elrontototta, így jöhetett a hosszabbítás, de az első hosszabbítás nem hozott döntést: ott Tóth Ádám zsákolásával lett egál a végén, majd ismét oda-vissza hibák következtek az utolsó támadásoknál. Nagyon hasonlónak tűnt a helyzet a második túlórában is, de ott hat másodperccel az órán Duren három büntetőjével (Guyton ütött neki oda +3-nál) most az Egerszeg egyenlített - az időkérés után azonban jött Ronald Moore, aki 90-90-nél, a dudaszó pillanatában beverte a meccset eldöntő triplát, ezzel a parádés jelenettel zárult le az összecsapás.

Irányba állt a DEAC. Egy gyengébb széria után sorozatban két fontos mérkőzést nyert meg a Debrecen, hiszen legutóbb a Szolnok ellen tudott győzni, most pedig vezetőedzője, Kovács Adrián nélkül húzott be egy ilyen derbit, ami akármerre elbillenhetett volna. Moore ugyan három meccse alatt még egyszer sem ért el tíz pontig, de ezzel a meccsnyerővel azért sokat segített a csapata helyzetén, míg a ZTE a két győzelme után előbb 101 pontot kapott Fehérváron, majd most egy ilyen fájdalmas vereségbe futott bele - jelenleg csak a Kaposvárt és a Jászberényt előzik meg a tabellán.

A ZTE legjobb dobói: Donaldson 20/9, Duren 16, Gleen 13
A DEAC legjobb dobói: Drenovac 26/6, Tóth Á. 16, Guyton 14/9

Heinrich Róbert: Igazi fizikális mérkőzés volt, amiben talán az első negyedben látszott, hogy jobban fekszik a Debrecennek ez a fizikalitás. Mi jobban szeretjük játszani ezt a játékot és az ellenfél gyenge pontjait kihasználva előbbre menni. A kemény védekezés miatt, nehéz volt folyamatos játékot kialakítani, hiszen emiatt teljesen széttöredezett. Minden tiszteletem a játékosoké, hiszen nagyon nagy akarattal és tudatosan védekeztek a második negyedtől kezdve, jól betartva a tervezett taktikát. Szomorú vagyok, mert kétszer is a kezünkben volt a mérkőzés, de úgy gondolom, a szerencse forgandó, és ha legközelebb ilyen szituációba kerülünk, ott mi fogunk győztesen kijönni.

Andjelko Mandic: Gratulálok mind a kettő csapatnak. Moore bedobta az utolsó dobást, pedig a meccsen sokat kihagyott. Az energia, a hozzáállás 12 percig volt megfelelő. Amikor 12 ponttal elmentünk, akkor leálltunk védekezésben és a félidő után már csak szenvedtünk. Nehéz meccsre készültünk, de ezt ma magunknak is nehézzé tettük a sok hibával, amit védekezésben és támadásban is vétettünk. Tudunk mi ennél jobban játszani, de fejben kell helyre tenni a dolgokat, hogy egész meccsen koncentrálni tudjunk.

Tyreek Duren: Nagyon kemény meccs volt. Az első negyedben gyengén játszottunk. Amikor sikerült kijavítanunk a hibáinkat, onnantól ki-ki meccs lett. Ez egy igazi egylabdás meccs volt. Ide –oda egy-egy pont volt a különbség és a végén volt egy szerencsés dobás, ami bement. Lehet, hogy kivédekezhettük volna, de nem tettük, így veszítettünk.

Ronald Moore: Nagyon örülök, hogy sikerült idegenben nyernünk. A ZTE nagyon jól játszott, mi sokat hibáztunk. Örülök, hogy végig küzdöttünk és nem adtuk fel, ennek köszönhetjük, hogy végül megnyertük a meccset.

 

Szolnoki Olajbányász - Atomerőmű SE 89-80 (28-19, 18-22, 22-19, 21-20)

Simább is lehetett volna. Az első negyedben úgy nézett ki, hogy könnyed szolnoki siker fog születni, az ASE azonban visszakapaszkodott, a Szolnok egy kicsit leült, így végig üldözőverseny volt az összecsapás. A végjátékban majdnem elszórakozta előnyét az Olajbányász, végül azonban nyert, pedig csak 50%-kal dobta a duplákat (16/32) és közel hasonló volt a hazaiak mutatója a büntetővonalról is (12/22). Jó egyéni teljesítményekben azért nem volt hiány a vendéglátónál: Warner (14 pont, 5 pattanó, 8 gólpassz), Szubotics (25 pont, 8 pattanó), Cakarun (15 pont, 7 pattanó), Badzim (16 pont, 5 gólpassz) és Pongó Máté (7-7 pont és gólpassz, 5 pattanó) is hasznosan játszottak - csak utóbbi nem érte el a 20 VAL-t, ő is csak 1-gyel maradt el ettől. Nem sikerült idő előtt eldönteni a meccset, de a DEAC elleni vereség után most a győzelem volt a legfontosabb Gasper Potocnik gárdájának, ezt pedig megszerezte.

Az ASE végig üldözött, hiába. Az első 10 perc után összekapták magukat Shepardék (20 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz), de hiába loholtak ott végig a Szolnok nyakában, és hiába voltak nagyon sokáig látótávolságon belül, fordítani vagy egyenlíteni egyszer sem tudtak - gyakorlatilag az egész meccsen hátrányban kosárlabdáztak. Lóránt Péter hiányában Shepard volt most a legjobb, a masszív dupla-duplát (18 pont, 13 pattanó) szállító Eilingsfeld Jánost is nagyon lehet dicsérni, de a Baker-Capers-Jackson trió ezúttal felemás teljesítményt nyújtott, hiába végeztek 20-17-17 VAL-lal. Az ASE duplából (25/41) és a vonalról (12/14) is jobb volt, mint vendéglátója, de a triplákat nagyon gyengén dobta Dzunics Braniszlav alakulata (6/23), rengeteg eladott labdája volt (18), és hiányzott egy igazi vezér az együttesből, aki a holtponton átlendítette volna a csapatot.

A Szolnok legjobb dobói: Szubotics 25/12, Badzim 16/12, Cakarun 15.
Az ASE legjobb dobói: Shepard 20/3, Eilingsfeld 18, Jackson 12/3.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus