Nem adott esélyt a ZTE-nek a Kaposvár

Az ötödik perctől kézben tartotta a mérkőzést a somogyi alakulat, az Egerszeg nem tudta megnehezíteni Hendleinék dolgát. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 7. forduló 
Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 84-69 (27-11, 17-19, 17-17, 23-22)

Kaposvár: Shepherd 9/3, Johnson 21/12, Lilov 5/3, Hendlein 12/6, Spica 13.
cserék: Halász 6/3, Baki 8/6, Markovics 5, Harazin 5. 

ZTE: Ware 21/15, Thompson 14, Gliebov -, Szabó Zs. 5, Agafonov 22. 
cserék: Doktor -, Papp P. 7/3, Gulyás -, Durázi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szokásoktól eltérően ezúttal nem fehér, hanem fekete pólókat lehetett látni a kaposvári lelátón, a somogyi drukkerek így fejezték ki tiltakozásukat a kialakult helyzet miatt – de nemcsak emiatt előzte meg feszült várakozás az összecsapást, hiszen a felkészülési időszakban Spica és Agafonov (majd a többiek is beszálltak) összeverekedett, azóta pedig most találkoztak először a felek. A meccs aztán két kihagyott Thompson-büntetővel, majd egy Ware-ziccerrel indult, erre azonban hamar válaszolni tudtak a somogyiak, villámgyorsan berámoltak három triplát és Bencze Tamás már 13-5-nél kért időt. Ez sem segített, 18-7-nél átlépte a különbség a tízet, a vendégek több labdát is eladtak, nem tudták jól befejezni a kettő-kettőiket, míg a túloldalon remekül dobtak a hazaiak, így folyamatosan nyílt az olló és a játékrész 27-11-gyel zárult – a kiváló kaposvári dobóforma mellett sokkal jobb ritmusban, gyorsabban kosárlabdáztak Hendleinék, a ZTE nem nagyon találta a játékát. A második negyedben a cserék után kicsit stabilizálódott a különbség, de a vendégek továbbra sem igazán találtak fogást ellenfelükön, ritkán jutottak üres dobáshoz, a jó védekezésekből pedig folyamatosan jó támadásokat tudott vezetni a KKK, így maradt a 15 pont körüli távolság. A nagyszünet előtti utolsó percben tudott kicsit fordítani a dolgokon a zalai együttes, de ez is csak arra volt elég, hogy közel húszról visszajöjjenek -14-re Szabóék, 44-30-cal fordultak a felek. 

A pihenőt követően megint a Kaposvár rajtolt jobban, Spica pontjai után egy labdaszerzésből Lilov zsákolt, 51-32-nél, bő három perc elteltével időt kért Bencze Tamás, a zalai drukkerek pedig elégedetlenségüket fejezték ki. Ez az időkérés azonban hatott, Agafonov két gyors duplát küldött a gyűrűbe, Ware bevert egy triplát és 51-39-ig jöttek fel a vendégek, itt volt néhány perc, amikor inkább az ő akaratuk érvényesült – viszont nem voltak elég pontosak a befejezéseknél, voltak eladott labdáik és nagyon fontos dobásokat hibáztak el. Ez pedig elég is volt a KKK-nak ahhoz, hogy visszaverje ezt a rohamot és egy-két jó dobással ismét 16 pontra növelje a különbséget, Baki elsüllyesztett két triplát, majd egy középtávolit is, a ZTE pedig ezt követően sem tudta értékesíteni azokat a helyzeteit, amiket „muszáj” lett volna. Hat és fél perccel a vége előtt Johnson hármasával meglett a közte húsz és itt nagyjából el is dőlt az összecsapás, a Kaposvár a mérkőzés ötödik percétől kezdve tíz pont feletti előnyben volt és végig kontrollálta a találkozót, míg az Egerszeg egyáltalán nem tudott kibontakozni, főleg támadásban. Johnsonék remek kinti dobóformája kitartott a végéig, Thompsonék viszont egyszer sem kapták el a fonalat távolról, ami döntő faktornak bizonyult – a Kaposvár így sorozatban öt vereség után idei második győzelmét aratta, míg a ZTE a 4-0-s rajt óta zsinórban harmadszor kapott ki. 

 

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus