Nehezen, de hozta a kötelezőt a Szedeák ellen az Olaj

Boltic elvesztése sem zavarta meg a vendégeket, kettő perccel a vége előtt még a vezetést is átvették a címvédő otthonában, de Vojvoda klasszisa döntött a végén.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 64-58 (13-10, 19-10, 12-22, 20-16)

Olaj: Vojvoda 23/6, Kovács P. 5/3, Benke 2, S. Milosevics 6, Tóth Á. 6.
Csere: Andric 9/3, N. Milosevic 4, Rowsey -, Airington 9/3.

Szeged: Boltic -, Vágvölgyi 8, Green 9, Juhos 7/3, Sulovics 7.
Csere:  Révész -, Ponjavics 21/9, Kerpel-Fronius G. 6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

A 12-1-es mérleggel listavezető Szolnoki Olaj a 3-10-zel álló, 13. Szegedet fogadta a férfi NB I/A 14. fordulójában. A felek első összecsapásán magabiztos, 92-69-es győzelmet aratott a címvédő a szegediek otthonában, ennek, és a két csapat bajnokságban mutatott formájának fényében vaskos meglepetés lett volna egy vendéggyőzelem. A hazaiaknál először állt Dragan Alekszics rendelkezésére az "új" Milosevics, Nemanja, így hosszú idő után ismét öt légióssal ment csatába az Olaj. Kovács Péter duplájával indult a találkozó, Sulovic egyenlített - a nyitó játékrész első felében kevés kosár esett (6-4). Rowsey állt be a hatodik percben, de szinte rögtön le is kellett ülnie, a bokája fordult alá az amerikai hátvédnek. Andric hintett tőle azért nem túl gyakran látott trojkát, de a Szedeák állta a sarat, szívósan tapadtak a kissé lassan kezdő címvédővel (13-10).

A második felvonás elején is maradt a fásult szolnoki játék, 7-0-s szegedi futással indult az etap - semmi nem akart beesni Airingtonéknak (13-17). Csaknem három és fél perc telt el, mire Vojvoda floatere beakadt, kezdett éledezni az Olaj, ezúttal ők futottak egy hetes szériát (20-17). Lendületbe jöttek a hazaiak, Vojvoda és Airington révén nyolc ponttal léptek el (28-20). A pontszegény félidőt a két Milosevics összjátéka zárta, Strahinja adott gólpasszt Nemanjának - a vendégek az első két negyedben egyaránt 10-10 pontig jutottak mindössze (32-20).  

Nem indult jól a folytatás a szegediek számára, a lepattanóért felugró Boltic ugyanis a bokájához kapott, és rövidesen le is bicegett a pályáról - mindkét csapat elveszített tehát egy hátvédet bokabántalmak miatt. A kevés kosár erre a játékrészre is jellemző maradt, Vágvölgyi és Kerpel-Fronius Gáspár kosaraival a vendégek zárkóztak közelebb (34-28). A két fiatal továbbra is elemében volt, az öt és fél perc alatt csak kettő pontot szerző Szolnok nyakára megérkezett Andeljko Mandics csapata - nem érezték meg kezdő játékmesterük kiválását, sőt (34-32). Tóth Ádám könyökölte arcon látványosan Sulovicot, de megúszta sima támadóhibával - nem akart összeállni a címvédő játéka. A két vezér, Vojvoda és Milosevics villantak, némi levegőhöz juttatva a piros-feketéket - jött is a szegedi időkérés (40-33). Ponjavic büntetőkből és mezőnyből is eredményes volt, a másik oldalon Benke talált be - azt nem lehetett mondani, hogy olcsón adná a bőrét a Szedeák, szívósan tapadtak az esélyesebb szolnokiakra (44-42).

Ponjavic révén egalizált a Szedeák a záró negyed elején, ettől némileg magához tért a Szolnok, egy 9-3-as futással szöktek ellenfelüktől Vojvodáék (53-47). Ponjavicnek erre is volt válasza, 19 pontjával messze a vendégek legeredményesebbje volt - a vártnál nehezebb végjáték várt az Olajra (55-52). Green kosara azt jelentette, hogy kettő perccel a vége előtt már a Szegednél volt az előny, az év meglepetése körvonalozódott a Tiszaligeti Körcsarnokban. Vojvoda két büntetővel, majd egy 2+1-es játékkal igazolta klasszisát, az utolsó percre már nem maradt elég erő a szegedi lábakban a fordításra - a címvédő, ha nagyon nehezen is, de hozta a kötelezőt, de kalaplengetést érdemel a Mandics-csapat, rendesen megizzasztották a bajnokság legnagyobb esélyesét. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus